Päivitetty 17.12.2014

Kodin saanut koira: VANILLI


Vanilli1

 

VANILLI

* arvioitu syntymäaika 07/2014

* narttu

 

 

 

 

22.11.2014
Pentuja päätyy tarhoille Romaniassa jatkuvasti. Tarkkoja tarinoita harvemmin on, mutta kaava on yleinen. Pentujen emo on joko hylätty tiineyden paljastuessa kadulle, tai pennut hylätty syntymänsä jälkeen melko pian kodista kadulle ilman emoa. Pieni Vanillikin on yhden tällaisen tarinan päähenkilö. Vanillilla on kuitenkin käynyt tuuri, se on löydetty ja toimitettu turvaan Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalle, jonka kindergardenissa se nyt odottelee omaa kotiaan.

Vanillilla on nyt ikää n. 3 kk ja se on reipas ja sosiaalinen narttupentu. Vanillin rokotusohjelma on lähes valmis ja Suomeen matkustaminen olisikin jo n. kk päästä mahdollista. Vanilli on luonteeltaan utelias, reipas ja rohkea. Elo muiden pentujen kanssa kindergardenissa sujuu mainiosti. Vanilli on melko pienikokoinen, painoa on nyt n. 3 kiloa ja aikuisenakaan Vanilli ei suureksi kasva. Aikuispaino jäänee arviolta alle 10 kilon.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

17.12.2014
Vanilli on saanut oman kodin Saksasta.

Harkitut yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.