Päivitetty 24.04.2021

Enkelikoira: MICAH ( Nyk. Mika)


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR)
kastroitu

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja taustat
24.4.2021

Onevetin Cosoban koirasuoja on Kulkureiden yhteistyökumppanin One Rescue Associationin ja Adina Vladutin johtama tarha, jolla on jatkuvasti noin 400 koiraa hoidossa ja odottamassa uutta kotia. Adinan pääpaikka on Bukarestissa, eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat.

Micahin tarina on se tavallinen tarina Romaniassa: kun koira vanhenee tai sairastuu, siitä halutaan eroon. Omistaja toi vanhuksen Cosobaan, koska sillä oli kasvain oikeassa takajalassa, eikä omistajalla ollut halua taikka varaa hoitaa koiraa kuntoon. Micahin jalka on Onevetissä operoitu ja kasvain saatiin poistettua. Micahilla on myös vasemmassa silmässä hieman ylimääräisiä alaripsiä, joista osa on jo poistettu ja loppuja ollaan myös poistamassa ja kiusaamasta tämän mukavan seniorin silmiä.

Micah on lupsakka papparainen, joka muistuttaa ulkoisesti hieman saksanpaimenkoiraa. Micahin elämä tarhalla keskittyy pitkälti syömiseen: se tuntuukin syövän  koko ajan. Micahille onkin kertynyt hieman ylimääräistä vyötärölle, jonka soisi terveemmällä ruokavaliolla ja vanhuskoiralle sopivalla säännöllisellä kevyellä liikunnalla tasoittuvan.
Micah on välistä hieman epävarma vieraiden ihmisten kanssa. Sen elämässä aiemmin olleet ihmiset eivät ole tainneet aina kohdella sitä niin kuin koiraa kuuluisi kohdella – ystävänä. Micah on kuitenkin hyvin kiltti ja se antaa silittää eikä lähde viereltä pois. Etenkin tuttuun ihmiseen se tukeutuu tutustuessaan vieraisiin ihmisiin ja nauttii saamistaan rapsutuksista.

Micah on 55-60cm korkea ja painoa sillä on reippaat 25kg.

Päivitykset

24.4.2021

Mika ehti nähdä talven Suomessa rakastettuna kotikoirana. Hän ehti nauttia keväästä, lämmöstä ja auringosta. Mikan elämän alku tuskin oli helppo, mutta hän ehti elää rakastettuna kotikoirana. Mikan elämä oli merkityksellinen ja hän jätti jäljen moniin sydämiin.

14.11.2020

Micah saapui lopulta ikiomaan kotiin. Superyllätys Micahille on, että vanha tarhakaveri Annastiina odottaa häntä kotona.

7.10.2020

Micahin elämä otti täysin uuden suunnan. Sen sijaan, että seniori viettäisi jälleen yhden talven tarhalla Micah on varattu oman kodin lämpöön.

28.2.2020

Micah on muuttanut ladosta ulkopaddockiin ja vaikuttaa paljon onnellisemmalta.

12.12.2019
Micah innostuu kovin aktiivien vierailusta. Micah on ystävällinen ja hyppii innoissaan.  Micahin vasen luomi on ollut kipeä ja nyt operoitu. Aktiivien edellisellä vierailulla Micah sai kipukohtauksen, Adinalta mukaan tämä johtui väärään kurkkuun syömisestä, innokas herkkujen perään kun Micah on. Micah on iloinen tyyppi, joka ei arkaile ja antaa hyvin rapsutella itseään. Tykkää paljon herkuista.

 

18.9.2019

Innokas pappa, odottelee kovasti vieraita. Kun menemme häkkiin, rauhoittuu heti rapsutuksille ja jää viereen. Välillä intoutuu leikkimään ja hypähtelemään. Haukkuu jonkin verran muiden mukana, mutta ei jää päälle. Pulskassa kunnossa. Saa kesken vierailumme kipukohtauksen, kyyristyy häkin seinää vasten ja ollaan tosi huolissaan, ettei vaan ole saanut vatsalaukun kiertymää innoissaan pöhistessä.

Tilanne laukeaa hieman myöhemmin kun Micah saa oksennettua ahmimansa ruuat.

1.7.2019
Voi Micah, miten se innostuukaan, kun se saa vieraita häkkiinsä! Innostus nousee tällä herralla herkästi nollasta sataan, kun se saa ihmisen vierelleen ja huomiota, mutta se osaa rauhoittua myös melko nopeasti.  Micah asustelee sopuisasti samassa häkissä Annastiinan kanssa, eivätkä ne näytä kinaavan ruuasta tai mistään muustakaan, sopuisaa rinnalla eloa, jonka mukaan Micah voisi hyvinkin nauttia toisen koiran seurasta omassa kodissaan. Micah tykkää myös kovasti rapsutuksista ja nameista ja onkin todennäköiseti suhteellisen helposti ehdollistettavissa, kunhan kotiin pääsee.
Micahilla on jonkin verran ylipainoa ja hampaat vaatisivat huolenpitoa, molemmat varmasti tulisivat kuntoon oman kodin hellässä huomassa.
Micahille lisätty kuvia ja videoita.

30.4.2019
Kevään aktiivimatkalla tavattiin myös Micah. Se hiukan stressaa vieraiden tuloa ja tuntuu, että sen rutiinit rikkoontuvat herkästi, joka turhauttaa ja jota Micah purkaa haukkumisella. Häkkikaverinsa Annastiinan mukana se kuitenkin tulee ihmisen luo ja tykkää selkeästi läheisyydestä ja saamastaan huomiosta. Micah nauttii korvarapsutuksista, saa ilohepuleita ja vieraiden läsnäolosta.
Micah nauttii edelleen syömisestä ja iän ja liikkumattomuuden myötä painoa pääsee kertymään vyötärölle vähän liikaa.  Omassa kodissa painoa olisikin hyvä tarkkailla ja kevyellä liikunnalla se saataisiin varmasti oikeisiin mittoihin. Tämä reipas seniorikoira ansaitsisi jo oman kodin onnen.
Micahille lisätty kuvia ja video.

30.12.2018
Tämä kaveri se on tosi innoissaan vieraista ja täynnä patoutunutta energiaa, joita Micah ei häkkioloissa pääse purkamaan. Kun aktiivimme kävivät marraskuun lopulla vierailulla ja myös Micahin häkissä, yrittää se livahtaa ulos – ja sama toistuu, kun vieraat lähtevät poistumaan häkistä. Micahista näkee, kuinka se oikein janoaa ulos aitauksestaan ja kaipaisi tilaa ympärilleen, jossa ottaa kunnon spurtit ja nauttia vauhdin hurmasta. Micah on selkeästi myös namien perään ja se saa välillä kunnon intohepulit häkissä loikkien ympäriinsä. Rapsutuksilla se rauhoittuu hetkeksi aloilleen.
Micah on siis yhtä reipas kuin aiemminkin ja se tykkää ihmisen kosketuksesta ja rapsutuksesta. Se asustaa häkissä kolmen muun koiran kanssa, jotka ovat huomattavasti arempia kuin Micah, mutta Micahn esimerkillä uskaltautuvat muutkin tekemään tuttavuutta ihmisen kanssa.
Tuleva koti saanee Micahista aktiivisen lenkkikaverin, jonka kanssa aika ei käy varmasti tylsäksi.
Micahille lisätty kuvia.

6.11.2018
Aktiivimme tapasivat tämän leppoisan ja mukavan seniorin uudemman kerran syksyisellä matkallaan. Ylimääräisestä painosta huolimatta Micah on aktiivinen, puuhakas ja leikkisä koira. Kaikki tuntuu kiinnostavan ja kaikki on kivaa! Micah käyttää paljon nenäänsä ja pomppii huimia loikkia ilmaan, ikä ei juurikaan tunnu tätä herraa painavan.
Micah tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden koirien kanssa. Tällä seniorilla varmasti vielä vuosia jäljellä ja niiden soisikin sujuvan leppoisissa kotioloissa omien ihmisten kanssa,


2.8.2018

Micah aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adooptio-ohjelmassa. Koska Micah tulee hyvin juttuun myös häkkikavereiden kanssa, se tuntuisi siksi sopivan myös kotiin, jossa on toinen tai toisia koiria kavereina. Pääasia olisi, että Micah pääsisi kotiin, jossa sitä odottaa rauhallisen rennot eläkeläispäivät ilman sen suuremoia hössötyksiä.

___________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Micah saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Micah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Micahin yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.