Kodin saanut: TEUVO (nyk. Toto)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

TEUVO

* 11 kk

* uros (kastroitu)

* Suomessa.

Teuvo murunen on vähän ujo, mutta sitäkin kultaisempi poika. Väritykseltään se on mustavalkoinen, mahanalus on valkoinen, leuassa hauska täplä ja tassuissa on valkeat varvassukat. Karva on kiiltävä ja silkinpehmeä.  Teuvo on melko isokokoinen jötkäle ja painaa 5,6 kg.

Teuvo on syntynyt touko-kesäkuussa 2012 ja otettu talteen Tallinnan kadulta ihan pikkuisena ja varttunut hoitokodissa isoksi pojaksi sisarustensa kanssa. Teuvo on kova poika leikkimään ja tottunut usean kissan seuraan pienestä pitäen, joten tulevassa kodissa olisi hyvä olla reipas kissakaveri. Ihmisen kanssa leikkiessä huiskalelut on Teuvosta ihan ehdoton hitti.

Teuvolla on todennäköisesti ruoka-aineallergia, mikä näkyi korvien ja vähän otsankin punoittavana ihottumana, karvanlähtönä ja kuumottavana turvotuksena, ihottuma ei kuitenkaan ole juuri kutissut tai tuntunut vaivaavan. Muita mahdollisia syitä suljettiin myös pois ottamalla ihosta koepala. Teuvo on nyt ollut kanaa ja riisiä sisältävällä allergiaraksulla ja viljattomalla märkäruoalla muutaman viikon ja iho onkin jo lähes parantunut, yleinen vilja-allergia tuntuisi tällä hetkellä todennäköiseltä ja aika näyttää onko Teuvo allerginen jollekin muulle ruoka-aineelle.

Teuvon kanssa ei ole ehditty isossa kissalaumassa tarpeeksi seurustella pentuaikana ja sylikissaksi se ei vielä ainakaan ole uskaltautunut hoitokodissakaan, kohti rynnivää ihmistä ja äkillisiä liikkeitä Teuvo säikähtää ja pinkaisee karkuun tarkkailemaan kaksijalkaisen kulloisinkia älynväläyksiä turvallisen matkan päähän. Ihmisistä Teuvo kuitenkin tykkää, tulee luokse ja alkaa pian keimailemaan rapsutuksien toivossa. Ujo mutta lempeä poika.

Teuvo sai kodin Turusta Rae-kissan (ent. Liselotta) kaverina toukokuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia 7.6.2013:

Nyt on herra sen verran rauhoittunut että uskalsin alkaa kutsumaan häntä toisella nimellä. Urheasti hän nyt vaeltaa sängyn aluksen ja kylpyhuoneen välillä. 

Huomionkipeä on - siirtyi ihan itse kylppäristä olohuoneeseen yksi yö kun päivällä oikein naukui perään kylppärissä :)
Rapsutuksetkin kelpaavat nyt suurissa määrin, Toto hipsii sängyn alta vastaan jos menen reunan viereen istumaan. Kehrää kun pappatunturin moottori.

Olen ostanut kiinnostavia leluja ja molemmat leikkivät - tosin ei vielä yhdessä. Jos leikitän heitä yhtä aikaa he ovat vierekkäin ihan nätisti, muuten Totoa ujostuttaa tuo karvainen tyttö vielä, ja Rae on selvästi huomannut tämän koska syöksähtää aina välillä kiusaamaan poikaa ja läpsimään - tosin ei kynsillä.

Kokeillaan ensi viikolla jos saisin pari kynttä leikattua, Toton etutassujen kynnet ovat aika pitkät ja eivät ihan halua vetäytyä. Samalla jos onnistuu laitettaisiin vähän puhdistavaa silmiin - ei ole mitään merkkejä tulehduksista tai muusta, mutta silmien putsaaminen tekisi varmaan hyvää kun herra lymyää mitä ihmeellisimmissä pölyisissä paikoissa aina välillä.

Ruokaa menee vaikka kuinka :)

T; Turun porukka!
Kotoa 17.6.2013: Nyt meillä menee jo mainiosti. Toto ei enää viihdy sängyn alla muuten kun leikkisyöksyjen aikana, tai jos säikähtää kun minä riehun keittiössä tai eteisessä. Hän nukkuu nyt ihan rauhallisesti missä huvittaa, eikä arista enää kaikkea. Ruoka maittaa, ja nyt käydäänkin jo ihan normaalisti isolla kissanvessalla niin pientä ekstravessaa ei tarvitse. Uusia suosikkileluja ovat punaiset rahisevat minttu-hiiret, ja niitä löytyy herran viskomana aina mitä ihmeellisimmistä paikoista - kuten esim työpöydän ylin hylly. Toto tulee myös pyytämään huomioita, ja seuraa ympäri kämppää kun touhuan jotain. Tuuletusikkunassa istuminen on myös kivaa - ei näe sieltä juuri mitään, mutta ulkoilma on raikas!

Raenkin kanssa on edetty nyt siihen vaiheeseen että kuljetaan peräkkäin kaikkialle, ajetaan toisiaan takaa ja syödään vaikka samalta lautaselta. Ovella molemmat tulevat vastaan Raen rohkaisemana :) Juttelevat myös keskenään sirkutellen. Totokin vastaa nykyään kun sössötän kissoille. 

Laitan tähän linkkejä pariin kuvaan niin saatte myös kuvatodisteet eikä vaan meikäläisen lässyttelyjä! :)
21.7.2013: Meillä menee tääl Turussa kyllä ihan jees. On ollut kuuma, mutta olen itse kärsinyt enemmän kun nuo kaksi karvavaavia. Riehuvat ja pörisevät minkä ehtivät. Totokin on alkanut juttelemaan oikein kunnolla ja voidaankin nykyään pitää ihan kolmen kesken kunnon keskustelut, heheh. Viihtyvät molemmat sängyssä nukkumassa seurassani yöt pitkät. Toto on rauhottunut huomattavasti ja tulee vastaan ovelle ja kerjää itse huomioita ja silityksiä. On jopa alkanut kellahtamaan kyljelleen ja tarjoamaan massua aina sillon tällön :) Kertakaikkiaan ihana veijari tuo on.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: