Päivitetty 16.05.2015

Kodin saanut koira: CHIP (Missyn pentu)


IMG_8858CHIP

* arvioitu syntymäaika 1.4.2014

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

9.9.2014
Pieni bichon-mix narttu joko joutui heitteille tai syntyi Romanian kaduille. Elämä oli rankkaa ja itsestään huolehtiminen oli vaikeaa. Piti osata varoa autoja, ihmisiä, toisia koiria, kaikkea epätavallista. Pieni koira teki kaikkensa ja sai pidettyä itsensä hengissä. Pian kuitenkin syntyi pennut. Kolme mustaa, pientä palleroa. Nyt pienen koiran huolehdittavia olikin yhden sijaan neljä. Tämä oli pikkukoiralle vaikeaa, eikä se välttämättä olisi onnistunut mahdottomassa tehtävässään yksin. Hänet ja hänen pentunsa onneksi löydettiin ja he pääsivät turvaan. Emo koira Missy on varattu jo ulkomaille, mutta pennut Chip, Delia ja Dahlia etsivät omaa kotiaan Glinan tarhalla.

Pennut kasvoivat ja pian kävi selväksi, ettei emon rotuperimä ainakaan fyysisesti ole havaittavissa. Pentujen ulkonäössä on staffia tai jotain samantyypppistä koiraa. Luonteeltaan pennut ovat leikkisiä, aktiviisia, sosiaalisia ja iloisia, niin kuin tuon ikäisen pennun kuuluukin. Pennut tykkäävät toisista koirista ja tulevat niiden kanssa hyvin toimeen. Havaittavissa kuitenkin on vahvaa luonnetta ja kovapäisyyttä, siksi kodin tulisikin olla ainakin tietoinen mitä tämän tyyppinen rotumixi tulee vaatimaan tulevaisuudessa.

Pennut kasvavat arviolta keskikokoisiksi, n. 50-60 cm ja 17-23 kg. Arvio voi heittää mielenkiintoisen rotuperimän vuoksi.

CHIP on pentueen ainoa uros, vähän sellainen “äijä”, joka pyrkii sanomaan viimeisen sanan tilanteessa, jossa itse on mukana. Chip on hieman tyttöjä suurempi. Chipiä ei luovuteta samaan ikäluokkaan kuuluvan uroksen kanssa samaan kotiin.

16.11.2014
Chipistä on kasvanut upea nuori mies. Chip elää sisarustensa kanssa Glinan tarhan alueella vapaana usean muun koiran laumassa. Sisarus kolmikko on osoittautunut varsin reippaiksi nuorukaisiksi, jotka tulevan toimeen kaikkien kanssa. Kun ihmisiä saapuu tarhan pihaan juoksee tämä sisaruskolmikko ensimmäisinä ihmisten luokse hakemaan hellyyttä, ne eivät kuitenkaan tule luokse sähläten, vaan selkeästi rauhallisen kohteliaasti, mutta kuitenkin innoisssaan.
Chip ei selkeästikkään ole mikään riidanhaastaja, vaan poika alistuu välittömästi saman ikäisen uroksen uhitellessa. Arka Chip ei kuitenkaan ole, se on perus sosiaalinen ja reipas nuori mies, jonka mielestä kaikki toiset koirat voisivat olla potentiaalisia leikkikavereita.

Chip on tällä hetkellä noin 50 cm korkea.

4.3.2015
Uusia kuvia lisätty. Tuoreita kuulumisia tulossa aktiivien reissun jälkeen.

30.3.2015
Mahtava uutinen. Chip on varattu omaan ihanaan kotiinsa.

16.5.2015
Pitkän matkan päätteeksi, Chip saapui kotiinsa 13.5.2015

 


 
Varausta hoiti Stina

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.