Kodin saanut: YURI (nyk. Rudy)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

 

YURI (nyk. Rudy)

* arvioitu syntymäaika 06/2013

* Uros

 

 

 

 

27.09.2013

Eräänä kuumana kesäpäivänä Asociata A Doua Sansan Carmen Mandescu  löysi Bukarestin kadulta pikkuruisen urospennun. Pentu oli kuumuudessa jo kuivunut ja täynnä loisia. Tämä pikkukaveri oli löydettäessään n. 5 viikon ikäinen ja sai nimekseen Yuri.

Yuri toimitettiin eläinlääkäriin rokotuksille, mutta koska pienokainen oli niin heikko ja pieni, ei lääkäri voinut poikaa heti rokottaa. Yuri pääsi onneksi turvaan Carmenin ystävän luo kotihoitoon.

Nyt Yuri on jo 3,5 kuukauden ikäinen ja rokotuksetkin ovat kunnossa. Yuri on edelleen Carmenin ystävän luona kotihoidossa . Yuri on reipas kaveri, jolla on kotihoidossa koirakaveri turvanaan. Kotihoidossa Yuri on myös saanut opetella sisällä oloa ja monenlaisia kotikoiralle tuiki tärkeitä oppeja.

Yuri painaa tällä hetkellä n. 4 kiloa ja arvio onkin, että Yuri kasvaa aikuisena keskikokoiseksi. Yuri on nyt madotettu ja rokotuksetkin alkavat olemaan kunnossa, joten Yuri onkin valmis omaan loppuelämänsä kotiin.

Muistathan että pentuun sitoudutaan parhaimmillaan 10-15 vuoden ajaksi. Pennusta kasvaa juniori, juniorista aikuinen ja aikuisesta vanhus. Muistathan, että pentu vaatii panostusta elämänsä alkutaipaleella ja myöhemmin vielä muistutusta siitä, miten kunnon kotikoiran tulee käyttäytyä.

Yuri kaipaa omaa sitoutunutta ja motivoitunutta kotiaan, jossa otetaan pentuajan haasteet ilolla ja koiran mukaisella päättäväisyydellä vastaan.

27.09.2013

Yurin kodin saamisella alkaa olla kiire. Kotihoitajan tilat ja aika alkavat loppua kesken ja Yuri päätynee tarhalle lähiaikoina, jos omaa kotia ei löydetä. Muistathan kuitenkin, ettei koiraa tule koskaan ottaa säälistä, vaan resurssit ja motivaatio tulee kaikissa tapauksissa punnita huolella.

Yuri luovutetaan omaan kotiinsa sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kera. Huomioithan, että nuoren ikänsä vuoksi Yuria ei kastroida Romaniassa ja, että uusi omistaja sitoutuu kastroimaan Yurin Suomessa. Yhdistys osallistuu kastraatiokuluihin 25% kuluista eläinlääkärin kuittia vastaan, kunhan toimenpide on suoritettu 4 kk kuluessa Suomeen saapumisesta.

02.10.2013

Yuri on varattu omaan kotiinsa Suomeen.
11.10.2013

Yuri saapui omaan kotiinsa

16.12.2013

Yuri, nykyiseltä nimeltään Rudy, on ollut nyt kotonaan 2 kk. Rudy lähettelee kaikille näin joulun alla tällaisia terveisiä:

Lokakuusta ja pennun Suomeen saapumisesta on vierähtänyt jo muutama kuukausi ja meidän Rudyn (ent. Yuri) kotiutuminen on mennyt odotettua paremmin. Olimme kotona varautuneet, että pennulle olisi vaikea tottua Suomeen ja uuteen kotiin sekä ihan uusiin ihmisiin ja sanoihin, mutta päinvastoin! Rudy on älyttömän fiksu ja kiltti koira, valloittaa jokaisen sydämen ja antautuu selälleen jokaiselle uudelle tuttavuuksille.

Ainoa ongelma joka on vastaan tullut, on pennun inho internetmodeemia kohtaan. Johdot on uusittu nyt 5 kertaa, eikä toistaiseksi etikat tai pippurit ole auttaneet. Mutta todella pieni pahe näin suureen muutokseen nähden minkä pentu on kokenut.  Rudy on jo oppinut hyvin sisäsiistiksi, pieniä vahinkoja lukuunottamatta. Lenkilläkään ei ole pennulla ongelmaa, pentu hössötyksen ohella:)

Vietämme paljon aikaa koirapuistoissa totuttelemassa ja leikkimässä muiden koirien kanssa. Rudy alkuun vaikutti pikkuisen ärhentelijältä, mutta nyt kun puistot ja muut koirat ovat käyneet tutummiksi, ei Rudy jaksa enää räksyttää ja ärhennellä jokaiselle vastaan tulevalle heiluhännälle. Rudy viihtyy paremmin isojen koirien seurassa, hänen oma leikkikaverikin on 5-vuotias tyttö Rottweiler joka varmasti antaa vaikutusta siihen, että Rudy luulee olevansa hieman suurempi kuin oikeasti on.

Rudy on jo päässyt tottuttelemaan junassa sekä bussissa kulkemista, joka sujuu jo hienosti pienen jännityksen jälkeen. Käymme myös paljon kylässä ystävillä ja perheidemme luona, jossa Rudy käyttäytyy niin nätisti, että on ollut vain suuri ylpeyden aihe!

Kotimme on alkanut tuntumaan vasta nyt kodilta, kun kuulee heti aamusta tassujen tapsutusta ja iloinen rakas herrasmies Rudymme on heti antamassa pusuja ja ottamassa vastaan kaiken rakkauden minkä irti saa.

Olen itse enemmän kuin tyytyväinen siitä, että päätimme uutta perheenjäsentämme etsiä teidän kautta. Nyt kun pentu on jokapäiväisessä elämässä ja seuraa facebookin kautta Romanian koirien tilannetta, olen hyvin onnellinen, että saimme auttaa ja pelastaa yhden viattoman.

 

Varaajana toimi Johanna

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: