Kodin saanut: TUPS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TUPS

* n. 7 kk (helmikuu 2013)

* naaras (steriloitu)

* Virossa.

Tups on arviolta 7 kuukauden ikäinen kissatyttö, joka on löytynyt helmikuun alussa Vinnin kunnasta. Tarhalla Tups on isossa kissahuoneessa ja vaikuttaa tulevan kaikkien kanssa toimeen. 16.2 yhdistyksen “kissatätien” vieraillessa, Tups otti meidät vastaan lattialla rennosti makoillen, masua esitellen, ja masurapsutuksia vastaanottaen. Kesken masurapsutuksien Tupsille iski leikkivaihde päälle, ja ihmisen kädellä oli hauska leikkiä. Koko leikin ajan Tupsilla oli tassuissa kynnet sisällä. Tupsista jäi käsitys rauhallisesta ja tasapainoisesta kissasta, mutta on toki nuoren ikänsä vuoksi myös leikkisä. Tups on vasta 7 kk, mutta edelleen melko pienikokoinen, ja tuskin kovin paljon kasvaa enää.

Tups on steriloitu 18.3.2013.

Tups sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina huhtikuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia omasta kodista 3.5.2013: Tups on tosiaan kotiutunut mainiosti. Se kehräsi jo automatkalla kotiin kun sitä rapsutti kantokopan raosta. Ensimmäisenä iltana se tutki ihmeissään uutta ympäristöään ja pysähtyi välillä leikkimään leluilla. Myös vanhempi kissa Iiisi kiinnosti kovasti, mutta IIsi ei ollut kovinkaan ihastunut Tupsiin aluksi. Tups yritti kovasti tehdä Iisiin tuttavuutta, mutta sai vain sähinää ja murinaa osakseen. Tups kuitenkin seurasi Iisiä sitkeästi joka paikkaan, ja noin viikon päästä Iisi lopulta antoi periksi, ja erään ruokailun päätteeksi yllätinkin tytöt pesemästä toisiaan:) Siitä lähtien tytöt ovat olleet tosi hyvät kaverit ja nyt täällä on taas pitkästä aikaa tuttua vilinää, kun tytöt juoksee hippaa ympäriinsä:) Tups tuntuu olevan aivan umpirakastunut Iisiin, se kun seuraa tätä edelleen tiiviisti ja pyrkii koko ajan lähelle. Myös Iiisi voi taas kissakaverin tultua paremmin, se on paljon pirteämpi ja leikkisämpi kuin kuukausiin.

Tups on todella sosiaalinen myös ihmisten suhteen. Se tulee ovelle vastaan, kehrää jaloissa ja löysi jo ensimmäisenä yönä nukkumapaikan sängystä. Tups pyrkii nukkumaan mahdollisimman lähelle naamaa tai peiton alle kainaloon:) Se ei ujostele  vieraitakaan yhtään, vaan kiipeää kenen tahansa syliin rapsuteltavaksi. Rapsuttelusta tyttö menee niin sekaisin innosta, ettei tiedä miten päin olisi. Tosin tytöstä löytyi myös kiukkuinen puoli kun käytiin ottamassa rokotteen tehoste ja tehtiin samalla terveystarkastus. Siinä tuli kynsittyä niin lääkäriä kuin omistajaakin. Tupsilla todettiin kalikivirus, mutta se ei ole menoa haitannut. Suomeen tullessa tyttö oli vähän nuhainen ja lämpöä oli jonkin verran, mutta oireet menivät pian ohi.
Tups on kova tyttö leikkimään ja leluksi kelpaa lähes mikä tahansa. Verhot saa kovaa kyytiä ja mattojen alle on kiva kaivautua, mutta onneksi tyttö ymmärtää käyttää raapimiseen siihen tarkoitettua telinettä:) Ruoka maistuu ehkä turhankin hyvin, tosin Tups pitää raksuja vain leluina, se ei oikein ymmärrä että nekin ovat ruokaa.

Kaikin puolin hyvin on siis mennyt, Tups on aivan ihana pikkukissa:)

Laitoin oheen vielä pari kuvaa typystä

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: