Päivitetty 01.01.2022

Toiminnanjohtajan uuden vuoden tervehdys 1.1.2022


Vuosi 2022 on edessämme uudenuutukaisena, ja miten erityinen vuosi se onkaan! Tänä vuonna juhlimme Kulkurien 10. toimintavuotta ja se tulee varmasti näkymään kanavissamme vuoden aikana eri tavoin. Miten upeita vuosia meillä onkaan yhdessä takana ja varmasti vielä edessä. 

Perinteiseen tapaan tässä kohtaa uuden vuoden kynnyksellä on aika summata hieman taaksejäänyttä vuotta ja luoda sitten katse eteenpäin. 

Kulunut vuosi on ollut vauhdikas ja tuonut tullessaan suuriakin uudistuksia ja rohkeita askeleita. Samalla vuosi 2021 toi kuitenkin mukanaan myös kaivattua tasoittumista haastavan vuoden 2020 jälkeen monissa toiminnoissamme. 

Adoptiotoiminnan puolella kysyntä jatkoi vuoden alusta lähtien tasaista kasvuaan ja se näkyikin vuoden adoptoitujen koirien saldossa. Vuonna 2020 määrä kasvoi lähes 50 koiralla edellisvuoteen verrattuna ja sama tahti jatkui myös vuonna 2021, kasvun ollessa 42 koiraa. Vuonna 2021 kauttamme adoptoitiin Suomeen kaikkiaan 449 onnekasta koiraa. 

Kaikki vuoden aikana Suomeen saapuneet koirat kuljetettiin Zuzu Expressin kyydillä joitain yksittäisiä yhdistysten yhteiskuljetuksia lukuunottamatta. Kaikkiaan Zuzu Expressin adoptiokuormia saapui Suomeen vuoden aikana 14 kappaletta. Vuokratilamme Lahelassa on osoittanut erinomaiseksi päätökseksi paitsi turvallisten ja rauhallisten koirien luovutustilanteiden suhteen, myös muussa toiminnassa, kuten tapahtumissa ja lahjoitusten ja kannatustuotteiden varastoinnissa. 

Valitettavasti myös uudelleensijoitusten määrä kasvoi vuonna 2021 ollen yhteensä 46 koiraa (v. 2020 34 koiraa). Uudelleensijoituksissa ei kuitenkaan esiintynyt erityisesti pelkästään hiljattain kotiutuneita koiria eikä esiin noussut muitakaan selkeitä yksittäisiä tekijöitä, vaan joukossa oli poikkeuksellisen paljon kauemmin aikaa sitten kodin saaneita koiria, jotka tulivat etsimään uusia koteja varsin vaihtelevista syistä. Uudelleensijoitukset kuormittavat paitsi koiria, myös yhdistystä huomattavasti. Ne tuovat mukanaan usein käytännön ongelmia kotihoitopaikkojen etsinnän ja taloudellisen panostuksen myötä. Usein esimerkiksi uudelleensijoituskoirien käytösongelmien selvitys jää makaamaan yhdistyksen harteille mm. kipuselvityksien muodossa. Lisäksi uudelleensijoitukset ovat myös henkisesti raskaita tilanteita toimijoillemme. 

Adoptiotoiminnan puolella pysyttelimme pitkälti yhteistyössä vakituisten romanialaisten yhteistyötahojemme kanssa. Happy Dogs Morenin kanssa adoptiotoiminta laitettiin toistaiseksi tauolle heidän toiveestaan ja loppuvuodesta otimme uudeksi yhteistyökumppaniksemme Mihaela Rafailescun, jolla on kotioloissaan perheensä luona muutama kymmenen koiraa. Elokuussa pystyimme jälleen käynnistämään säännölliset matkamme Romaniaan ja ehdimme käydä paikan päällä kolmesti loppuvuoden aikana. Matkat osoittivat jälleen konkreettisesti miten paljon apuamme tarvitaan ja miten merkittävässä roolissa toimintamme on niin yhteistyötahojemme huostassa oleville sadoille kodittomille koirille kuin eläinsuojelijoillekin. 

Sterilointitoiminnan puolella vuosi on ollut hieno! Heinäkuussa saamamme suurlahjoituksen ja koko vuoden jatkuneen säännöllisen varainkeruun ansiosta pystyimme nostamaan sterilointibudjettiamme ja vuoden lopussa lukemat hivelevät silmiämme. Kohdensimme sterilointeihin vuonna 2021 yhteensä 116 000 € (2020: 89 000 €) ja Romaniassa kampanjoissamme steriloitiin kaikkiaan 4483 eläintä (2020: 3573). Tämä tarkoittaa yli 25 % nousua sterilointien määrässä, emmekä voisi olla lukemista onnellisempia! Saimme toimia vuoden aikana säännöllisten ja luotettavien yhteistyökumppaniemme kanssa, joita on tällä hetkellä Romaniassa yhdeksän tiimiä. Lisäksi kotisivujamme on viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana päivitetty erityisesti sterilointien tiimoilta monin tavoin. Sivuilta löytyykin nyt entistä enemmän, selkeämmin ja monipuolisemmin tietoa toimintamme ytimestä ja kestävän eläinsuojelutyön kannattelevasta voimasta. 

Sekä varainkeruun että sterilointitoiminnan merkittävässä kasvussa suuressa roolissa ovat olleet toukokuussa osa-aikaisesti palkatut työntekijämme, joiden vastuut sterilointitoiminnan, adoptiokuormalogistiikan ja varainkeruun koordinnoinnissa ovat tehostaneet ja tuoneet vakautta ja jatkuvuutta Kulkurien toiminnan tärkeimpiin osa-alueisiin. Olenkin hyvin iloinen tästä edellisen hallituskauden tekemästä rohkeasta ja visionäärisestä ratkaisusta ja toivon, että Kulkureissa vallitsee tulevanakin vuonna samanlainen positiivinen eteenpäin katsomisen ja vakaan pohjan luomisen kulttuuri kaikissa toiminnoissamme. 

Kulkureissa toimii tällä hetkellä noin 55 aktiivista vapaaehtoista, joiden sitkeän, ammattimaisen ja säntillisen työn ansiosta kaikki Kulkurien toiminta pysyy liikkeessä päivästä toiseen. Olemme vuoden aikana saaneet joukkoomme uusia toimijoita, sekä luonnollisesti joutuneet luopumaan osasta toimijoista, kuten vapaaehtoistyössä tapana on. Toimijamme ovat yhdistyksen arvokkain voimavara, ja onkin ollut ihanaa kyetä taas järjestämään HR-tiimin kanssa syksyllä ja loppuvuodesta myös sisäisiä live-tapaamisia ja virkistäytymistapahtumia. Samoin yleinen tapahtumatoiminta sai kauan kaivattua virkistystä syksyn ja talven aikana ja toivomme pääsevämme pian jatkamaan tapahtumien järjestämistä koronasäädösten toivottavasti hellittäessä. Syksyllä saimme kutsun osallistua Eduskuntaan perustetun rescueverkoston perustamiskokoukseen ja toivomme saavamme olla mukana verkoston toiminnassa myös alkavana vuonna. 

Kulkurien kymmenes toimintavuosi käynnistyy toiveikkaissa merkeissä. Tulevan vuoden aikana pyrimme jälleen ylläpitämään laadukasta ja virkeää toimintaa kaikilla osa-alueillamme, ottamaan vastaan haasteet ja reagoimaan yhä aktiivisesti esimerkiksi koirien terveys- ja käytösasioissa ja tiedottamaan läpinäkyvästi ajankohtaisista asioista. Alkavan vuoden aikana jatkamme jäsenhankinnan tehostamista ja panostamme yhä enemmän jäsenten saamiin etuihin ja kommunikointiin. Kannatustuotepuolen uudistukset myös jatkuvat ja suunnitelmissa on kerrassaan herkullisia ja houkuttelevia tuotteita. Tulevan vuoden aikana saamme myös olla mukana tekemässä merkittävää mediapuolen uutuutta, josta kerromme teille varmasti lisää heti sen ollessa mahdollista! 

On ilo saada kiittää teitä tukijamme, seuraajamme, adoptio- ja kotihoitoperheemme, aktiivimme ja apurimme kuluneesta vuodesta. Olette jälleen kuluneen vuoden aikana osoittaneet vankkumattoman tukenne moninkertaisesti, ja kun te kuljette kanssamme, ei mikään haaste tunnu liian vaikealta ylittää ja jokainen onnistuminen on kanssanne jaettuna moninkertainen. 

 Lämpimästi tervetuloa mukaan Kulkurien juhlavuoteen! 

Salla Honkapää
Toiminnanjohtaja
Rescueyhdistys Kulkurit ry. 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.