Päivitetty 22.11.2014

Kodin saanut koira: YAKY


10473866_10204324789897311_2617955605709448266_nYAKY

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

23.10.2014
Loppukesä on pentujen hylkäämisen kulta aikaa Romaniassa. Toki pentuja hylätään ympäri vuoden, mutta narttujen kevään juoksujen seurauksena syntyneet sadat pentueet ovat loppukesästä sen ikäisiä, että niistä halutaan päästä jo eroon ja tällöin pentuja tuntuu löytyvän joka kulmalta. Osa pennuista hylätään teiden varsille, katujen kulmiin tai esimerkiksi levähdyspaikoille. Joskus kuitenkin käy niinkin hyvin, että pentujen hylkääjä välittää pennuista sen verran, että huolehtii ne johonkin josta tietää niiden saavan hoitoa ja huolenpitoa.

Juuri näin on käynyt pienille veljeksille Chupille ja Yakylle. Ne oli ilmestynyt eräänä aamuna elokuun lopussa eläinsuojelija Luiza Mandrun portin taakse. Vasta reilu kuukauden ikäiset veljekset oli jätetty pahvilaatikkoon suoraan portin eteen, paikkaan josta ne varmasti löydetään. Pennuilla oli onnea sillä niiden tapauksessa hylkääjä on tiennyt että Luiza auttaa eläimiä ja tulisi huolehtimaan pojista.

Pikkuruiset veljekset ovat asuneet tästä asti Luizan hellässä huomassa hänen kotonaan yhdessä lukuisien muiden koirien ja kissojen keskellä. Chupi ja Yaky ovatkin saaneet tutustua kaiken ikäisiin ja kokoisiin koiriinja kissoihin ja pojat ovat näin ollen äärettömän sosiaalisia ja leikkisiä pieniä koiran alkuja. Luonteeltaan nämä pikku pojat ovat iloisia, energisiä, hyvin ystävällisiä ja äärettömän ihmisrakkaita. Ne ovat tottuneet jo moniin kodin ääniin ja niiden kanssa on aloitettu hoitotoimenpiteiden harjoittelu. Reippaina ja uteliaina veijareina Chupi ja Yaky viuhtovat peloitta menemään isompiensa jaloissa Luizan suuressa puutarhassa ja pieni painihetki hieman isommankin kaverin kanssa onnistuu.

Kooltaan pojat ovat pienen pieniä, ne painavat tällä hetkellä noin 2kg. Yaky on ehkä aavistuksen alle sen, sillä Yaky on pikkuisen vielä pienempi kuin veljensä. Suurta eroa pojissa ei kuitenkaan toisiinsa nähden ole. Arvioitu aikuispaino on noin 6kg, eli käteviä pieniä poikia.

Huomioithan, että vaikka kyseessä on pieni koira, on sillä hyvin samanlaisia tarpeita kuin isommillakin lajitovereillaan ja tulee sekin tarvitsemaan tapakasvatuksen ja riittävästi liikuntaa.

 

3.11.2014
Pikku Yaky on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

 

22.11.2014
Pikkuinen Yaky saapui tänään uuteen kotiinsa lumiseen Suomeen. Onnea yhteiselle taipaleelle.

 

 

Pennuille etsitään vastuuntuntoisia, motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja, joissa ollaan valmiita ja kykeneväisiä tarjoamaan pennulle tasapainoinen, onnellisen koiran elämä. Pennut tulevat tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta alkaen sisäsiisteyden harjoittelusta ja niiden tulee kuulua elämääsi seuraavan 10-15 vuoden ajan.

Koska pennut tulevat Suomeen niin nuorina, niitä ei kastroida ennen tuloaan. Tulevien perheiden tulee sitoutua leikkauttamaan koirat neljän kuukauden aikana kotiin tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25 %:lla.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseenadoptoitavan koiran terveyteen ja kustannuksiin.

Yakyn kodin etsinnässä auttaa Tanja

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.