Päivitetty 07.02.2018

Kodin saanut koira: TIGRE (nyk. RED)


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

TAUSTAA JA PERUSTIEDOT
Upea, tiikerijuovainen Tigre on asustellut Asociatia Suflete Dragi -yhdistyksen Sintestin tarhalla noin vuoden päivät, aina siitä lähtien kun Alina Murgu löysi sen kotikatunsa läheltä ja nappasi pojan turvaan.

Tigre on luonteeltaan aktiivinen, supersosiaalinen ja iloinen. Rotuperimässä lienee molossirotua / -rotuja, joka vaikuttanee osaltaan siihen, että Tigre suhtautuu aluksi vieraisiin pidättyväisesti ja tarkkaillen. Kun jää murtuu, heittäytyy poika leikkisän vallattomaksi ja uteliaaksi uusia ihmisiä kohtaan. Tigre rakastaa narttuja, mutta urosten kanssa saattaa tulla sanomista ja tämän vuoksi Tigre luovutetaankin ainoastaan narttujen seuraksi tai ainoaksi koiraksi. Miehiin Tigre saattaa suhtautua hyvinkin varauksellisesti ja omaa selvästi ikäviä kokemuksia nimenomaan miesten taholta. Mieskammo on mitä todennäköisimmin työstettävissä, mutta se on asia, joka kannattaa huomioida. Aktiivinen tiikerimme etsiikin aktiivista, rakastavaa ja kokemusta omaavaa kotia, joka osaa tarjota sille tekemistä, hellyyttä ja rajoja sopivassa suhteessa.

Tigren strategiset mitat ovat reilu 50cm / noin 20kg.

1.1.2018
Uusi vuosi vaihtui kera hyvien uutisten. Ihana Tigre pääsee vihdoin kotiin.

5.10.2017
Tigre tervehtii tuntemattomat hellyyttävän kiltisti ja hiukan ujosti, ikään kuin kysyen: “Tulitteko tosiaan ihan minua varten, minua katsomaan?” Tigre on kohtelias ja kerran lähelle päästyään se pysyttelee jalan vierellä ja suorastaan tankkaa läheisyyttä. Tämä hellyydenkipeä raidallinen rakastaa suukottelua ja vaikuttaa jotenkin sellaiselta huolehtivaiselta koiralta, joka haluaa, että kaikilla on hyvä olla. Sinunkauppojen jälkeen, hetkisen tutustumisen jälkeen, alkaa ujous hellittäää ja kuoresta paljastuu iloinen sekä innostunut koira. Tigre jaksaa keskittyä todella hienosti saadakseen huomiota tai herkkuja, joten arkitottelevaisuuden opiskelu lienee mukavaa niin koiralle kuin omistajallekin. Tigren häkkikaverina on todella vilkas ja riekkuvainen koira, mutta edes se ei saa raitapoikaa hermostumaan tai menettämään keskittymiskykyään. Tigre on kohtelias ja tasapainoisen oloinen tyyppi, jonka soisi jo löytävän oman sohvapaikkansa ihan oikeasta, omasta kodista.

5.7.2017
Aktiivimme Veera kävi Sintestin tarhalla tervehtimässä adoptio-ohjelmamme koiria, myös komeaa tiikerinraitapoikaamme Tigreä. Helteisenä päivänäkin Tigre liikkuu paljon ja vaikuttaa turhautuneelta. Tekemisen puute ei ole mikään ihme, sillä aktiivisena, nuorena koirapoikana Tigren ei kuulukaan tyytyä makoilemaan paikallaan. Tigre pitää silmällä ympäristöä ja kuuntelee korvat höröllä häkin ulkopuolisia ääniä. Myös toisten koirien hajut kiinnostavat Veeralta saatujen halipusujen lisäksi. Tigressä olisi potentiaalia vaikka mihin, eikä tämänkään hienon koiran paikka ole tarhalla virikkeettömässä häkissä yksin. Tai kaksin, Tigre jakaa häkkinsä edelleen pörröikoiran kanssa. Tigre ei riehu tai remua, mutta kävelee ympyrää tavalla, josta näkee, että se tarvitsee ja ansaitsee enemmän. Mistä löytyy Tiikerille se oma, aktiivinen koti? Uusia kuvia ja video lisätty Tigren profiiliin.

6.3.2017
Tigre pitää ihmisistä, se on kiinnostuneempi vieraistaan kuin herkuista ja tervehtii iloisesti sitä ja muita Sintestin adoptio-ohjelmassamme olevia koiria tervehtimään saapuneita aktiivejamme. Tigre on saanut lisää massaa, sen voidaan kuvata hieman pönäköityneen viime näkemästä. Maiskuttelee jännästi suutaan, hyvin ystävällinen. Tigre säpsähtää selkään koskiessa, mutta rauhoittuu rapsuteltavaksi ja pyytää lisää. Tottunut selkeästi siihen että ihminen on häkin ulkopuolella ja jänskättää kun se tuleekin sisälle hipeltämään. Todella komea poika! Aiemmasta poiketen Tigren huomattiin nyt haukkuvan jonkin verran muiden mukana.

6.12.2016
Aivan mielettömän upea! ja iloinen Tigre lumoaa paitsi komealla ulkomuodollaan, myös vahvalla olemuksellaan. Tigre on olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, mutta toki tämä maskuliinisen ja lihaksikkaan tyyppisen ulkomuodon omaava koira saa lisää ryhtiä, kunhan pääsee jonkun omaksi ja nauttimaan pitkistä lenkeistä. Vähäisestä liikunnasta johtuen Tigren fysiikka vaikuttaa hiukan pentumaisen pehmeältä. Tigre tervehtii vieraitaan pomppimalla aivan hulluna ja hakeutuu heti luokse itsenäisellä otteella; namut katoavat taskusta alta aikayksikön. Tigre osaa ja pyrkii rauhoittamaan itsensä, mutta ei välttämättä pysty sihen muiden koirien pyöriessä jaloissa. Rauhallinen ympäristö tekisikin pojalle terää. Tigre on virrakas ja hyperiloinen, mutta myös vaativa koira. Se vaatii huomiota ja herkkuja, vahva luonne tulee näin esille myös vierailutilanteessa. Tigre vaatiikin rauhallisen määrätietoisen ihmisen / ihmiset, sekä johdonmukaista koulutusta ja sitoutumista. Lopulta Tigre antaa tuplasti enemmän kuin itse saa ja on enemmän kuin mainio koira.

8.8.2016
Touhukas ja jopa riehakas Tigre ottaa vieraansa vastaan iloisesti ja avoimesti. Se tulee suoraan syliin eikä jännitä turhia. Tigre on kokoisekseen vahva koira, joka ei ainakaan toistaiseksi tiedosta voimiaan, saattaa jyräillä mennessään ja hyppii. Tästä syystä Tigreä ei luovuteta pienten lasten kotiin. Tigre on hyperaktiivinen ja vahvaluonteinen nuorukainen, joka vaatii osaavan kodin ja paljon aktiviteettia. Aidattu piha ei olisi lainkaan huono ympäristö Tigrelle, vaikkei korvaakaan järjestettyä touhuamista ja liikuntaa. Tigre ei juuri siedä toisia uroksia, mutta narttujen kanssa pääsee nopeasti samalle aaltopituudelle. Komea nuorimies, joka komistuu päivä päivältä.

11.6.2016
Muiden adoptio-ohjelmamme koirien tapaan myös Tigre sai vieraita kun yhdistyksemme aktiivit tekivät tarhavierailuja toukokuussa. Ja tiikeripoikamme nauttikin vieraistaan täysin rinnoin. Se on kuitenkin selvästi rauhoittunut muutaman kuukauden takaisesta ja vaikka höseltää toki aluksi innoissaan, se rauhoittuu ja rauhoittaa itsensä  todella nopeasti. Tigre ei myöskään reagoinut muiden koirien haukkukonserttiin, vaan pysyi rauhallisena ja hiljaisena muiden riekkuessa ympärillä. Tigre on edelleen sosiaalinen, avoinkin ja pyörii ihmisten lähellä mielellään hellyyttä ja huomiota hamuten. Yksinkertaisesti valloittava persoona ja aivan ihana poika.

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tigre saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tigre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér.


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.