Päivitetty 24.05.2017

Kodin saanut koira: BRIE


Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

 

5.5.2017
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia kissoja ja koiria. Hän asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan luokse on päätynyt myös suloinen Brie, joka löydettiin pääsiäisen aikoihin hautausmaalta harhailemasta. Se oli yksin, joten luultavasti se oli joko kadottanut emonsa ja sisaruksensa tai vain hylätty yksikseen sinne. Brie antoi ottaa itsensä helposti kiinni, ja siitä onkin kuoriutunut varsin valloittava nuori neiti. Ikää sillä on tällä hetkellä noin 5 kk.

Utelias veijari tutustuu innoissaan kaikkeen uuteen, ja aurinkoinen Brie saakin hymyn kaikkien huulille. Pentumaisen koheltamisen ja leikkisyyden takaa löytyy ystävällinen ja lempeä koira, ja ainakin tällä hetkellä Brie tulee hyvin toimeen sekä koirien että kissojen kanssa. Ihmisiä se rakastaa ja nauttii kovasti saamastaan huomiosta. Pikkuisen kanssa on jo ehditty hieman harjoitella joitakin perustaitoja, kuten hihnassa kulkemista, ja se vaikuttaa oppivan asioita nopeasti.

Brie tulee kasvamaan keskikokoiseksi, luultavasti noin 20 kg painavaksi kaunokaiseksi.

23.5.2017
Kaunis Brie on varattu omaan kotiinsa Saksaan. Onnea Brie!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Brie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Brie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa