Päivitetty 10.04.2017

Kodin saanut koira: TUULA (nyk. Mimosa)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Vaasa)
steriloitu

 

21.04.2015
Carmen Mandescun, romanialaisen eläinsuojelijan ystävä löysi pienen Tuula-tytön kadulta Bukarestista. Kyseinen ystävä toimitti Tuulan Carmenille, mutta hänellä ei ollut tarjota oikeanlaista hoitopaikkaa Tuulalle. Näin tämä pieni ja ihmisrakas tyttökoira päätyi hoitoon eläinsuojelujärjestö GIA:n (Group Initiative for Animals) Dana Stoican luokse. Danalla on yksityisen tarhan lisäksi vuokrattu talo, jossa hän pitää sellaisia koiria, jotka eivät välttämättä selviäisi tarhaoloissa. Mutkien kautta Tuulalle löytyi onneksi oikealainen hoitopaikka.

Luonteeltaan Tuula on hyvin lempeä ja rauhallinen. Hoitopaikassa tyttö ei hauku juuri lainkaan, mutta on tärkeää muistaa, että kotioloissa tilanne voi muuttua. Muiden koirien kanssa pieni Tuula tulee toimeen hyvin, mutta suuremmat koirat kokee pelottavina ja saattaakin murahdella ja vilautella hampaitaan näille. Dominoiva Tuula ei missään nimessä kuitenkaan ole, ennemmin alistuva.

Tuula tykkää kovasti olla ihmisen lähellä ja sylissä, mutta vielä enemmän tämä neitonen rakastaa huomiota ja silityksiä. Myös tuntemattomille ihmisille Tuula on hyvin ystävällinen ja sosiaalinen.

Tuula on rokotettu Onevetin klinikalla ja on valmis matkustamaan, omaan loppuelämänsä rakastavaan kotiin, noin kolmen viikon kuluttua.

Painoa Tuulalla on noin 5 kg ja säkäkorkeutta noin 30cm.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuula saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuula on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

6.5.2015
Tuula on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen!

17.05.2015
Tuula on saapunut Suomeen ikiomaan kotiinsa!

21.06.2015
Tuula eli nykyisin Mimosa on viettänyt Suomessa nyt noin kuukauden ja iloksemme saimme kuulumisia Mimosan perheeltä:

17.5. odotimme jännittyneinä mieheni kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä keskellä yötä pientä koiraa saapuvaksi luoksemme ja osaksi elämäämme pitkän matkan takaa Romaniasta.En tiennyt koirasta paljoa,mutta sydämessäni olin jo kiintynyt pikkuiseen ja päättänyt hyväksyä hänet kaikkine vikoineen.

Mimosa oli pienempi kuin olin ajatellut ja hiukan peloissaan.
Ensimmäisenä yönä tyttö vinkui hämmästystään eikä tehnyt tarpeitaan pariin päivään ulos,ainoastaan sisälle.Autolla matkustaminen jännitti hiukan,samoin TV,portaitten kiipeäminen,kynsien leikkuu,kaulapanta ja hihna…Mutta kaikessa pikkuinen turvautui minuun ja se oli koskettavaa!Ensimmäisen viikon ajan perässäni kulki koko ajan pienen oppilaani varjo,ehkäpä varmistellakseen,ettei sitä hylätä enää.

Muistan,kuinka olin jättämässä Mimosaa ensimmäistä kertaa yksin kotiin ja istuin lattialla koiran nukkuessa sylissäni.Pienet tassut vaeltelivat Bukarestin kaduilla ja jotain asiaakin unessa haukuttiin,ehkä toisille katukoirille.Kyyneliinhän siinä liikuttui,eikä tehnyt mieli laittaa pientä sylistä pois.Mimosa on kuitenkin ollut todella hienosti yksin kotona ja oppinut nopeasti kulkemaan nätisti niin hihnassa kuin vapaanakin.Se tulee toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa ja pääsee välillä koirapuistoonkin leikkimään.Agilitykurssille Mimosa pääsee syksyllä,sillä se on todella ketterä ja oppii uusia asioita vaivattomasti.Toisin sanoen kaikki on sujunut aivan loistavasti ja olen suorastaan mykistynyt Mimosan sopeutumiskyvystä.

Päivisin Mimosa härnää kolmea kissaamme juosten matot rullalle ja leikkii uudella pallollaan aidatulla pihallamme.Öisin se saa nukkua turvassa meidän peiton alla ja aamuisin kömpiä haukotellen kainaloon ja aloittaa rapsutuksin uuden,hauskan päivän!

En usko Mimosan muistelevan aikaa,jolloin sen piti varoa liikennettä,isoja koiria ja ilkeitä ihmisiä tai etsiä ruokaa ja säänsuojaa.Ja hyvä niin.Koira elää hetkessä ja pikkuinen häntä viuhtoo ilosta,ihan kuin se ei olisi muusta tiennytkään.Ihmiset sanovat minulle,että olen tehnyt hyvän teon pelastaessani koiran elämän.Mutta kun Mimosa tuo minulle lempiluunsa katsoen luottavaisena silmiini tai käpertyy syliini tyytyväisesti huokaisten,voin sanoa,että on ollut suuri kunnia saada tämä pikkuolento elämääni!

Yhden roska on toisen aarre!

Kiitokset Mimosan perheelle terveisistä!

Lisätty myös kuvia Mimosasta, joissa pikkuinen on omassa kodissaan <3

21.03.2017
Herttainen Mimosa palaa uudelleen kotia etsiviin koiriin siitä itsestä riippumattomista syistä. Neiti etsii omaa kotiaan Vaasassa. Tässä hieman kuulumisia Mimosan nykyisestä kodista:

Suureksi surukseni joudun antamaan palan itsestäni pois ja luopumaan Mimosasta. Hän etsiikin nyt sitä ikuista kotia,jota minä en lupauksestani huolimatta pystynytkään antaa.

Toisin kuin aivan alussa luultiin, Mimosa on todella reipas, tomera, aktiivinen, leikkisä, iloinen, utelias ja hauska koira. Se tykkää kyllä lenkkeillä (etenkin vapaana), saada rapsutuksia ja nukkua sylissä tai saman peiton alla, mutta kaikkein eniten Mimosa rakastaa ihmisen kanssa touhaamista; pallon noutamista, lelun vetämistä, temppujen tekemistä, uusien asioitten opettelua, namien etsimistä. Usein se katsookin silmiin ja vinkuu “Hei, tehdäänkö jotain?” Uskonkin, että Mimosan suuri toive olisi päästä aktiiviseen kotiin,jossa sen ihmisillä olisi aikaa touhuta pikku-koiran kanssa.

Mimosa on myös erittäin fiksu ja on oppinut nopeasti paljon temppuja sekä arkeen liittyviä sanoja. Neiti on myös tosi ketterä ja on harrastanut agilitya (2 kurssia). Osaa siis myös hypätä tuolin kautta ruoka- tai tiskipöydälle 😉 Ja tämä neiti ei muuten osaa pitää linjoistaan itse huolta, joten se jää omistajien harteille 🙂

Lisäksi Mimosa ymmärtää todella pienestä ilmeestä, eleestä tai äänestä olenko siihen tyytyväinen, olenko leikkituulella, tekikö se mielestäni jotain väärin jne. eli on herkkä niin kehuille kuin kielloillekin. Mimosa myös tulkitsee herkästi mielialaani hyvässä ja pahassa.

Mimosa on varuillaan taaperoikäisten lasten seurassa ja on pari kertaa päässyt näykkäisemään lasta. Tästä on jo aikaa ja sen jälkeen on onneksi tullut hyviäkin kokemuksia, mutta on vahdittava, että lapset antavat Mimosan itse tulla luokse eivätkä mene liian lähelle, jos koira esim.lepää. Kouluikäiset lapset sitä vastoin ovat Mimosan mielestä jo oikein mukavia.

Isojen koirien kanssa Mimosa on myös vähän epävarma. Lenkillä ohitukset ja esim.agilitykentällä olo sujuu, kun ei tarvitse olla lähikontaktissa. Mutta jos vieras isompi koira tulee lähelle, Mimosa alkaa räksyttää. Asiassa ollaan kuitenkin menty kokoajan eteenpäin. Pienten koirien kanssa Mimosa tulee toimeen lenkillä, ulkona ja koirapuistossa (pienten puolella). Mimosa ei rähise turhaan, mutta pitää kyllä puolensa. Jos se joutuu sisätiloissa nenätysten vieraamman koiran kanssa, voi tulla tappelu, jos toinen koira ei väistä murinaa vaan alkaa sanomaan takaisin. Mimosalle paras kaveri olisikin kiltti, mutta leikkisä koira ja uskon, että Mimosa olisi hyvin iloinen uudesta koirakaverista. Se tykkää todella paljon leikkiä tuttujen koirien kanssa.

Mimosa ei ole asunut kerrostalossa, mutta en usko sen olevan ongelma, sillä neiti ei ole haukkuherkkä. Yksinolo sujuu muutenkin ilman minkäänlaista ongelmaa.

Mimosa on ollut täysin terve, ainoastaan silmät vuotavat jonkin verran ja niihin voi välillä laittaa Bepanten Eye:ta ja puhdistaa niitä.

Kynsienleikkuu ym.sujuu ilman mitään ongelmaa, koiran maatessa tyytyväisenä lattialla. Mimosalla esintyy jonkin verran resurssiaggressiivisuutta puruluitten suhteen, mutta ei ruuan, lelujen tms. (Puruluuta Mimosa ei usein jaksa kauaa syödä vaan piilottaa sen jonnekin, minne muilla eläimillä ei ole asiaa.)

Lenkillä Mimosa haistelee ja merkkailee sinne tänne kuin uroskoirat, joten pelkkä pihaan pääseminen ei auta hätään. Mimosa on käynyt kävelyllä 3 krt/pvä,että saa lirauteltua tarpeeksi. Talvella neitiä ei kyllä aina huvittaisi lähteä ulos, koska pakkasella täytyy pukea tossut ja villapaita 🙂

Kyläpaikassa Mimosa saattaa pissata myös sisälle, etenkin jos siellä on koiran hajua ja lankamattoja 🙂 Pöksyt ovat auttaneet tähän pulmaan.

Kaikenkaikkiaan Mimosa on hyvin ilmeikäs,hymyilevä ja humoristinen koira,joka antaa omistajalleen valtavan paljon!

Jos kiinnostut tarjoamaan ihanalle Mimosalle kodin, otathan rohkeasti yhteyttä neidin yhteyshenkilöön!

24.03.2017
Ihana Mimosa on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille!

01.04.2017
Suloinen Mimosa on tänään varattu omaan kotiin <3

10.04.2017
Pikkuinen Mimosa neiti matkusti eilen 9.4 omaan loppuelämän kotiinsa. Hyvää matkaa Mimosa <3

Mimosan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.