Päivitetty 11.04.2017

Kodin saanut koira: NATENA, Nyk. Nela


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloitu

 

 

6.8.2016
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa. Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin, jonka myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen päivittäiseen työsarkaan ja osa sen koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta. Romanian matkallaan heinäkuussa 2016 Kulkureiden aktiivit vierailivat Rosiorissa ja tapasivat ensi kerran Natenan. Siitä, kuinka Natena on tarhalle päätynyt ei meillä ole tietoa,  mutta niin vain kävi, että tämä herkkä tyttö sulatti aktiiviemme sydämet ja sai olla yksi niistä onnekkaista, joka valikoitui yhdistyksen adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Kulkurien aktiivien mennessä moikkaamaan Natenaa ujosteli tyttö aluksi hieman vieraita ihmisiä. Hetken aikaa se keräsi rohkeutta mutta totesi sitten, että eipä näitä tyyppejä kannata ujostella. Kun rohkeus olis voitettu, painautui Natena kiinni ihmisen kylkeen ja nautti saamastaan huomiosta. Rapsutuksista Natena vaikutti pitävän paljon ja se antoi myös katsoa hampaat ilman ongelmia. Häntä tytöllä heilui koko ajan. Tarhalla Natena haukkuu jonkin verran, mutta suurimmaksi osaksi todennäköisesti siksi, että sillä ei ole mitään muutakaan tekemistä. Korkeutta Natenalla on noin 35-40cm ja painoa noin 7-8kg.

26.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat toistamiseen Natenan vieraillessaan Rosiorissa viime viikolla. Pikku-neiti taisikin sulattaa aktiiviemme sydämiä ihan urakalla. Natena vaikuttaa tarhaoloissa kultaisesta koiralta, joka tulee toimeen muiden kanssa, siltä osin mitä se ketjupaikaltaan pystyy muiden kanssa kommunikoimaan. Ihmisiä kohtaan Natena on aluksi hieman alistuvainen mutta tutustuttuaan nauttii rapsutuksista ja kiipeää lopulta syliin. Natena antaa myös käsitellä itseään ongelmitta. Jatkuvasta ketjunpäästä olosta johtuen tytön karva on kaulasta kulunut, mutta iho vaikuttaa kuitenkin ehjältä ja terveeltä.

Lisätty kuvia tälle sympaattiselle tytölle.

20.1o.2016
Jos Natena oli kesällä hieman ujo, niin siitä koirasta ei enää kyllä ole tietoakaan. Kulkurien Sallan ja Reetan tavatessa Natenan viime viikolla Rosiorissa, otti neiti heidät ilolla vastaan. Tuntui, että se tekisi lähes mitä tahansa, kunhan joku vain huomaisi. Saadessaan ihmisen lähelleen Natena halusi heti syliin ja rauhoittui sitten siihen. Natena varmasti nauttisikin perusreippaasta kodista, jossa tarjolla olisi sekä chillailua sohvalla, että myös aktiivista yhdessä tekemistä. Viereisten koppien koiriin Natena suhtautuu neutraalisti.

Lisätty kuvia.

27.1.2017
Herttainen Natena on vihdoin varattu omaan kotiin Suomeen.

13.1.2017
Natena on saapunut kotiin ja hurmannut uuden perheensä täysin. Onnea tulevaan <3 !

11.4.2017
Lisätty uusia kuvia Nelan kotiajalta.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Natena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Natena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.