Kodin saanut koira: LOLLY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Lolly uusi profiili

LOLLY

* arvioitu syntymäaika 10-11/2013

* narttu

*steriloitu

*Suomessa.

 

 

 

12.3.2014
Lolly on löytynyt Romaniasta bussiasemalta veljensä Popin kanssa. Lähellä asuva Glinan tarhan työntekijä näki pienet pennut asemalla, ja otti ne mukaansa turvaan tarhalle. Leikkisät pennut olivat niin makean suloisia, että saivat heti nimekseen Lolly ja Pop. Valitettavasti Lollyn veli Pop oli kadonnut eräänä päivänä tarhalta, ja Lolly jäi itsekseen odottamaan oman kodin löytymistä. Onneksi sillä on kuitenkin tarhalla koirakavereita, joihin tukeutua.

Lolly on erittäin leikkisä, hauska, sosiaalinen ja ennen kaikkea kaunis tyttöpentu. Se on hyvin hellyydenkipeä, ja osoittaa rakkauttaan suukoin ja kiehnäyksin. Sen syntymäajaksi arvellaan loka-marraskuuta 2013, eli nyt se on noin puolivuotias. Se on siron mallinen, tällä hetkellä n. 40 cm korkea ja painaa 12 kg. Aikuisena Lollyn paino tulee olemaan noin 20-25 kg.

Lolly seurailee Glinan tarhan työntekijöitä liikuttavan tarkasti ja vaatii osansa huomiosta aina kun se on mahdollista. Ja vaikea tätä kaunotarta on sivuuttaakaan. Muiden koirien kanssa Lolly tulee hyvin toimeen. Lolly ansaitsee aktiivisen ja rakastavan kodin, jossa sille on tarjolla puuhaa, sekä mahdollisesti myös koirakaveri.

Nuoren koiran ottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että koiraan sitoudutaan pitkäksi aikaa. Lolly tulee vaatimaan koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen. Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kyseessä on kasvava nuori koira, joka on vasta oppimassa kaikkea uutta.

10.6.2014
Kulkurit tapasivat Lollyn Glinan tarhalla Romanian reissulla toukokuun lopussa. Lolly vietti aikaansa tarhalla vapaana varaston edessä. Se tulee tarhalla edelleen hyvin toimeen kaikkien kanssa ja on ehkä rauhoittunut aavistuksen. Edelleen se on reipas ja ystävällinen tyttönen, joka, tulee luokse, ensin vähän varovasti, mutta reipastuu todella nopeasti. Kooltaan Lolly on tällä hetkellä noin 45-50 cm korkea, ja hoikkarakenteinen, noin 15-18 kg painoinen kaunis nuori koira.

15.7.2014
Kulkurit tapasivat ihastuttavan Lollyn myös heinäkuussa Romanian reissulla . Lollysta on kasvanut kaunis ja sosiaalinen nuori neiti. Se asuu edelleen Glinan tarhalla piha-alueella irti muiden koirien kanssa. Se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, ei ole suunnattoman vilkas, mutta kuitenkin energinen. Lolly nauttii rapsutuksista, ja hakee huomiota nätisti. Ruoka sille maistuu hyvin, ja se yrittikin varastaa myös Kulkureiden tyttöjen eväät! Lollylle lisätty kuvia.

30.10.2014
Kulkurit matkatessa Romaniassa, tavattiin ihana Lolly edelleen omaa kotiaan odottamassa Glinan tarhalla. Lolly otti vierailijat iloisesti vastaan. Se asustelee edelleen tarhalla vapaana muiden koirien kanssa piha-alueella. Erityisesti hoitajastaan Carmen Mandescusta Lolly pitää! Lolly rakastaa asettua seisomaan ihmistä vasten ja odottaa saavansa osakseen huomionosoituksia, hellyyttä ja tottakai pusuja.

Lolly lentää Carmenin mukana Suomeen kotihoitoon perjantaina 7.11.2014! Lollylle lisätty kuvia.

Lolly on steriloitu. Se saapui Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa.

8.11.2014
Lolly lensi Suomeen perjantai-iltana 7.11. Reipas ja iloinen neitokainen hurmasi lentokentällä vastassaolijat, ja kotihoitajaltakin tuli illalla viestiä, että koiralle oli maistunut ruoka ja vesi sekä sopeutuminen uuteen paikkaan oli sujunut mallikkaasti!

Lollya voi sovitusti mennä tapaamaan kotihoitopaikkaan. Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan kodin tälle hurmaavalle koiraneidille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

17.12.2014
Onnekas Lolly löysi oman kotinsa Suomesta kotihoitajansa luota, jonne se jää asumaan pysyvästi. Onnittelut Lollyn uudelle perheelle!

Kodin etsimisessä auttoi Evi.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: