Kodin saanut: THE WHITE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:


THE WHITE

* n. 1,5-vuotias

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Leikkisä The White on paimenkoiratyyppinen, hyvin pentumainen ja aktiivinen narttu, joka on löydetty pentuna veljiensä kanssa eräästä pikkukylästä Bukarestin laitamilla. Tänä päivänä nuori kaunotar asuu, perus-romanialaiseen tapaan, erään vähävaraisen perheen takapihalla pienessä rojuista kasatussa häkissä, josta se ei kovinkaan usein – jos koskaan – pääse ulkoilemaan. Vaikka perhe, jonka luona White tällä hetkellä on, tykkääkin tytöstä, tämäntyyppinen ahdas ja virikkeetön asumistyyli stressaa ja turhauttaa nuorta, elämäniloista koiraa.

Tapasimme tämän vaalean kaunottaren maaliskuussa 2013 mennesämme tutustumaan muutamaan muuhun, samassa pihapiirissä asuvaan koiraan, jotka oli tuotu sinne turvaan eräältä julkiselta tarhalta.  Silmiimme osui tuolloin myös White. Se hyppi, haukkui ja oli onnensa kukkukoilla meidät huomattuaan, ja kun sitä silitti ja rapsutti aidan läpi, se ei meinannut pysyä pöksyissään. Ensin tyttö halusi vain rapsutusta, mutta keksi nopeasti, että näiden vieraiden kanssahan voisi vaikka leikkiä. Päästessään häkistään ulos se olisi halaillut kuvissa näkyvää Sallaa vaikka kuinka pitkään, eikä lähtiessämme olisi millään halunnut palata takaisin verkkoaidan taakse. Surumielin jätimme neidin katsomaan peräämme.

The White on energinen, vahva ja nokkela, joten tästä joku onnekas saisi tehokkaan harrastekoiran lajiin kuin lajiin. Se tuntuu olevan potentiaalinen nuori koira mihin vain harrastukseen. White on todella aurinkoinen ja miellyttävän touhukas tapaus, jolla ei tässä vaiheessa elämää ole mitään pahaa sanottavaa kenestäkään ihmisestä.

Whiten silmät ovat täynnä avoimuutta, ystävällisyyttä ja positiivisuutta. Se on säkenöi toivoa joka kerta, kun ihminen sitä lähestyy. Se tuntuu toivovan, että kunpa tällä kertaa pääsisi purkamaan energiaa ja touhuamaan jonkun kanssa.Virikkeetön, pieni häkki ei toden totta ole tätä tyttöä varten!

Rakenteeltaan White on solakka ja pitkäsäärinen. Painoa siltä löytyy tällä hetkellä n. 25 kiloa ja korkeutta n. 55 cm. White tulee toimeen kissojen ja toisten koirien kanssa – jopa pikkuisten koirien kanssa elo näytti sujuvan. Kotikoiran tavoista sillä ei ole kokemusta, joten tulevan perheen on valmistauduttava opettamaan sille perhe-elämän alkeet sisäsiisteydestä hihnasssa kävelyyn.

The White tullaan luovuttamaan steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

30.5.2013

Saimme juuri tietoomme, että Whiten pihapiiriinsä majoittanut nainen ei enää halua sitä pitää ja on uhannut hylätä tytön metsään! Nyt etsimme kiireellä Whitelle turvapaikkaa – mieluiten sitä loppuiän kotia Suomesta.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota tytölle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

4.6.2013

HUOM! Kiitos kaikkien lämminsydämisten eläinystävien, olemme jo saaneet Whitelle muutaman hyvän kotiehdokkaan. Toistaiseksi emme ota vastaan tytöstä enempää kyselyitä. Kiitos <3

5.6.2013

White on varattu omaan kotiin <3

17.11.2013

White on saanut oman kodin Suomesta <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: