Päivitetty 22.04.2014

Kodin saanut koira: TOMBI


10/2013

TOMBI

* n. 8-9v

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

26.7.2013
Rauhallinen, ihan hiljaa paikallaan seisova vanhempi koira erottuu Glinan tarhan hälinästä ja vilinästä. Massasta myös koonsa puolesta erottuva Tombi katsoo ja odottaa, tulevatko ihmiset hänen luokseen, onko hänen vuoronsa saada ihmisen huomio, jota on tarjolla niin vähän. Tombista huokuu tyyneys, rauhallisuus ja iän tuoma viisaus. Tombi on viettänyt luultavasti koko pitkän elämänsä eri tarhoilla, nyt Glinan tarhalla se on elänyt viimeiset 6 vuotta. Onkohan tämä uskomattoman lempeä vanhaherra koskaan saanut kokea oman kodin turvaa, rauhaa ja rakkautta?

Tombi on aiemmin asunut samassa häkissä nartun kanssa. He tulivat loistavasti toimeen keskenään ja narttua kohtaan Tombi oli aina pehmeä ja ystävällinen. Eräänä päivänä kaksikko oli kuitenkin karanut tarhalla ja niitä etsittiin koko päivä pitkin peltoja, teitä ja lähialueita. Turhaan. Kun kaksikkoa ei seuraavanakaan päivänä näkynyt eikä kuulunut, menetettiin toivo niiden löytymisestä ja niiden häkin ovi laitettiin kiinni. Kolmantena päivänä kävi kuitenkin niin, että suljetun häkin edessä istui ja odotti sisäänpääsyä “kotiin” palannut Tombi.

Tombi on ihmiselle todella sosiaalinen ja rohkea, samalla kuitenkin rauhallinen ja lempeä. Se antaa ihmiselle aikaa tulla häkkiinsä ja “asettua taloksi”, ennen kuin tulee kutsusta luokse. Se haistelee ihmistä kiireettä, tutustuu pikkuhiljaa ja antaa silittää ja käsitellä itseään. Hampaat saa katsoa, jotka ovat muuten ihmeen hyvässä kunnossa hammaskiveä lukuunottamatta. Tombi on laihassa kunnossa, vaikka syökin hyvin. Vanha koira ei välttämättä enää kerrytä massaa ja voihan olla, että tarhan ruoka ei sovi täysin Tombille. Tombi on noin 60-65cm korkea.

27.7.2014
Lisätty video.

10.9.2013
Upeasta Tombi-herrasta muutama uusi kuva lisätty! Tämä lempeä ja ihmistä rakastava seniori on vielä omaa kotiaan vailla!

10.10.2013
Tombi on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että se on turvassa. Tarha ei ole koiralle oikeanlainen eikä missään nimessä mieluisin elinympäristö, mutta tällä hetkellä Romanian kaduilla jylläävältä koiravihalta vanha herra on ainakin tälä hetkellä turvassa. Lisätty uusia kuvia tästä hellyyttävän ihanasta seniori-koirasta!

5.11.2013
Tombin matkallaan tavanneet Kulkurien aktiivit kertovat iloisia uutisia! Tombi onselkeästi reipastunut niin henkisesti kuin fyysisestikin ja näyttäisi siltä, että Tombi on alkanut saamaan hieman lihaa luidensa ympärille. Herra on selkeästi paljon iloisempi ja reippaampi, kuin edellisillä reissuilla. Ihmisiä kovasti rakastava Vanhaherra antoi jopa pienen steppiesityksen odottaessaan ihmisiä häkkiinsä, niin malttamattomana se odotti että pääsee ihmisen huomion kohteeksi. Lisätty kuvia upeasta Vanhaherrasta!

11.3.2014
Ihmeitä tapahtuu ja varaajankin sydän voi särkyä myös onnesta: Tombi on varattu omaan kotiin Suomeen<3

10.4.2014
Tombi matkusti omaan kotiin Suomeen 8.4.2014.

Kotikuulumisia 22.4.2014
Tombi on saanut elää ansaittua kotikoiran elämäänsä nyt kaksi viikkoa. Tombi on hämmästyttänyt perheensä älyllään, sopeutuvaisuudellaan, hellyydenkaipuullaan ja iloisuudellaan! Vanhaherra ei ikäänsä juurikaan näytä, sillä se haluaa nauttia ja kokea kaiken, mistä se on jäänyt paitsi.
Otteita kuulumisista:

“9.4.2014: Täällä uuden perheenjäsenen uudet onnelliset omistajat. Miten voi tarhassa kasvanut koira olla luonnostaan kuin kotiin tehty?! Panta ja remmi ei tuottanut vaikeuksia. Ruoka ja juoma maistuvat. Sisäsiisteys tuntuu olevan sisäänrakennettu Tombille (ainakin tähän asti). Uni maistui ja hellyydentarve on loppumaton. Ainoa probleema toistaiseksi ovat portaat. Ylöspäin Tombi kipittää hetkessä, mutta alaspäin meno ei suju. Martti on kantanut pojan alas, mutta ei siihenkään parane opettaa. Mietimme siihen jonkin mukavan ratkaisun. Jos Sinulla ole asiaan ideoita, otamme mielihyvin vastaan. Tänään on ohjelmassa kylpy ja Axilur-kuurin alku iltaruuan yhteydessä.”

“10.4.2014: Eihän näin nopeaoppista ja älykästä elukkaa voi olla olemassakaan. Jo tänään Tombi vilisti portaita niin alas- kuin ylöspäinkin kuin olisi ikänsä portaissa ravannut. Ja kun Candylle laitetaan panta + remmi, niin Tombi ihanainen on heti kaula pitkällä omaansa odottamassa. Täällä kun niitä “kirjeitä” riittää luettavaksi, kun lähes joka perheessä on koira tai kaksi. Aamulenkin jälkeen tänään oli Tombilla vuorossa kylpy. Kyllä meno kph:eeseen oli tiukalla, mutta lopulta Tombi suhtautui tyynen rauhallisesti toimenpiteeseen, kuin herrasmies ainakin. Nyt on Tombi niin kauniin valkea pääväriltään ja “kuivatuspatjallaan” kuivattelee itseään. Kyllä on ihana koira, ei voi muuta sanoa.”

“11.4.2014: En voi lakata ihmettelemästä Tombin ihmisrakkautta, ystävällisyyttä, oppivaisuutta ja vilkkautta. Siis sillä taustalla, mikä tällä ihanalla koiralla on. Hän on suorastaan koko tämän taloyhtiön ihastuksen kohde. Ja kuinka kaunis Tombista tuli kylvyn jälkeen; niin hohtavan valkoinen tummine laikkuineen. Käydessämme asioilla autolla, otamme aina Tombin mukaan. Hän istuu takapenkillä kuin aina autossa matkannut ja katselee maisemia ikkunaa vaihtaen. Emme nimittäin vielä rohkene jättää hauvoja ihan kaksistaan pieneksikään aikaa, vaikka ystävällisesti toisiinsa suhtautuvatkin. Ovat kuitenkin vielä hiukka vieraita toisilleen. Nyt molemmat ottavat nokosia aamulenkin jälkeen ja me vain ihailemme näitä perheenjäseniä.”

“12.4.2014: Meillä sitä eletään edelleen hellyyden ehdoilla täällä Riihimäellä. Olenkin Tombille sanonut, että pitää kuroa kiinni aikaisempi elämä ja antaa sitä hellyyttä, rakkautta ja läheisyyttä koko 8-9 vuoden edestä. Kyllä meidän poika siitä nauttiikin. Levollisimmin loikoilee, lepää ja nukkuu meidän lähellä. Pyreneitten koiramme Candy on aina ollut enimmäkseen ladymäinen viilipytty ja tuntenut oman arvonsa. Hän kyllä haistelee Tombin kanssa “nokakkain”ja suhtautuu hyväksyvästi, mutta liian “iholle” ei sovi tulla; oma arvokkuus on Candylle tärkeä. Tombi on niin vilpittömästi ihastuttavan innokas poika, jota luulisi ikäistään nuoremmaksi. Mutta selvästi pojat koheltavat enemmän. En tiedä, oletko koskaan lukenut sarjakuvalehteä “Lucky Luke”, mutta sen perusteella kutsun Tombia välillä Rantanplaniksi. Hän on onnellinen jokaisesta hellittelystä erittelemättä millä lempinimellä kutsutaan. Eilen illalla vietimme villin riehakkuushetken vinkulelujen parissa. Yksi pieni pässi sai Tombilta kyytiä ja joutui aivan roskikuntoon. Mutta vielä näitä riittää.”

 

Varaajana toimi Nea.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.