Kodin saanut koira: SIENNA (ent. Zanica/Sani)

Syntymäaika: Noin 9/2013
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Suomessa (Pääkaupunkiseutu)
Kokoarvio:

 

15.7.2016
Pieni Zanica tyttönen muutti omaan kotiin 24.1.2014. Uudeksi nimeksi tuli Sani.

Nyt olosuhteet Sanin kodissa on kuitenkin muuttunut radikaalisesti, eikä omistajalla ole enää mahdollisuuksia huolehtia Sanista. Näin ollen Sani palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Sani on saanut olla huomion keskipisteenä oikeutetusti ja niin ollen tulevan kodin pitää valmistautua siihen, että Sanin kanssa joutuu treenailemaan tiettyjä asioita ikään kuin alusta.

Sani on nyt noin 3-vuotias, ja painoa on kertynyt 5.6kg ja korkeutta on noin 30cm. Sani tullaan steriloimaan lähitulevaisuudessa.

Sanin nykyinen hoitaja kertoo seuraavaa Sanista: “Sani osaa peruskäskyjä, sekä muutamia muita kuten esim. ei ota, portaat ja hissi 🙂 . Sani rakastaa ihmisiä ja tulee toimeen myös lasten kanssa. Sani ei pelkää esim pyörätuolia, polkupyöriä jne. Suurimmaksi osaksi Sani kulkee nätisti hihnassa, saattaa vetää jos näkee pikkulintuja tai on säikähtänyt jotain ja pyrkii tätä pakoon. Emme ole pitäneet Sania vapaana kuin aidatussa koirapuistossa, ja silloinkin Sani pysyttelee ihmisen lähellä, lähtee max. 5 metrin päähän.

Sani arastelee hieman suurempia koiralaumoja ja jää helposti altavastaavaksi näissä, ei juurikaan puolusta itseään vaan lähtee etsimään ihmistä johon turvautua. Sanin päälle on kerran käynyt irtokoira, selvittiin säikähdyksellä eikä Sanille vaikuta jäänneen traumoja tästä.

Jos Sani stressaa niin turkki hilseilee voimakkaasti. Tähän on auttanut lohiöljy ruuassa. Sani on nyt syönyt 50% nappulaa ja 50% lihaa (pakaste, pieniä lihapaloja, naudanmahaa yms.). Toisinaan Sani ahmii, esim. pienet luun palat yrittää niellä kokonaisina. Tähän pitää kiinnittä huomiota.

Sani ei pidä vedestä, antaa pestä mutta sadekelillä ei tekisi mieli mennä ulos lainkaan.

Yksinolosta Sani tällä hetkellä ahdistuu paljon. Sanilla on myös esiintynyt melko voimakasta ääniherkkyyttä esim. uusi vuosi ja ukkonen ovat Sanille työläitä.

Sani tottelee ihmistä hyvin ja tulee hienosti toimeen pienemmän koiraporukan kanssa. Ei juurikaan hauku. Kaksi kertaa olen kuullut haukkuvan ja silloin Sani on jotain säikähtänyt. Sani on tottunut matkustamaan autossa, se ei ole mikään ongelma Sanin kanssa. Talvisin Sani tarvitsee vaatteita, sillä tyttö palelee helposti.”

Mikäli tuntuu siltä, että Sani voisi sopia sinun perheeseesi, ota yhteyttä niin keskustelemme lisää.

29.7.2016
Pienoinen ja aurinkoinen Sani tyttö on löytänyt uuden perheensä. Monta onnellista yhteistä hetkeä koko perheelle!

Sanin yhteyshenkilö: Mia Takolander

16.9.2016
Sani löysi oman kotinsa kotihoitajan luota. Sanin nimi vaihtui myös, toivottavasti nyt viimeisen kerran. Häntä pystyssä ja iloisesti tämä ihana tyttö kuuntelee nyt nimeä Sienna!

 


 

Sanin alkuperäisteksti:

24.11.2013
Yhteistyökumppanimme, eläinsuojelija Anda Murgu, asuu pienessä kylässä Bukarestin ulkopuolella. Kyläläiset tuovat usein Andalle ei-toivottuja koiria, etenkin pentuja ja Anda pyrkii auttamaan kyläläisten omien koirien steriloinneissa, jotta lisää pentuja ei tulisi.

Suloisten, pienten pentujen Zanican, Bonon ja Sonin kohtalo oli myös syntyä tähän maailmaan ei-toivottuina. Andan naapuri onneksi toimitti pennut Andalle ja suostui pentujen emon sterilointiin. Emo palaa steriloituna omistajalleen ja pennut jäivät Andalle etsimään ikiomia kotejaan. Pentuja oli alunperin neljä, mutta yksi pennuista ei selvinnyt.

Pentueen onnekkaimmat etsivät nyt siis ikiomia koteja. Pennut tulevat olemaan aikuisina pienikokoisia, noin 5-7 kilon painoisia Pentueen ainoa tyttö, Zanica etsii kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Zanican tulevassa kodissa ymmärretään että pentukoiraan sitoutuminen tarkoittaa 10-15 vuoden yhteiseloa, niin ylä- kuin alamäissä. Zanica tulee tarvitsemaan opastusta kotikoiran tavoille kannustavin menetelmin. Zanica tulee kaipaamaan aktivointia ja touhuttavaa, mutta etenkin rakkautta, hellyyttä ja yhteistä kivaa tekemistä. Zanican tuleva koti ymmärtää, ettei koira ole lasten lelu tai esitelykappale, vaan aidosti tunteva, hyvää kohtelua kaipaava perheenjäsen.

Zanica tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna sekä mato- ja loishäädöt saaneena. Zanican matkassa tulee myös oma EU-passi. Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

30.1.2014
Zanica saapui omaan kotiinsa Suomeen 24.1.2014
Zanican kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: