Päivitetty 15.11.2023

Tiedote 13.11.2023: Kulkurit aloittaa koulutusyhteistyön uudelleensijoitettavien koirien avuksi


Marraskuussa Kulkureissa otetaan käyttöön pitkään valmisteilla ollut uusin toimintatapamme auttamaan uudelleensijoitukseen päätyviä koiria ja heidän adoptioperheitään saamaan uuteen elämään mahdollisimman sujuvan alun.

Olemme saaneet maksulliseen yhteistyöhön kanssamme 13 ammattikouluttajaa ympäri Suomen, jotka tarjoavat sovitusti yhden konsultaatiokerran uudelleensijoitettavan koiran uudelle adoptioperhelle. Koulutuskerran kustantaa Kulkurit ja summa on sisällytetty koiran kulukorvaukseen. Perheillä on myös mahdollisuus matalalla kynnyksellä jatkaa koulutusta kouluttajan kanssa ensimmäisen kerran jälkeen omalla kustannuksellaan.

Uudelleensijoitusten määrä on pysynyt keskiarvoisesti samanlaisena viime vuosien ajan, uudellensijoitusprosenttimme on noin 8%. Syyt uudelleensijoituksiin vaihtelevat paljon, mutta usein mukana on käyttäytymisen haasteita ja/tai kipukäytöstä. Kipututkimusten tekemiseen olemme panostaneet kuluvan vuoden aikana merkittävästi resursseja ja taloudellisia varoja, ja toivommekin aina, että ennen uudelleensijoitusta koira tutkittaisiin kipujen varalta oman perheen toimesta. Koira voidaan vastuullisesti uudelleensijoittaa vasta, kun sen kokonaisvaltainen hyvinvointi on sellaisessa tilanteessa, että yhdistys pystyy kertomaan koiran tilanteesta tarpeeksi kattavasti ja usein tämä vaatii pitkääkin kotihoitojaksoa, fyysisiä tutkimuksia ja käytöksen arviointia, jotka vievät runsaasti yhdistyksen voimavaroja ja resursseja.

Uudelleensijoitettavilla koirilla ei kuitenkaan aina ole mitään merkittäviä haasteita tai vaivoja, mutta siitä huolimatta usein uudelleensijoitukseen tuleva koira ei herätä niin suurta kiinnostusta kuin tarhalla kotia etsivä koira, vaikka jo Suomessa olevista koirista voidaankin usein kertoa huomattavasti enemmän. Onko kyseessä ns. “reklamoidun koiran” status, joka saattaa jännittää kotiehdokkaita, siitä emme ole varmoja, mutta toivomme alkavan koulutusyhteistyön myös lisäävän kiinnostusta uudelleensijoitettavia koiria kohtaan ja toivomme varhaisen ammattituen saannin myös ennaltaehkäisevän koiran joutumista kiertoon toista tai useampaa kertaa.

Olemme hyvin iloisia uudesta toimintatavastamme ja kiitollisia kaikille mukaan yhteistyöhön lähteneille kouluttajille!

Suosittelemme myös kaikille rescuekoiran adoptoijille lämpimästi ammattikouluttajan tukea aina, jos koiran kanssa on pienempiä tai isompia haasteita.

Kiitos yhteistyökumppanimme

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.