Kotia etsivä koira: TOPAASI (Lucky Stone Puppies, Suomessa)

Topaasi etsii itselleen rakastavaa kotia, joka tarjoaisia sille turvaa ja rapsutuksia.
Syntymäaika: n. 2/2020
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio: 48 cm/ 30 kg

Perustiedot ja tausta

24.7.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria tarhojen liepeille ajatellen, että tarhalla kyllä otetaan vastuu taas uudesta koira-asukista. Ja niin siinä usein käykin. Tämä niin tavallinen tarina oli myös Lucky Stone Puppiesin Cosobaan päätymisen taustalla: Kultaturkkiset kolmoset, Kvartsi, Topaasi ja Jaspis, oli hylätty Cosoban tarhan portin ulkopuolelle, eikä Adina voinut muuta kuin ottaa ne hoteisiinsa. Kolmikko on osoittautunut ihmisiä kohtaan ystävällisiksi, ne ovat hieman tottumattomia, mutta hyvien kokemusten myötä varmasti rohkaistuvat lisää. Kaikki onnenkivipennut tulevat hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi hyvin odottaa reipas ja sosiaalinen koirakaveri näyttämässä mukavan koiranelämän mallia.

Topaasi sai oman kodin tammikuussa 2021, mutta palasi yhdistykselle kotia etsiväksi koiraksi kesäkuussa 2024. Ihana ja lähestulkoon valmis kotikoira Topaasi on elellyt ensimmäisessä kodissaan kerrostalossa, missä elämä on sujunut hyvin. Kotona Topaasi on ollut rauhallinen ja haukkumista on ollut ainoastaan rappukäytävän äänille. Yksinolot luonnistuvat hyvin ja varusteiden pukeminen onnistuu. Edellisen omistajan mukaan Topaasi kerjää kotona rapsutuksia ja tutut ihmiset ovat todella ihania. Perheen kissan kanssa on tullut hyvin toimeen ja välillä haluaisi ryhtyä jopa leikkimään tämän kanssa. Topaasi on luustokuvattu ja löydöksenä oli hiukan matala vasen lonkkamalja, sekä mahdollisesti hiukan vino lantio. Kipulääkettä Topaasi on saanut tarvittaessa. Ulkoilu on Topaasin kanssa ollut hiukan haastavaa, sillä tietyntyyppiset äänet kuten lasten kovaääninen leikkiminen ja hälytysajoneuvot jännittävät ja edellisessä kodissa on ollut leikkikenttä sekä pari vilkasta tietä ihan kodin vieressä. Kun Topaasi on päässyt tutustumaan uuteen kotihoitopaikkaansa, tullaan hänestä päivittämään ajantasaisia tietoja ja kuulumisia.

Päivitykset

8.7.2024

Topaasi saapuu uudelleen kotia etsiväksi itsestään johtumattomista syistä. Topaasi siirtyy kotihoitoon 13.7 ja hänestä päivitellään ajantaisaisia tietoja kotihoitoon asettumisen jälkeen.

16.1.2021

Topaasi saapui lopulta omaan kotiin.


25.8.2020

Onnekas pieni Topaasi on nyt varattu omaan kotiinsa.

24.7.2020

Topaasi on nyt mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja odottaa vain, että oma ihminen huomaisi hänet!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: