Kodin saanut koira: UULA (nyk. Maija)

Syntymäaika: 2020/2021
Sukupuoli: narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
27.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Uula on tuotu tarhalle kesällä 2022. Uulaa kiusattiin ja häntä kohtaan hyökittiin paljon aikaisemmassa kodissa, jonka seurauksena aikaisempi omistaja toi Uulan Adinan tarhalle. Uula elää tällä hetkellä vapaana tarhan pihalla. Uulalla ei havaita olevan ongelmia tai haasteita muiden koirien kanssa, mutta Uula ei kuitenkaan hae mitenkään huomioita toisilta koirilta -Uula ei niinkään siis piittaa toisista koirista. Epäilemme, että aikaisemmat huonot kokemukset toisten koirien kanssa ovat jättäneet kyllä ikävät muistot, mutta ainakaan tarhalla ei ilmene konkreettisia ongelmia muiden koirien kanssa. Pitää kuitenkin ymmärtää, että Uula on ujo ja välillä herkästi vetäytyvä, ja hän antaakin mielellään muille koirille mielellään tilaa ja itse vetäytyy tilanteesta.

Alkuun Uula pysyttelee mielellään hieman kauempana, mutta kun ihminen tekee namien kautta tuttavuutta, tulee hän mielellään lähelle -ja jääkin siihen. Herkut maistuvat Uulalle erityisen hyvin. Rauhallisessa ympäristössä klinikan sisätiloissa, ilman muita koiria ympärillä, Uula on rohkeampi ja antautuu huomion, rapsutusten sekä läheisyyden vietäviksi. Sisätiloissa ollessaan Uula nuuskuttelee mielellään ja tutkii paikkoja. Uula vaikuttaa pitävän miehistä enemmän kuin naisista, ja toivommekin, että uudessa perheessä olisi edes yksi miesoletettu henkilö, mutta tämä ei kuitenkaan ole välttämätön. Tutustuttuaan ihmisiin Uula on hyvinkin reipas ja rohkea, alkuun ujous vain hieman vaivaa. Katso video, jossa Uula tapaa aktiivimme toisen kerran, hän selkeästi muistaa ihmiset ja ilahtuu heistä!

Uulalla on mahdottoman suloinen ja persoonallinen ilme. Uula kaipaa kovasti pesua ja parturointia, turkki kaipaa myös tulevaisuudessa jatkuvaa ylläpitoa ja hoitoa. Uskomme, että parhaiten Uula sopii aikuiseen kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia ja mielellään ainoaksi koiraksi. Uula on pieni keskikokoinen koira, noin 30cm ja 8-9kg.

Päivitykset

29.4.2023
Uula saapui kotiin!

4.4.2023
Uula varattiin omaan kotiin!

27.3.2023
Uula töpsöttää varovaisin, kuitenkin iloa ja intoa uhkuvin askelin adoptio-ohjelmaamme. Uula on virallisesti aloittanut nyt oman kodin etsinnän.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Uula saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uula on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: