Päivitetty 07.02.2018

Kodin saanut koira: ROLLE (ent. Maximillian), Suomessa


Syntymäaika: 8/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

Taustaa: Maximillianin tarina on hieman erilainen kuin monen muun hylätyn koiran tarina Romaniassa, koska sillä on ollut ensimmäiset kaksi vuotta ikioma koti. Maximillianin omistaja kuitenkin hylkäsi sen puistoon jättämällä sen sidottuna kiinni puuhun, josta Maximillian löydettiin. Maximillianin mukana oli lappu, jossa luki, että omistaja muuttaa Italiaan, eikä voi ottaa Maximilliania mukaansa. Maximillianin onneksi sen löysi eläinrakas henkilö, joka työskentelee Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisena, ja hän otti koiran turvaan kotiinsa. Maximillian matkusti Suomeen tammikuussa 2017.

Nykytilanne: Rolf, tuttavallisemmin Rolle (ent. Maximillian) palaa kotia etsiviin. Rollesta luovutaan raskain mielin kotiolosuhteiden suurten muutosten vuoksi.

19.01.2018

Rolle on hyvin reipas, aktiivinen, leikkisä ja kiltti koirapoika. Rolle on nyt asunut Suomessa vuoden verran. Kotikoiran tavoille herra oppi heti ja on täysin sisäsiisti. Nykyisessä kodissaan Rollella on koirakavereita ja erityisesti narttu koirien kanssa tulee erittäin hyvin toimeen, eikä hermostu vaikka joku neiti häntä vähän komentaisi. Uroksia Rolle on tavannut vain muutaman ja heidän kanssaan on tullut hyvin toimeen. Rolle on pieni suuri mies, joka myös silloin tällöin tykkää istahtaa ihmisen syliin. Rolle rakastaa rapsutuksia ja ihmisen huomiota. Rolle on perso ruoalle ja tuntuu olevan myös melko pohjaton, poika on siis myös hyvin motivoitavissa ruoan avulla. Kesällä Rolle pääsi elementtiinsä mökkeillessään järven rannalla. Poika juoksi vapaana pitkin tonttia ja aina silloin tällöin hyppäsi järveen vilvoittelemaan, Rolle rakastaa uimista.

Rollen nykyisessä kodissa on myös kaksi kissaa ja hamstereita. Jyrsijöistä poika ei välitä tuon taivaallista, kissoja saattaa innostuessaan vähän jahdata. Nykyinen koti sijaitsee kerrostalossa ja poika reagoi jonkin verran kerrostalon rapun ääniin. Rolle on tutustunut nätisti muutamaan lähipiirin lapseen, ehkä aivan pienten lapsien perheeseen Rollea ei suositella kokonsa johdosta, ettei esim. vahingossa tönäise pieniä kumoon touhutessaan. Rolle on upea koira, joka ansaitsisi löytää itselleen sitoutuneen loppuelämän kodin.

Rolle on noin 56 senttiä korkea ja painaa 30 kiloa. On käynyt Suomessa ollessaan eläinlääkärillä rokotuksilla. Rolle on nyt arviolta 3,5-4- vuotias

Rollen rotuperimässä on sen ulkonäöstä päätellen todennäköisesti amstaffi/pittbull-sukua ja se tarvitseekin koirakokeneen kodin, jossa on kokemusta vahvemmista roduista. Ihanteellista olisi, jos Rolle pääsisi omakoti-/ rivitaloon asumaan. Asumismuodon sijaan olennaisinta tosin on tulevan omistajan mahdollisuudet ja sitoutuneisuus tarjota Rollelle riittävästi liikuntaa ja aivotyöskentelyä.

Rollen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Rolleen voi päästä tutustumaan sovitusti Hyvinkäälle.

 

 

Aiemmat päivitykset:

29.8.2016

 Tällä hetkellä Maximillian odottaa ikioman kodin löytymistä Asociatia A Doua Sansan tarhalla Glinalla.
Maximillianin tarina on hieman erilainen kuin monen muun hylätyn koiran tarina Romaniassa, koska sillä on ollut ensimmäiset kaksi vuotta ikioma koti. Maximillianin omistaja kuitenkin hylkäsi sen puistoon jättämällä sen sidottuna kiinni puuhun, josta Maximillian löydettiin. Maximillianin mukana oli lappu, jossa luki, että omistaja muuttaa Italiaan, eikä voi ottaa Maximilliania mukaansa. Maximillianin onneksi sen löysi eläinrakas henkilö, joka työskentelee Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisena, ja hän otti koiran turvaan kotiinsa. Tällä hetkellä Maximillian odottaa ikioman kodin löytymistä Asociatia A Doua Sansan tarhalla Glinalla.

Luonteeltaan Maximiallian on todella ihmisrakas ja kiltti sekä yllättävän rauhallinen ikäisekseen. Maximillianista huomaa, että se on viettänyt pentuaikansa hyvässä kodissa ja sitä on koulutettu jonkin verran. Maximillian on tasapainoinen ja kohtelias siitä huolimatta, että se on tällä hetkellä selvästi turhautunut elämään tarhalla pienessä häkissä yksin. Kulkurien aktiivit kuvailevat Maximillianin olevan hyvin viisas koira, joka ymmärtää nopeasti mitä siltä pyydetään ja se osaa myös tarjota erilaisia temppuja saadakseen nameja. Tarhalla Maximillian haukkuu jonkin verran saadakseen huomiota ihmisiltä.

Maximillianin turkki on upeassa kunnossa ja kaikesta näkee, että sen omistaja on tähän asti pitänyt siitä hyvää huolta Vaikka Maximillian on tähän asti tullut toimeen sekä urosten että narttujen kanssa, emme luovuta sitä toisen uroskoiran kaveriksi varmuuden vuoksi. Maximillian ei ensisijaisesti sovellu myöskään perheeseen, jossa on pieniä lapsia, sillä se saattaa innostuessaan kaataa perheen pienimmät. Kissojen kanssa Maximillian tulee hyvin toimeen.

09.11.2016
Maximillian odottaa edelleen Glinan tarhalla ikioman kodin löytymistä. Luonteeltaan Maximillian on äärimmäisen ihmisrakas ja nauttii suuresti ihmisen huomiosta. Herra nojailee häkin seinää vasten ja yrittää pusuttaa ihmistä heti, jotta vaan saisi lisää huomiota. Kulkurien aktiivi Veera vierailee säännöllisesti Glinan tarhalla ja hän kertoo, että stressaavista tarhaolosuhteista huolimatta Maximillian on pysynyt edelleen erittäin täyspäisenä ja sympaattisena koirana. Romanian ankara talvi on tulossa ja nyt olisikin jo korkea aika saada poika pois tarhalta palelemasta oman kodin sohvalle nauttimaan kotikoiran elämästä!

10.12.2016
Maximillian on varattu omaan kotiin Suomeen!

14.1.2017
Maximillian eli Rolf matkusti tänään ikiomaan kotiin Suomeen. Onnea Rolf ja perhe!

—————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole Romaniasta tuleville koirille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Maximillian saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maximillian on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

02.02.2018

Rolle murunen on varattu omaan kotiinsa, poika matkustaa uuteen kotiin aivan näinä päivinä.

04.02.2018

Rolle matkasi tänään loppuelämän kotiinsa.

 

 

yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.