Päivitetty 03.04.2020

Tiedote 13.3.2020: Koronan vaikutukset Kulkurien toimintaan


Koronaviruspandemialla on vaikutuksia myös Kulkurien toimintaan sekä Suomessa että Romaniassa. Olemme eilen ulkoministeriön ohjeistuksen mukaisesti peruuttaneet tälle kuulle suunnitellun aktiiviemme vapaaehtoistyömatkan Romaniaan välttääksemme kaikkea ylimääräistä matkustamista.

Adoptiokuljetuksen viivästys

Valitettavasti myös adoptoitujen koirien huhtikuun alkuun suunniteltu saapuminen Suomeen on toistaiseksi peruttu. Aiemman tiedotteen mukaisesti olemme siirtyneet maantiekuljetuksiin Zuzu Expressillä ja tällä hetkellä kuljetus ei ole mahdollinen mm. Slovakian yhtenä läpikulkumaana suljettua rajansa. Viivästys koskee tällä hetkellä 40 varattua koiraa ja katkoksen jatkuessa pidempään se tulee koskettamaan myös muita adoptio-ohjelman koiria. Varatut koirat jatkavat normaalia elämäänsä tarhaoloissa ja niistä pidetään huolta siihen saakka kun ne pääsevät aloittamaan matkansa kohti Suomea. Seuraamme kansallista ja valtakunnallista tilannetta koronan suhteen aktiivisesti ja toivomme viivästyksien olevan maltillisen pituisia. Mikäli olet varannut koiran kauttamme, voit olla halutessasi aiheesta yhteydessä koirasi yhteyshenkilöön. Kulkurien adoptiotoiminta muutoin jatkuu toistaiseksi ennallaan, eli adoptioprosessit haastatteluineen ym. ovat normaalisti käynnissä.

Kulkurien tapahtumat

Kulkurien tapahtumiin yleisökokoontumisia koskeva suositus vaikuttaa niin, että esimerkiksi 18.-19.4 sijoittuvat Eläinystäväni messut ollaan järjestäjän toimesta siirtämässä todennäköisesti eteenpäin ja 24.4 suunnitellun Kulkurien & Mustin ja Mirrin Turun match show:n suhteen tilannetta seurataan ja tapahtuma tullaan tarpeen mukaan matalalla kynnyksellä perumaan.Turun kimppalenkit ovat toistaiseksi voimassa, sillä lenkeille osallistuu yleensä varsin vähäinen määrä ihmisiä ja lenkeillä noudatetaan muutenkin välimatkoja toisiinsa. Luonnollisesti emme suosittele yleisen ohjeistuksen mukaisesti saapumaan kimppalenkeille, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet matkustanut hiljattain ulkomailla.

COVID-19 ja koirat

Tämänhetkisen tiedon valossa ei  ole epäilyjä siitä, että kotieläimet voisivat levittää minkään koronaviruksen aiheuttamaa tautia ihmisiin tai sairastua koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, joten tämän suhteen ei ole huolta niin Romaniassa kuin Suomessakaan rescuekoirienkaan suhteen.

Lisätietoja:

Salla Honkapää

Toiminnanjohtaja

Rescueyhdistys Kulkurit ry.

salla.honkapaa@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.