Kodin saanut koira: SWEETY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Niin kuuma ei ole koskaan, etteikö hymyillä jaksaisi. Heinäkuu 2014SWEETY

* Arvioitu syntymäaika noin v. 2011

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

13.7.2014
Sweety on noin kolmevuotias ilopilleri, jonka osoite sijaitsee tällä hetkellä Anda ja Alina Murgun Jilavan tarhalla. Anda ja Alina Murgu ovat toisen pääyhteistyökumppanimme, Asociatia Suflete Dragin, perustajia. Vielä muutama viikko sitten se joutui asettamaan henkensä alttiiksi useaan kertaan päivässä asuessaan Bukarestin kehätien varrella. Sieltä Alina poimi sen hoiviinsa.

Tyttönen on aktiivinen, erittäin aktiivinen. Tarhalla sen lempileikkejä on Andan kanssa tanssiminen ja pomppiminen. Kun Anda ottaa tanssiaskelia, reipas ja sosiaalinen Sweety on heti mukana meiningissä. Vaikka neidon suosikkisijainti onkin huomion keskipisteessä, se ei kuitenkaan ole dominoiva. Kun se kokee saavansa liian vähän huomiota, se vaatii sitä haukkumalla. Sweety asuu häkissä muutaman muun koiran kanssa, jotka ajoittain katselevat hämmentyneenä rohkeaa ja aktiivista koiraa, mutta rähinää niiden kesken ei ole.

Sweety sietää hyvin ihmisen käsittelyä ja kun Kulkurien aktiivit vierailivat heinäkuussa Andan tarhalla, he huomioivat hyvin nopeasti Sweetyn olevan fiksu ja helposti motivoitavissa oppimaan asioita. Tästä on hyötyä tulevassa kodissa, sillä Sweety joutuu oppimaan kaikki kotikoiran tavat aivan alusta.

Sweety on korkeudeltaan reilu 60 cm ja painoltaan 25 – 30 kiloa.

12.10.14
Lisätty Sweetylle muutama uusi kuva. Tyttönen on edelleen sosiaalinen, aktiivinen ja ystävällinen. Ainoa, mitä tältä upealta koiralta puuttuu, on oma koti.

4.11.14
Lokakuisella matkallaan Romaniaan aktiivimme tapasivat myös Sweetyn. Sweety on edelleen iloinen, touhukas ja reipas tyttö, joka ei viihdy paikallaan makoilemassa. Aktiivimme saivat kuitenkin todistaa, että tarvittaessa Sweety osaa myös rauhoittua aloilleen. Lisätty kaunottarelle muutama uusi kuva samaiselta reissulta.

27.1.2015
Talvi alkaa olla jo voiton puolella, kohta on taas kesä ja paahtava aurinko polttelee myös koiran nahkaa. Pääsisikö iloinen Sweety siihen mennessä jo omaan kotiin?

16.3.2015
Sweety on saanut oman kodin Ranskasta. Onnea Sweety ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sweetyn varaaja Maarit Auranen antaa mielellään lisätietoja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: