Kodin saanut koira: DOLLIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

24.9.2014

24.9.2014

 

DOLLIE

* arvioitu syntymäaika 2/2014

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

25.9.2014
Dollie löydettiin loppukesästä 2014 Brailan kylästä Romanista. Dollie oli jotenkin päätynyt Brailaan menevän tien varteen ihan yksin. Luultavasti Dollie oli sinne hylätty, kun ei siitä haluttukaan huolehtia. Dollien löytänyt vanha mies on Suflete Dragin Andan facebook-ystävä ja hän pyysi apua pennulle Murguilta. Vanha mies rakastaa koiria ja haluaa kovasti auttaa niitä, mutta hänen terveytensä ei ole kovinkaan hyvä ja siksi Murgut hakevat aika-ajoin häneltä koiria omaan huomaansa. Näin Dollie päätyi etsimään omaa kotia Suflete Dragin tarhalle Jilavaan.

Luonteeltaan Dollie on leikkisä, erittäin sosiaalinen ja iloinen, kuten normaalin pennun kuuluukin. Dollie tulee loistavasti toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Tarhalla Dollie ei hauku turhia. Dollie on tällä hetkellä noin 10-kiloinen joten neidin oletettu aikuispaino tulee olemaan 15-20kg tietämillä.

Dollie elää ulkona useamman koiran kanssa samassa häkissä. Tulevan kodin onkin oltava valmis opettamaan pennulle perusasioita kotikoiran elämästä, kuten sisäsiisteyttä, yksinoloa ja remmissä kävelyä. Huomaathan, että kuvaus koirasta on kirjoitettu tarhaolosuhteissa ja koiran luonne voi muuttua sen saavuttua uuteen kotiin.

31.10.2014
Herttainen Dollie on varattu omaan kotiinsa.

22.11.2014
Dollie lensi tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea uuteen elämään, Dollie!

18.12.2014
Dollie on kotiutunut Suomeen loistavasti. Terveisiä Dollien perheeltä: “Dollie on sopeutunut laumaamme hienosti. Vaikuttaa sydämelliseltä ja avoimelta koiralta, ruokahalua ja energiaa löytyy.”

Lisätty kotikuvia Dollien kansioon.

Dollie tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja EU-passin omaavana. Dollie tullaan myös steriloimaan ennen Suomeen tuloa. Mikäli kiinnostut Dolliesta, tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

 

Dollien kodin etsinnässä auttoi Taija M.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: