Kodin saanut koira: TELLA (Nyk. Kenna)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

09/14

09/14

TELLA

* Arvioiutu syntymäaika 07/2014

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

14.10.2014
Tella löydettiin syyskuussa 2014 metsästä yhdessä emänsä Goldien kanssa. Molemmat koirat olivat nälkiintyneitä ja pääsivät onneksensa romanialaisen eläinsuojelija Mihaela Soaren hoivaan ja sitä kautta etsimään omaa lopullista kotia Suomesta.

Tella on vielä pieni, noin 3kk ikäinen. Tellan ja Goldie-emän koosta päätellen Tellakaan ei tule kasvamaan kovin suureksi. Sen oletettu aikuispaino on noin 6kg tietämillä. Tella on saanut toiset rokotuksensa 7.10. Se on valmis matkustamaan uuteen kotiinsa noin neljän kuukauden iässä käytyään läpi rokotusohjelman.

Luonteeltaan Tella on rauhallinen pentu. Uuteen kotiin päästyään se voi kuitenkin reipastua paljonkin. Tella on sosiaalinen ja ystävällinen niin ihmisiä, toisia koiria kuin kissojakin kohtaan. Se rakastaa rapsutuksia. Emänsä tavoin Tella on hiljainen joten tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Tella ei ole vielä sisäsiisti ja tulee pennun tavoin tarvitsemaan vielä paljon opastusta ja koulutusta niin sisäsiisteydessä kuin kaikissa muissakin kotikoiran opeissa.

Harkitessasi Tellan adoptointia huomioithan, että koiran luonne voi muuttua sen saavuttua uuteen kotiin. Pennun uuden omistajan tulee sitoutua pitämään koirasta parasta mahdollista huolta seuraavan, toivottavasti reilun kymmenen vuoden ajan.

Tella luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.
Koska Tella tulee Suomeen niin nuorena, sitä ei steriloida ennen adoptiota. Tulevan omistajan tulee sitoutua steriloimaan Tella kohtuullisen ajan kuluttua Suomeen tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25%:lla.

20.10.2014
Lisätty kuvia Tellan galleriaan.

26.10.2014
Tella on tänään löytänyt oman kodin Suomesta.

15.11.2014
Pikkuinen Tella lensi tänään Suomeen omaan odottavaan kotiinsa. Samalla vaihtui nimi, neiti tunnetaan nykyisin Kennana. Onnea uuteen elämään Kenna!

18.11.2014
Saimme kuulumisia Kennan perheeltä: “Kenna on ollut nyt reilun kuukauden menossa mukana ja meillä on mennyt hyvin. Ulkona on vielä arka ja pelokas, sisätiloissa taas on kuin toinen koira, vilkas ja leikkisä. Iltaisin vedetään aina spurtit pitkin sänkyä ja hypitään kengurun lailla paikasta toiseen. Kenna on uskomat…toman oppivainen ja ennen kaikkea oppimishaluinen: osataan jo ottaa katsekontaktia, tulla luokse, istua ja maata (pienellä avustuksella), eikä hihnassa kävelykään hassummin luonnistu. Puruluut on ihan parhaita. Lelutkin on ihan kivoja, mutta maton kulmaa on eri hauska nakertaa.”

Lisätty koti-kuvia Kennan galleriaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Tellan kodin etsinnässä auttoi Taija M.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: