Kodin saanut: LASSE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LASSE

* n. 2-vuotias

* kastroitu uros

* Romaniassa

 

 

 

 

03.06.2013

Pieni Lasse on pelastettu eräältä lukuisista julkisista koiratarhoista, joissa eläimet kyhjöttävät ahtaissa häkeissä ja ajan saatossa hiljalleen hiipuvat pois ruoan, veden ja hoidon puutteessa. Uupumaton eläinsuojelija Cornelia Stan käy säännöllisesti kotikaupunkinsa Rosiorin kuolemantarhalla katsomassa koiria. Tältä noin 130 km Bukarestista sijaitsevalta keskitysleiriltä hän pelastaa yksittäisiä koiria, joiden katsoo tarvitsevan akuuttia lääkinnällistä apua, tai jotka hänen mielestään ovat soveltuvia ulkomaiseen adoptioon. Lasse Lucky One oli yksi heistä.

Pohjoismaiseen korvaan kovin kotoisalta kuulostavan nimen Lasselle on antanut norjalainen nainen, joka olisi kovasti halunnut adoptoida pikkumiehen. Koska Norjan maahantulolainsäädäntö on ulkomaisten lemmikkien osalta varsin hankala, Lassen muutto vuonomaahan kariutui. Nyt Lasse toivoo löytävänsä oman kodin Suomesta. Sen hän olisi totisesti ansainnut!

Lasse on arviolta noin kahden vuoden ikäinen kastroitu uros, jolla on korkeutta n. 30 cm. Se on ystävällinen, iloinen ja todella leikkisä. Lasse tulee toimeen muiden koirien kanssa, mikä on ollut elinehto hengissä pysymiseen sen tähänastisessa elämässä. Lassen vasen yläkulmahammas on katkennut.

Cornelian yhteistyökumppanina on meidänkin bukarestilainen luottoeläinlääkärikeskuksemme OneVet, jonka hoitolassa Lasse on ollut huhtikuun 2013 alusta. Siellä Lasse odottaa lähtövalmiina uutta kotia. Olisiko se juuri sinun luonasi?

Lasse luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

10.06.2013

Kulkureiden aktiviit vierailivat OneVet-hoitolassa kesäkuun alussa ja tapasivat myös Lassen. He kertoivat, että Lasse on todella iloinen ja aktiviinen vipeltäjä! Se oli treffaamisen aikaan kertaalleen ehtinyt livahtaa pois häkistäänkin; tämä pikkukaveri tulee tarvitsemaan touhua ja tekemistä uudessa kodissaan. Kuvattaessa Lasse oli ollut vähän nuivea, mikä näkyy tuoreista kuvista – sen mielestä olisi ollut paljon kivempaa kirmata ympäri pihamaata!

11.07.2013

HUOM! Lasse on käynyt puntarissa ja pikkutyypillä on painoa 5 kiloa! Lasse matkustaa Suomeen kotihoitoon 22.07. Olisiko sillä tuuria niin, että aktiivinen Lasse pääsisi suoraan omaan kotiin?

14.07.2013

Lasse matkustaa Suomeen reilun viikon kuluttua ja etsii yhä omaa kotia. Mahtuisiko aktiivinen pikkukaveri sinun sydämeesi & elämääsi?

22.07.2013

Lassesta riippumattomista lentoteknisistä syistä pikku-Lassen lentomatka Suomeen peruuntui tänään harmittavasti! Lasse on siitä hyvin, hyvin pahoillaan. Se pitää etutassut kyynärpäitä myöden ristissä, että joku haluaisi pian tarjota sille loppuelämän kodin ja se pääsisi lentämään oman ihmisen luo saamaan rakkautta, hellyyttä & huolenpitoa.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota Lasselle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

11.8.2013

Lasse on varattu.

17.11.2013

Lasse on saanut oman kodin Suomesta <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: