Päivitetty 31.10.2016

Kodin saanut koira: YAIME


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu, Tulossa Suomeen 15.10.2016

24.8.2016
Romaniassa syntyy joka päivä pentuja, joilla ei ole minkäänlaisia tulevaisuuden näkymiä, eikä niillä ole ketään, joka pitäisi niistä huolta. Toisinaan pennuilla käy tuuri, ja joku paikallinen eläinsuojelija löytää ne ja ottaa huostaansa, lääkitsee, ruokkii ja huolehtii. Mikäli pennut selviävät rokotuksista, saavat ne uuden mahdollisuuden löytää itselleen oman kodin, jossa voi turvallisesti kasvaa aikuiseksi, tasapainoiseksi kotikoiraksi.

Näiden kuuden pennun emo on löytynyt kadulta, ja se oli viety kunnalliselle tarhalle. Eläinsuojelijat ottivat sen talteen tarhalta, kun huomasivat sen olevan tiineenä Pian talteenoton jälkeen Sarah-emo synnytti pennut, ja tällä hetkellä ne asuvat Onevet-hoitolassa, jossa niillä on tarvittava huolenpito jatkuvasti lähellä. Emo jouduttiin ottamaan erilleen pennuista, sillä ruokinta-aikaan se kävi pentujen päälle huolestuessaan omasta ruoastaan.

Nämä iloiset kuusi pentua ovat nyt hiukan alle 4 kk ikäisiä ja valmiita matkustamaan omiin koteihinsa. Kaikki kuusi pentua ovat kilttejä ja ystävällisiä, touhukkaita viipottajia. Pennut tulevat olemaan aikuisena keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

Yaime on pentueen suurin kaveri. Sen käytös on hyvin rauhallista muihin pentuihin verrattuna. Kun muut pennut tutustuvat vierailijoihin, Yaime köllöttelee sivummalla ja seurailee mitä muut touhuavat. Jaime on itsevarman, reippaan ja kiltin oloinen kaveri, ja se hakeutuu rohkeasti itse ihmisen vierelle istuskelemaan ja tutustumaan.

30.8.2016
Yaimelle päivitetty muutama kuva sen pentuajasta. Kuvissa näkyy myös pentujen emo.

24.9.2016
Yaime lentää Suomeen kotihoitoon 7.10.2016! Mahtavin tilanne Yaimelle olisi tietenkin, että se pääsisi suoraan omaan kotiinsa.
Kotihoitopaikkassa Yaimeen pääsee tutustumaan sovitusti.

Kolme saman pentueen koiraa on jo lentäneet Suomeen, ja nämä ovat kaikki kotiutuneet mainiosti. Sisaruksensa asuvat maalla, kaupungissa, kerrostalossa, kissan kanssa, isokoiran kanssa ja ainoana koirana. Rauhallisesta Yaimesta on myös moneen, ja se varmasti sopeutuisi melkeinpä minkälaiseen kotiin vain.

Otathan pian yhteyttä, mikäli Yaimen silmien tarkkaavainen katse sai juuri sinut miettimään, olisiko tässä se tulevaisuuden lenkkikaveri!

2.10.2016
Yaimen lento Suomeen lähestyy jo, mutta sitä ennen ehdimme kertoa vielä syyskuun tapaamisesta Yaimen kanssa OneVet-hoitolassa. Yaime on saanut painoa lisää, se on muuttunut hiukan aikuisemman näköiseksi, mutta sama pennun reipas ja kultainen luonne näkyy siinä edelleen! Hoitolassa vierailtaessa Yaime tulee heti vierailijoiden luokse hyppimään innokkaasti. Se suhtautuu vieraisiin reippaasti, ystävällisen iloisesti ja pentumaisen touhukkaasti. Syliin nostamisesta se ei ole moksiksikaan ja antaa käsitellä itseään hyvin. Yaimesta saa taatusti vilkkan ja leikkisän kaverin.  Tällä hetkellä Yaimen säkäkorkeus on noin 45 cm.

9.10.2016
Yaimen suunniteltu lento siiryikin viikolla, mutta viimein ensi viikonloppuna tämä urhea koiralapsukainen lentää Suomeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 14.10.2016. Mikäli Yaimelle ei kotia löydy tuohon mennessä, jatkaa se oman kotinsa etsimistä Suomessa kotihoitopaikasta käsin. Yaimea pääsee lokakuun puolivälin jälkeen tapaamaan sovitusti kotihoitopaikkaansa Helsinkiin.

18.10.2016
Yaime lensi Suomeen 15.10. ja sen ensimmäiset päivät kotihoidossa ovat sujuneet rauhallisissa tunnelmissa. Yaime ihmettelee vielä kovasti kaikkea, ja pysyttelee mieluiten turvallisessa paikassa omassa pedissä. Pian kuullaan, lähteekö pieni koiranpentu reipastumaan, kun se saa hiukan aikaa totutella uuteen ympäristöönsä.

21.10.2016
Yaime varattiin tänään omaan kotiinsa!

30.10.2016
Yaime muutti lauantaina 29.10. omaan kotiinsa. Onnea pikkuisen Yaimen uudelle kodille! Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan kuulumisia!

————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yaime saapuu Suomeen asianmukaisesti kastoituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yaime on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Yaime tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yaimen yhteyshenkilö on Evi Koskinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.