Päivitetty 22.05.2017

Kodin saanut koira: TEPPO


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

2.3.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Kaupunki on täynnä kodittomia koiria ja sen kunnallisella tarhalla elää jatkuvasti noin 350 koiraa. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Aina kun joku onnekas aloittaa matkansa kohti uutta kotia, ovat kaupungin rankkurit jo täyttäneet tyhjentyneen paikan uudella kiinniotetulla koiralla. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat säännöllisesti lisää koiria. Suuren koiramäärän ja vähien resurssien vuoksi tappeluita sattuu ja tämän vuoksi Cornelia pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan siirtämään koiria ulos koppeihin. Nämä koirat, jotka elävät puolentoista metrin pituisen kettingin päässä, ovat Rosiorin mittapuulla onnekkaita. Yksi näistä onnekkaista on Teppo.

Teppo on tyypillinen tarhalle unohtuva koira. Se asuttaa yhtä kopeista tarhan takana, paikassa jossa ihmisiä käy harvemmin. Se ei ole enää pentu, mutta ei vielä seniorikaan. Ulkonäöllisesti se on tavallistakin tavallisempi, keskikokoinen eikä sillä ole pörröistä turkkia tai hassua väritystä. Kun ihminen lähestyy Tepon koppia huomaa heti, että Teppoa vähän hämmentää outo tilanne. Se odottelee hiljaisena paikallaan häntä varovasti heiluen. Vieraat se vastaanottaa ujon ystävällisesti ja vähäeleisesti. Se on onnellinen, että joku vihdoin huomaa sen, mutta samalla hieman huolestunut siitä tapahtuuko seuraavaksi jotain pahaa. Kun mitään pahaa ei tapahdu, Teppo hakee kainosti kontaktia rapsuttelevaan ihmiseen. Sen lempeä katse ja varovainen hännänheilutus kertovat, että huomio saa sen onnelliseksi. Sitä ei vaan aivan vielä uskalleta näyttää. Kun ympärillä oleva koirat alkavat kaikki yhteistuumin haukkua kiihtyneesti Teppo tyytyy seurailemaan tilannetta hiljaisena.

Isompi ihmisryhmä jännittää Teppoa sen verran, että se hakeutuu koppiinsa vieraita tarkkailemaan. Teppo vaikuttaakin sellaiselta herkältä pojalta, joka tarvitsee uusissa tilanteissa hieman aikaa ja tukea. Vierailun aikana Teppo pääsi irti hihnastaan ja kävi kohteliaasti tervehtimässä naapurin urosta. Tarhan työntekijän tullessa hakemaan Teppoa takaisin paikalleen se odotteli kiltisti paikallaan ja palasi sitten kuuliaisesti koppinsa eteen ketjun päähän. Teppo on lempeä ja ystävällinen poika, joka tuntuu hukkuvan muiden sekaan. Se ei tee itsestään numeroa ja se tuntuu olevan vähään tyytyväinen. Vaatimattoman ulkokuoren alla piilossa on kultainen luonne, joka odottaa sitä omaa ihmistään jolle olla ikuisesti uskollinen.

Teppo on noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa.

23.4.2017
Herttaisen Tepon odotus on päättynyt, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

22.5.2017
Tepon uusi elämä on alkanut, kun se on viikonloppuna lentänyt perheensä luokse Suomeen. Paljon onnea koko perheelle!

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Teppo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teppo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.