Sylvia_profiili
Päivitetty 21.10.2022

Kotia etsivä koira: SYLVIA


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Sylvia on saapunut Ioanan tarhalla viime vuoden 2021 marraskuussa Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa vietti vuoden päivät. Sylvia on ollut omistettu koira, ja oli Ioanalle saapuessaan alkuun hyvin traumatisoitunut – emme tiedä mitä kamalaa se on elämässään joutunut kokemaan.

Sylvia asuttaa häkkiään uroksen seurana ja tuleekin uroskoirien kanssa hyvin juttuun. Sillä tavataan häkissä stressin vuoksi stereotyyppistä käytöstä ja tarhaympäristö on entiselle kotikoiralle aivan valtavan hankala paikka. Järjestömme toimijoiden vierailusta se on jännittynyt, ihmeissään. Ei oikein tiedä miten pitäisi olla. Säpsyy yllättäviä liikkeitä ja kameraa. Syö kyllä nameja kädestä, mutta pelokkaasti kurotellen. Ioanan antaa koskea ja silittää, mutta on silloinkin jännittynyt. Kun Ioana päästää Sylvian piha-alueella vapaaksi, sen kehonkieli muttuu täysin – se juoksentelee innoissaan ja tutkiskelee pihaa uteliaana.

Sylvia on suloinen, hyvin herkkä tyttö. Etsimme hänelle kotia rauhallisemmalta alueelta, arkaa ja negatiivisista ihmiskokemuksista traumaa kantavaa koiraa ymmärtävää kotia. Sylvia tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan valtavasti aikaa ja kärsivällisyyttä, lempeyttä ja välittämistä. Kodissa jo ennestään oleva reipas uroskoira olisi Sylvialle varmasti suuri tuki.

Sylvia on vuonna 2018 syntynyt steriloitu narttu. Kooltaan  Sylvia on noin 50 cm ja 25-28 kiloa.

Päivitykset

21.10.2022

Sylvia aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sylvia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sylvia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Ida Ekman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.