Päivitetty 21.01.2015

Enkelikoira: URSANA


1/15

1/15

URSANA

* Arvioitu syntymäaika 9/14

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

19.1.2015
Yksi Kulkureiden pääyhteistyökumppaneista Romaniassa on Anda ja Alina Murgun ylläpitämä yhdistys Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls), Heidän hoivissaan elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä on vasta muutaman kuukauden ikäinen Ursana, jonka Murgut pelastivat Oltenitan kunnalliselta tarhalta joulukuussa 2014. Nyt tämä onnekas pentu asustaa Andan kotona Furmusanissa odottaen oman kodin löytymistä Suomesta Kulkureiden adoptio-ohjelman avulla.

Ursana on luonteeltaan aktiivinen ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Se on ystävällinen ihmisiä kohtaan ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Ääntä tytöstä lähtee leikkien tiimellyksessä. Ursana on tällä hetkellä 30-35cm ja painoa sillä on viitisen kiloa. Tämän hetkisen koon perusteella Ursanan odotetaan kasvavan noin 45-50cm korkeaksi, 20-25kg painavaksi keskikokoiseksi koiraksi.

21.1.2015
Saimme ikäviä uutisia Romaniasta, pikkuinen Ursana on menehtynyt penikkatautiin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ursana tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Ursana saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ursana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa