Kodin saanut koira: VEXI-PAPPA

Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.11.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Vexi-Pappa on löydetty kaupan seinään kylmissään nojaamasta, kaatosateesta.  Vexi on selkeästi kokenut enemmän kuin yksikään lemmikki ikinä ansaitsisi – tämä antaa kyllä koskea, mutta usein kuin odottaen jotain ikävää tapahtuvan. Epäilemme Vexin olleen aiemmin omistettu koira, joka on syystä tai toisesta hylätty. Näkö Vexillä on lähes olematon, mutta hän pärjää silti hienosti omassa ympäristössään käyttäen muita aistejaan. Vexi asuu tällä hetkellä yksin, sillä aiemmin tarhan sisätiloissa ollessaan pentukoirat retuuttivat ja purivat tätä avutonta pappaa – Vexi ei yrittänyt taistella vastaan, vaan alistui ja kiusaaminen jatkui, kunnes hänet siirrettiin omaan yksiöönsä. Ruoka on Vexin suurin intohimo. Asuessaan pentujen kanssa, söivät nämä usein Vexin ruoat, eikä Vexi sanonut tähän mitään – tapahtuneet huomioiden voimme olettaa, että kotona oman perheen luona hän saattaa olla tarkka ruokaresursseistaan. Tarhalla ei kuulla hänen haukkuvan.

Vexillä on toinen etujalka omituisessa asennossa. Tämä ei kuitenkaan aiheuta kipuja tai haittaa papan menoa muutenkaan, eikä tälle odoteta tehtävän mitään myöhemmin. Vexi pärjää jalan kanssa hyvin ja on otettava huomioon myös se fakta, että Vexi on kuitenkin jo 12-vuotias, joten korjausleikkaus ei kannata. Vaiva on lähinnä kosmeettinen.  Hampaat kaipaa erityistä huomiota!

Pappa etsii nyt kotia, joka on rauhallinen ja mielellään portaaton. Vexi ei kaipaa ympärilleen hälinää lapsista tai muista koirista, vaan hän nimenomaan nauttii hitaista eläkepäivistä ilman härdelliä. Hän kaipaa ympärilleen rakkautta, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, jotka auttavat häntä unohtamaan menneet vaikeudet ja keskittymään uuteen, onnelliseen elämänvaiheeseen. Vexi on jo elämää nähnyt ja liikaakin kokenyt pappa-koira, joka etsii nyt omaa turvallista perhettä, jossa voida paremmin ja saada jälleen ihmisistä hyvä ja rakas kokemus.

Vexi-Pappa on korkeudeltaan n. 25 cm ja painoltaan n. 5 kg.

Päivitykset

2.12.2023
Vexi-pappa on varattu Saksaan omaan kotiin.

13.11.2023
Vexi-Pappa töpsöttää etsimään omaa perhettään. Voi kunpa joku huomaisi pienen ja herkän papan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vexi-Pappa saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vexi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen 
linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: