Päivitetty 29.08.2019

Enkelikoira: TOLSTOI


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (kotihoidossa)
ei kastroitu

 

1.7.2019
Hurmaava pieni Tolstoi ehti nauttia vuoden onnellista kotikoiran elämää. Se sai elää rakastettuna perheenjäsenenä ja kokea kaiken sen, mistä oli jäänyt paitsi koko aiemman elämänsä ajan. Suuri kiitos ja lämmin osaanotto Tolstoin ihanalle perheelle.

“Tolstoi nukkui pois marraskuussa 2018. Vuosi, jonka pappa vietti meidän luonamme mullisti maailmamme. Parissa kuukaudessa Tolstoi asettui luoksemme kuin olisi aina siellä ollutkin. Se päätti itse, milloin halusi sohva-aikaa tai rapsutuksia, ja kadulla suurin osa koirista kiinnosti vain pari sekuntia. Vaikka Tolstoi ei mikään kainalokoira pitkiä aikoja kerrallaan ollutkaan, viihtyi se meidän isäntien jalkojen juuressa tai sohvan edessä lattialla. Suuren rakkaudenkin Tolstoi vielä ehti kokea vastapäisen talon pomeraanitytön kanssa – se ja herkkupalat saivat hännän vispaamaan hitaimpinakin päivinä. Suloinen, lempeä ja rauhallinen Tolstoi kietoi elämämme ja arkemme ympärilleen niin tiukasti, että sen jättämä aukko tuntuu yhä kuukausia kuoleman jälkeenkin. Me ehkä annoimme Tolstoille hemmotellun eläkevuoden, mutta koemme, että tämä pörröinen enkeli antoi kyllä meille paljon enemmän kuin me sille pystyimme antamaan.”


Perustiedot

Kulkurien ja yhteistyökumppanin Carmen Mandescun rakenteilla oleva Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja ajomatka Carpen tarhalle onkin eläinrakkaalle ihmiselle surullinen kokemus. Vilkkaasti liikennöityjen maanteiden varret ovat täynnä toinen toistaan sosiaalisempia koiria, jotka ovat joko syntyneet kodittomiksi tai hylätty sinne ihmisen toimesta.

Vieraillessaan Carpen rakenteilla olevalla tarhalla elokuussa Kulkurien aktiivit tapasivat näin myös suloisen Tolstoin. Matkallaan illan pimeydessä kohti Bukarestia he huomasivat keskellä autotietä seisoskelevan pienen koiran. Vaikka auto lähestyi koiraa, se ei tehnyt elettäkään väistääkseen. Koska paikalliset autoilijat harvoin väistävät tiellä kulkevia koiria, ei Tolstoilla olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä yön yli. Niinpä se napattiin auton kyytiin, missä se onnellisena käpertyi ihmisen syliin nukkumaan.

Myöhemmin kotihoidossa syy Tolstoin käytökseen selvisi. Sen kuulo on erittäin huono ja sen näkökyky on selvästi heikentynyt. Löydettäessä se oli myös erittäin laihassa kunnossa, takkuinen ja täynnä kirppuja. Ensimmäiset vuorokaudet kotihoitoon päästyään Tolstoi lähinnä nukkuikin pois väsymystään. Olemuksestaan huolimatta se on oletettavasti ollut kuitenkin jonkun lemmikki, sillä se on alusta asti ollut pääosin sisäsiisti. Se ei kotihoidossa ole juurikaan haukkunut.

Kaikesta kokemastaan huolimatta Tolstoi on äärettömän herttainen papparainen. Se rakastaa ihmisiä ja on aina onnellinen saadessaan rapsutuksia ja läheisyyttä. Se antaa kiltisti tehdä kaikki toimenpiteet ja sopeutuu hyvin nopeasti uusiin asioihin ja paikkoihin. Hiljalleen sen kunto on alkanut parantua ja nyt Tolstoi viihtyy jo pihallakin tuulta haistellen. Edelleen sen lempiasioita ovat kuitenkin pehmeä peti ja herkullinen ateria. Tolstoi on myös alkanut osallistua kotihoitopaikan touhuihin ja seuraakin mielellään ihmisen perässä. Ruokaa Tolstoi rakastaa kovasti ja se onkin ainoa syy, miksi se toisinaan ärähtää muille koirille. Muutoin Tolstoi tulee hyvin toimeen kaikenkokoisten ja -ikäisten lajitovereidensa kanssa.

Huonon näkö- ja kuuloaistinsa, sekä rauhaa rakastavan luonteensa vuoksi Tolstoi olisi varmasti onnellisimmillaan rauhallisessa kodissa mahdollisesti ainoana koirana. Tärkeintä on, että se saa nauttia viimeiset vuotensa kaikesta ansaitsemastaan huomiosta ja hellyydestä.

Tolstoi on noin 35 cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 7-8 kiloa. Tulevan kodin on ymmärrettävä, että vanhalta koiralta voi löytyä monenlaista vaivaa ja sitoutua niiden hoitamiseen.

18.9.2017
Suloisen Tolstoin elämässä tapahtuu pian vielä viimeinen suuri onnenpotku, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa ja se saa pian matkustaa Suomeen rakastetuksi perheenjäseneksi.

15.10.2017
Pienen Tolstoin loppuelämän suuri ja onnellinen seikkailu on alkanut, kun se on eilen lentänyt kotiinsa Suomeen.

____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tolstoi saapuu Suomeen  asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tolstoi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.