Kodin saanut: FRUMOS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

FRUMOS

* n.1-1½ vuotias

* narttu

* steriloitu

* Suomessa.

 

 

 

17.6.2013

Pienellä Frumos tytöllä voisi, romanialaisen mittapuun mukaan, sanoa käyneen jopa tuuri. Sen entinen omistaja ei enään halunnut pitää sitä ja toimitti Frumoksen itse Bukarestilaiselle eläinlääkäriasemalle. Vaihtoehto tälle tuomiselle olisi voinut olla esim. metsään jättäminen tai tylysti kadulle heittäminen, missä Frumos olisi saanut selvitä oman onnensa nojassa. Vaikka sen elämä ei ole luksusta nyt, se on silti turvallista ja se saa ruokaa päivittäin. Näitä etuoikeuksia monilla muilla koirilla ei ole.

Tällähetkellä Frumos on siis Onevet eläinlääkäriasemalla ja siirtynee sieltä samaisen eläinlääkärin hoitolaan, joka sijaitsee lähellä vastaanottoa. Siellä koirilla on mahdollisuus ulkoilla ja seurustella lajitovereiden kanssa. Frumos tytölle se sopiikin oivallisesti, sillä se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Kulkurit Tapasivat Frumos-tytön kesäkuun alussa Onevetissa. Vieraiden ihmisten edessä Frumos jännittää uusia tilanteita, mutta kun se on varma, ettei sille tapahdu mitään, se rentoutuu hiljalleen. Tulevan omistajan onkin hyvä varautua Frumoksen kanssa alussa etenemään step by step, vauvan sellaisilla ja samalla kannustaa sitä koko ajan. Tällä tavalla Frumos kasvattaa myös lisää itseluottamusta ja vahvistaa sidettään uuteen omistajaansa.

Frumos etsii kotia missä se vielä vanhuksenakin saa olla perheen lemmikki. Sen uudella omistajalla ei saa koskaan käydä edes mielessä luopuminen, vaan jokainen askel, olipa se sitten eteen- tai taaksepäin, mennään yhdessä Frumos-tytön kanssa.

Frumos on säkäkorkeudeltaan korkeintaan 35 cm ja painaa noin viisi kiloa.

 

26.6.2013

Frumos matkustaa Suomeen kotihoitoon 28.6.2013

Tämä jälkeen kaunotarta voi käydä tapaamassa sovitusti Pirkanmaalla kotihoitajan luona.

 

30.6.2013

Frumos lensi Suomeen perjantaina ja logistisista syistä sen ensimmäiseen kahteen päivään Suomessa kuului matkustusta useita satoja kilometrejä, useita vieraita paikkoja kymmenine koirineen ja ihmisineen. Frumos tuntuu sopeutuvan nopeasti ja olevan kuin kotonaan missä vain.

Frumos tulee lyhyen hoidossa olon perusteella toimeen jokaikisen tapaamansa koiran kanssa, riippumatta koosta, sukupuolesta tai iästä. Frumos ei ole dominoiva, muttei myöskään arka, leikkisyyttä tulee varmasti esille vielä lisää kunhan pikkuinen hieman kotiutuu enemmän.

Hoitopaikan kissat ovat aiheuttaneet hämmennystä, niitä Frumos ei varmaankaan ole ennen nähnyt. Ensireaktio oli perään juokseminen, mutta muutamalla toistolla Frumos on jo oppimassa ettei kissoja saa jahdata. Muutenkin Frumos vaikuttaa olevan valtavan nopea oppimaan, se seuraa niin toisten koirien esimerkkiä kuin kuuntelee ihmistäkin. Uskoisin että Frumosille on helppo herkkujen avulla opettaa ihan mitä vain, sen verran ruuan perään perhostyttö on.

Ääntään Frumos osaa tarvittaessa käyttää ja yksin jäämistä kotiin sen kanssa on harjoiteltava. Frumos jää oven taakse raapimaan ja haukkumaan alkuun, mutta sitä ei kestä kauaa. Hoitopaikassa on tätä alettu heti työstämään pois ja tulevan kodin täytyy sitoutua jatkamaan harjoituksia.

Frumosin tuleva koti voisi olla monentyyppinen, se on nuori, aktiivinen ja reipas koira, joka sopisi esimerkiksi pariskunnan tai perheen koiraksi. Uskoisin ettei Frumosilla olisi lastenkaan kanssa ongelmia, kunhan lasten ja koiran väliseen järkevään käyttäytymiseen saadaan vanhemmilta opastusta. Frumosin tulevassa kodissa tulisi olla mieluiten valmiiksi koirakaveri, tai sitten sen tulevalla perheellä täytyy olla etenkin alkuun paljon aikaa opettaa sille yksinoloa ja elämää muutenkin.

Frumos on kotihoidossa Toijalassa. Päivittelemme pian lisää uusia kuulumisia hoidosta.

Lisätty uusia kuvia.

 

8.7.2013

Frumos on ollut nyt kotihoidossa reilun viikon ja ei voi kuin hämmästellä miten käsittämättömän nopeasti sen on sopeutunut ja asettunut aloilleen. Frumos ei turhia stressaa, se ottaa tilanteet vastaan suorasukaisesti ja turhia nirsoilematta.

Frumos on viettänyt kotihoidossa tavallista arkea, se lenkkeilee päivittäin hihnassa ja olemme myös käyneet metsässä juoksemassa, missä Frumosia on voinut pitää muiden koirien kanssa vapaana. Se ei lähde mihinkään, vaan pysyttelee näkyvillä ja lauman lähettyvillä koko ajan.

Muuta ajanvietettä Frumos on löytänyt hoitokodin 35-kiloisesta saksanpaimenkoira sekoituksesta, jonka kanssa Frumos painii ja leikkii niin ulkona kuin sisälläkin hyvässä hengessä. Frumos tuntuu edelleen tulevan täysin moitteetta toimeen jokaisen tapaamansa koiran kanssa.

Myös kissojen kanssa yhteiselo on hyvällä mallilla, nyt Frumos jo nukkuu samassa sängyssä kissojen kanssa. Vielä ajoittain hapsukorvat nousevat pystyyn kun kissa liikkuu edestä, mutta yhä harvemmin se aiheuttaa peräänlähtemis reaktiota. Frumos uskoo valtavan hienosti mitä sille sanotaan.

Eroahdistus on lientynyt viikossa jo merkittävästi selkeän harjoittelun avulla. Nyt Frumos jää oven taakse hetkeksi raapimaan ja haukahtaa muutaman kerran, mutta siinäpä se. Mitään tuhoja Frumos ei ole edelleenkään tehnyt ja se on pitkienkin työpäivien ajan ollut 95% sisäsiisti.

Frumos on kaiken kaikkiaan iloinen, leikkisä, suloinen, ihmisrakas, hellyydenkipeä pikku perhostyttö, johon on hyvin vaikea olla rakastumatta.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

 

13.7.2013

Frumos on varattu!

 16.7.2013

Frumos matkasi uuteen kotiinsa

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Frumoksen varausta hoiti Kata

Frumos leikkii ulkona isompien koirien kanssa:

Painileikkejä sisällä:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: