Kodin saanut: ONNI (nyk. Nuutti)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ONNI

* 4-5 kk (lokakuussa 2013)

* uros

* Tallinna, Viro.

Kultaraidallinen pikkupoika Onni on varsinainen velmu, joka viihtyy sylissä istumassa tai olkapäällä kehräämässä ja on todella kultainen paitsi raidoiltaan myös luonteeltaan. Onni oppii luottamaan nopeasti omiin ihmisiin, sillä sen lisäksi että hänellä on kaunis silkkiturkki, hän rakastaa ihmisiä. Vähän kuin sellainen kukkaislapsi, joka ei ole antanut vielä toistaiseksi lyhyen elämänsä tarjoamien kolhujen hetkauttaa. Onni on ilmeisesti kotikissan pentu, joka oli sisarustensa kanssa jätetty pahvilaatikossa metsään yksin selviämään. Silti se on luottavainen ja avoin kissalapsi.

Onnilla on pehmeät tassut, eikä se leikkiessä eikä olkapäällä keikkuessaankaan ota kynsiä juuri esille. Onni osaa leikkiä tehokkaasti leluilla itsekseenkin, toki kissakaveri olisi varmasti myös mieluinen leikkisälle pennulle kaveriksi omassa kodissa.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Onni luovutetaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä.

Onni sai kodin poikakissan kaverina Helsingistä 9.11.2013.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia 16.11.2013: Kuulumisia Nuutilta (ent. Onni) Ensimmäinen viikko on vierähtänyt ja niistä kaksi ensimmäistä päivää meni piilossa kyyhötellessä, mutta maanantai illasta asti Nuutti on ollut kuin kotonaan. Reinolla oli pientä murinaa aluksi, mutta sekin on jäänyt jo pois. Nuutti rakastaa olla sylissä ja onkin kova poika kehräämään. Leikkiminen on ihan parasta ja muutama lelu onkin jo saatu tuhottua. Nuutti on oikein utelias ja kaikki ruoka mikä vahingossakin sattuu pöydälle jäämään on kohta Nuutin suussa. Liitteenä muutama kuva.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: