Kodin saanut koira: TERICA

Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romania (Rosiori)
Kokoarvio:

 

15.8.2016
Rosiorin kunnallisella tarhalla on aina ahdistava olotila, niin ihmisellä kuin koirillakin. Tällä kertaa sitä lisää polttavan kuuma aurinko ja korvia huumaava haukunta, kun koirien kopit on sijoitettu vieri vieritysten pihan rakennustöiden ajaksi. Koirien stressi on täällä käsin kosketeltavaa ja vaikka näitä stressitekiöitä koitetaan poistaa, koskaan niitä ei kokonaan saada pois, niin kauan kun koiria rankkureiden toimesta kuskataan pihoilta ja pelloilta tarhalle, jossa on sadottain jo koiria.

Kunnallisen tarhan pihalla, koppiin kettingillä kiinnitetty Terica koittaa kuluttaa energiaansa, niin kuin vain metrin mittaisella matkalla voi kuluttaa. Se pyörii ja haukkuu ja häärää ihmisen ympärillä, toivoen, että jollain tekemällään tempulla saisi huomiota. Se on iloinen, se nauttii pompusta koppinsa katolle, se iloitsee jokaisesta katseesta, jonka se ihmiseltä saa. Se seurailee muiden koirien touhuja ja välillä yhtyy raikuvaan haukkuun 300 muun koiran kanssa. Tämä terrierimixin näköinen pörröpää, rakastaisi liikkuvaa perhettä ja tekemistä, missä muodossa vaan. Terica rahoittuu kyllä syliin ja nauttii kosketuksesta ja antaakin käsitellä itseään hyvin.

Terica on noin 45 cm korkea ja painoa noin 15 kg

10.10.2016
Aktiivimme vierailivat syyskuussa Rosiorin kunnallisella tarhalla ja tapasivat myös Terican. Joko kuuma kesä on rauhoittanut koiran, tai Terica on jo hieman luovuttanut, koska tällä kertaa oli erittäin varovainen ja lähestyi uusia ihmisiä ujostellen ja suurin into riehumiseen oli poissa. Ihmisistä Terica nautti kuitenkin yhtä paljon kuin ennenkin ja häntä vipatti ilosta, kun sai rapsutuksia ja huomiota. Edelleen tarkkailee ja seuraa, mitä ympärillään tapahtuu, mutta tällä kertaa jäi haukkumiset haukkumatta ja poseraaminen kameralle oli tärkeämpää. Hienoja kuvia pojasta tulikin!

20.1.2017
Aktiivimme ovat piakkoin menossa tapaamaan Rosiorin koiria ja silloin saamme tuoreita kuulumisia. Toistaiseksi Terica odottaa vielä oikeaa kotiaan. Energinen Terica stressaantuu tekemättömyydestä, joten tulevalta kodilta odotetaan paljon koiran kanssa tekemistä, niin liikkumista, kuin aivojumppaakin. Muutama uusi kuva Tericasta talven keskeltä lisätty.

3.2.2017
Tuoreet kuulumiset Tericasta eivät olleet niin mukavia, eikä oikeastaan yllättäviäkään. Suurin tekijä Terican elämässä on stressi, minkä jo yksistään tarhaolo hänelle aiheuttaa. Tekemistä ja ihmistä rakastava koira, ei saa toteuttaa kumpaakaan suurta rakkauttaan kytkettynä metrin mittaiseen kettinkiin ja yksilöllistä aikaahan näille sadoille koirille ei vain yksinkertaisesti ole. Terica reagoi ohikulkevaan koiraan, tekemällä hyökkäyksen, joka ei kuitenkaan johda mihinkään. Haukkuminen ja kettigin pureminen, sekä jatkuva liikkeessä olo, kertoo omaa tarinaa päivien tylsyydestä . Sitten on se toinen Terica, se joka rauhoittuu ihmisen lähelle ja näkee vain sinut. Rauhoituttuaan, se huokaisun saattelemana kieriytyy pienelle kerälle koppinsa perälle. Surullinen koira.

22.3.2017
Kuka huomaisi pienen Terican? Koska olisi Terican vuoro omaan kotiin ja perheeseen, perheeseen jossa ymmärrettäisiin, että ajalla ja tekemisellä on Tericalle iso merkitys. Virtaa koirassa riittää ja kun ei mitään voi tehdä, on ainut tapa purkaa stressiä haukkumalla ja juoksemalla sinne ja tänne, tosin matka sinne ja tänne on vain tuon ketjun verran. Ihmisen kohdalla malttaa hetken rauhoittua, mutta saattaa innotukseltaan hammastella kättä ja sitten alkaakin iloinen tanssi. Namit jäävät toiseksi ihmisen rinnalla ja huomion saaminen onkin parasta mitä Terica sillä hetkellä tietää.
Uusi sydämen sulattava video Tericasta ja muutama kuva lisätty.

23.5.2017
Vihdoinkin on upea karvaturre Terica saanut oman kodin. Tällä kertaa saksalainen koti saa nauttia tästä valloittavasta koirasta.

————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Terica saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Terica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: