Kodin saanut koira: FREYA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

FREYA

* n. 1v

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

18.2.2014

Freya on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

 

10.3.2014

Freya saapui Suomeen tänään ja matkasi oman perheensä mukana kohti uutta elämää.

13.5.2015
Saimme Freyalta kotikuulumisia:

“Vuosi on vierähtänyt siitä, kun 10.3.2014 saimme Romanian Prinsessamme kotiin.
Se oli jännittävä päivä, isoja kysymysmerkkejä oli ilmassa. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin.
Freya oli heti “kotonaan”, ei arastellut yhtään, oli sisäsiisti ja kulki melko hyvin hihnassa.
Ihmeellinen koiruus -⁠ kuin olisi aina ollut kanssamme!

Luonteeltaan Freya on aivan ihana: kiltti, sosiaalinen ja kuuliainen, kunhan oppi ensin ymmärtämään suomen kielen. Se tapahtui yllättävän nopeasti.
Prinsessamme syö hyvin ja nukkuu omassa pehmeässä vuoteessaan makuuhuoneessamme.
Kevät oli ihmeellistä aikaa, luonto heräsi ja tuuli oli tuoksuja täynnä.

Tuolloin pieni miinus yllätti meidät, Freya sai jollain ihmeellisellä konstilla itsensä irti valjaista ja sitten tie maistui. Onneksi ei sattunut mitään vahinkoa ja aina saimme tyttösen kiinni. Kokeilimme monia valjaita, kaikista tyttö lähti. Teetimme loppujen lopuksi mittojen mukaan nahkavaljaat – karkailu loppui.
Tuli kesä – ihanaa! Sai uida ja leikkiä auringossa. Kesä toi taas uudet hajut tullessaan, jotka kaikki oli tutkittava tarkasti.

Asumme maalla ja kylällämme on Freijalla hyviä kavereita: 3 Espanjan resguekoiraa, 2 snautseria ja Amerikan agita. On siinä riemua, kun kaverukset tapaavat postilaatikoilla.
Tärkein kaveri kuitenkin on tyttäremme kääpiömäyris Hugo, joka asustaa Espoossa. Kaverukset ovat kuin “paita ja peppu”, vierailemme usein toistemme luona.
Hugo oli Freyaa vastassa lentokentällä ja siellä se ystävyys luotiin, juotiin jopa vettä samasta kupista, nuuskuteltiin toisiamme.

Kesä meni ja tuli syksy – sateineen. Inhottavaa -tassut ja turkki kastuvat, mutta takkia meillä ei pidetä. Onneksi Freya nauttii pesemisestä!

Ensimmäinen lumi tuli, voi sitä riemua, kun taivaalta satoi jotain valkoista maahan. Uusia leikkejä oli piha taas pullollaan: jos ottaa kovan vauhdin, voi laskea mäkeä mahallaan. Talven riemua!
Jos Freya nautti kesällä auringosta, talvella takkauuni on hieno juttu. Kun uunissa palaa tuli, Freya parkkeeraa itsensä uunin eteen, kuono etutassujen päällä ja nauttii tulen lämmöstä. Nautiskelija!
Seuraava ihmetys oli joulukuusi. Freya istui ja katseli tuodessamme kuusta sisään: tyttönen katseli meitä silmissään ihmetys ja kumma – ihmiset, palvelijat ovat tulleet hulluiksi! Koristeltiin kuusi yhdessä ja sitten se saikin olla ihan rauhassa, yhtään lasipalloa ei koiruli rikkonut.

Aaton lahjat oli kiva repiä auki ja uusilla leluilla leikittiin koko sakki. Söimme yhdessä jouluillallisen ja -kahvit, Freyakin. Kahvista tulikin sitten oikea herkku, tilkka kahvia ja maitoa – hyvää on.

Yhteenvetona kuluneeseen vuoteen voimme todeta – paras vuosi, sitten lastemme syntymän!

Freya on antanut niin paljon meille ja muille. Tyttönen on Muistiyhdistyksen virallinen “tassukoira”, käymme eri tilaisuuksissa ja kaikilla on mukavaa, Freayalla ehkä eniten. Silittäjiä ja höpöttäjiä tuntuu riittävän, neitonen on ihan väsynyt kotiin päästyään iloisen ”työrupeaman” jälkeen.
Kiitos Mihaela ja Tanja, olemme saaneet suuren lahjan, pienen Freyan.
Toivottelemme kaikille resguekavereille antoisaa vuotta 2015, sekä tietysti toivomme, että moni koira pääsee omaan kotiin tänäkin vuonna.
Kevätterveisin
Freya ja perhe”

Freyan kodin etsinnässä auttoi Tanja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: