Kodin saanut koira: JULIET, nyk. JUULI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JULIET

* arvoitu syntymäaika 2013 (n. 2-vuotias)

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

17.2.2015
Tapasimme Julietin yhtenä sadoista koirista viime lokakuun Romanian matkallamme, vieraillessamme Rosiorin kunnallisella tarhalla. Tarhalla riehui tuolloin penikkatauti, joka levisi kulovalkean tavoin, emmekä voineet ottaa edes adoptioon koiria kuolemantarhalta, sillä emme tienneet, ketkä niistä selviytyisivät talven yli.
Rosiorin tarha jätti syvät painajaismaiset jäljet meihin kaikkiin siellä käyneisiin. Kuvia on ollut vaikea katsoa vieläkin, monen kuukauden jälkeen ja tasaisin väliajoin jokin tietty koirayksilö tuolta hyytävältä, epätoivon hajuiselta tarhalta palautuu mieleen. Niinpä uskaltauduimme kysymään viime viikolla parista niistä, kuten Julietista, ja saimme kuulla, etä se on elossa ja voi niin hyvin, kuin niissä olosuhteissa on mahdollista.

Juliet sai nimensä erään lempeän herraskoira Roomeon mukaan. Molemmat yhtä täydellisiä.
Juliet on noin pari-vuotias steriloitu narttu. Kokoa sillä on noin 45-50 cm ja arviolta 15-17 kg.
Juliet on hyvin lempeä, rauhallinen, luottavainen, ystävällinen ja ihmisrakas. Se painautui vieraan ihmisen syliin koko painollaan ja pysyi siinä, liikkumatta, syvään huokaisten. Onkohan sillä joskus ollut oma koti ja oma ihminen, sitä emme tiedä.

Toisten koirien kanssa Juliet tulee toimeen hyvin, onhan sen kunnallisen tarhan olosuhteissa ollut pakko tulla toimeen kenen kanssa vain, muuten ei selviä.

Kotioloissa Juliet tulee ajan myötä varmasti reipastumaan ja osoittamaan omaa tahtoaan vahvemmin asioihin, se olisi jopa ihan toivottavaa.

Juliet sopisi kultaisen luonteensa puolesta varmasti monenlaiseen kotiin, mutta koska sen tausta on rankka, ja se on joutunut kokemaan paljon, etsimme sille ymmärtävää, johdonmukaista, rakastavaa, suht rauhallista kotia. Ihan pienten lasten perheeseen emme Julietia suosittele. Julietin kodissa voisi olla koirakavereita valmiina odottamassa, tai se voisi varmasti olla ainoakin koira.

 

5.3.2015
Juliet on siirtynyt Bukarestiin Onevet klinikan hoitolaan odottamaan oman kodin löytymistä.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Juliet saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Juliet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

28.3.2015
Juliet matkasi loppuelämän kotiinsa.

14.5.2015
Juliet, nykyisin kutsumanimeltään Juuli, on ollut omassa kodissaan nyt noin 1,5 kuukautta. Juulilla sujuu mainiosti, lelut saavat kyytiä ja velipojan kanssa ulkoilu ja perheen kanssa touhuaminen maistuu.

“Juuli on kuin villivarsa, iloinen ja energinen. Painoa tullut kahdessa kuukaudessa 7kg, joten roteva likka. Kovasti vahtii ja on valpas omista nurkista ja ihmisistä. Naapurin Venla on Juulin koirakaveri täällä maalla.”

Galleriaan lisätty ihania kotikuvia.

Kiitos Juulin kodille kuvista ja kuulumisista!

 

 

Varaajana toimi Saila.

 

Kuvat aukeavat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: