Päivitetty 02.08.2018

Kotia etsivä koira: MICAH


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

Onevetin Cosoban koirasuoja on Kulkureiden yhteistyökumppanin One Rescue Associationin ja Adina Vladutin johtama tarha, jolla on jatkuvasti noin 400 koiraa hoidossa ja odottamassa uutta kotia. Adinan pääpaikka on Bukarestissa, eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat.

Micahin tarina on se tavallinen tarina Romaniassa: kun koira vanhenee tai sairastuu, siitä halutaan eroon. Omistaja toi vanhuksen Cosobaan, koska sillä oli kasvain oikeassa takajalassa, eikä omistajalla ollut halua taikka varaa hoitaa koiraa kuntoon. Micahin jalka on Onevetissä operoitu ja kasvain saatiin poistettua. Micahilla on myös vasemmassa silmässä hieman ylimääräisiä alaripsiä, joista osa on jo poistettu ja loppuja ollaan myös poistamassa ja kiusaamasta tämän mukavan seniorin silmiä.

Micah on lupsakka papparainen, jonka elämä tarhalla keskittyy pitkälti syömiseen: se tuntuukin syövän  koko ajan. Micahille onkin kertynyt hieman ylimääräistä vyötärölle, jonka soisi terveemmällä ruokavaliolla ja vanhuskoiralle sopivalla säännöllisellä kevyellä liikunnalla tasoittuvan.
Micah on välistä hieman epävarma vieraiden ihmisten kanssa. Sen elämässä aiemmin olleet ihmiset eivät ole tainneet aina kohdella sitä niin kuin koiraa kuuluisi kohdella – ystävänä. Micah on kuitenkin hyvin kiltti ja se antaa silittää eikä lähde viereltä pois. Etenkin tuttuun ihmiseen se tukeutuu tutustuessaan vieraisiin ihmisiin ja nauttii saamistaan rapsutuksista.

2.8.2018
Micah aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adooptio-ohjelmassa. Koska Micah tulee hyvin juttuun myös häkkikavereiden kanssa, se tuntuisi siksi sopivan myös kotiin, jossa on toinen tai toisia koiria kavereina. Pääasia olisi, että Micah pääsisi kotiin, jossa sitä odottaa rauhallisen rennot eläkeläispäivät ilman sen suuremoia hössötyksiä.

Micah on55-60cm korkea ja painoa sillä on reippaat 25kg.

 

___________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Micah saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Micah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Micahin yhteyshenkilönä toimii Tytti Sirola

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.