Kotia etsivä koira: VÄISKI

Väiski on ihana, utelias ja innokas, mutta tottumaton nuori poika, joka etsii kotia, jossa saisi oppia olemaan kotikoira.
Syntymäaika: 9/2022
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:55 cm/20 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.4.2024

Happy Dogs Moreni on Marilena Barbulescun yhdistyksen Asociatia Cainele Meu omistama yksityinen koiratarha noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista.

Marilena Barbulescu on omistautunut auttamaan koiria ja kissoja jo noin 20 vuoden ajan. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla koiramäärä on jo vuosien ajan onnistuttu pitämään tasaisena maksimissaan noin 200 koirassa, tarhalla on myös noin 40 kissaa. Tarha on siisti ja siellä on useita onnistuneita ratkaisuja esimerkiksi tilojen käytön ja aidatun sisäpihan suhteen, mutta tarhalla on vielä myös paljon kehitettävää. Happy Dogs Morenin tarha tekee tiivistä sterilointiyhteistyötä Cumulus Vetin kanssa. Morenissa sijaitsee myös Noua Vieti Vet ja Marilenaa onnisti, sillä klinikan omistaja, Andra Radulescu auttaa nykyisin Happy Dogs Morenin koiria.

Väiskin emo sai syksyllä 2022 hurjat 10 pentua ja samaan syssyyn lähtöpassit kodistaan, mikä on Romaniassa varsin yleinen tapa toimia epätoivottujen pentujen saavuttua. Emo ja pienet pennut päätyivät Happy Dogs Morenin tarhalle, missä pennuista kaikki muut hiipuivat pois, vain Väiski selvisi. Siitä lähtien Väiski on asuttanut yhtä HDM:n häkeistä eikä siis tiedä ulkopuolisesta maailmasta juurikaan mitään. Väiski asui pitkään kaverinsa Veetin kanssa, kunnes Veeti sai onnekkaasti kodin Suomesta.

Tapasimme Väiskin loppuvuodesta 2023 jolloin hän valikoitui adoptio-ohjelmaan. Nyt hänellä on vihdoin mahdollisuus löytää ikioma koti ja ryhtyä suomalaiseksi kotikoiraksi. Siitä Väiski ei tiedä yhikäs mitään, mutta hän vaikuttaa siltä, että haluaisi kyllä oppia.

Tavatessa Väiski asusti vielä Veetin kanssa ja häkissä on vieraiden ihmisten tullessa hulvaton meno. Vierailijat ovat harvinaisia ihmetyksiä tarhalla ja luonnollisesti koirien kierrokset nousevat aina innosta ja ihmetyksesta kaakkoon. Pojilla on hyvä meininki niin keskenään kuin ihmistenkin kanssa, ja tarhan pitäjä Marilena kuvaa poikia niin, että pojat haluavat loputtomasti rapsutuksia ja läheisyyttä tutun ihmisen kanssa, mutta tälläisenä yllättävänä päivänä vieraiden ihmisten kanssa Väiski miettii vasta asiaa. Hän on hyvin utelias ja positiivisesti kiinnostunut vieraista ihmisistä, ja varmaankin lyhyehkön tutustumisen myötä saattaisi tulla vieraankin rapsutettavaksi, mutta tuossa tilanteessa se oli Väiskille liian jännittävää. Leuan alta rapsutteluun Väiski kuitenkin lämpenee.

Väiski on hurjan kaunis, jos pojasta näin saa sanoa, noin 1,5-vuotias kastroitu uros, jolla on kokoa noin 55 cm ja 20 kg.

Väiskillä on kaikki edellytykset tulla kotikoiraksi ja oppia kaikki uuden maailman asiat, mutta siihen hän tarvitsee paljon tukea, lempeää, positiivista ohjausta, aikaa ja kärsivällisyyttä. Koirakaverista kodissa voisi ehdottomasti olla etua Väiskille. Väiski ei vaikuta tavatessa kaikesta hulinoinnista huolimatta olevan kova haukkumaan, joten asumismuoto voisi kenties olla mikä vain, mutta ympäristön suhteen Väiski tarvinnee muuta kuin kovin vilkasta keskustaa tai lähiötä ympärilleen.

Päivitykset

4.4.2024
Väiski aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: