Päivitetty 06.03.2015

Kodin saanut koira: ZIANA (nyk. Zana)


Ihana Ziana!

Ihana Ziana!

ZIANA

* noin 3-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

22.9.2014
Zianan tarina on valitettavan tavallinen romanialaisen tyttökoiran tarina: Zianalla on ollut oma koti ja omistaja, mutta sen alettua odottaa ei-toivottuja pentuja hylkäsi Zianan omistaja sen julmasti pentujen synnyttyä. Pentujen kohtalosta ei ole valitettavasti mitään tietoa. Ziana yritti selviytyä kadulla parhaansa mukaan ja selvitäkseen hengissä se yritti pyydystää kyläläisten kanoja. Tästä johtuen kyläläiset eivät pitäneet Zianasta vaan yrittivät häätää sen pois.

Ziana pelastui onnekkaasti eläisuojelija Carmen Mandescun ansiosta, joka haki Zianan turvaan kuulutuaan sen tarinan. Löydettäessä Ziana oli erittäin laiha ja heikossa kunnossa ja kärsi vakavasta nestehukasta, mutta hyvässä hoidossa sen voimat ovat palautuneet.

Luonteeltaan Ziana on ystävällinen ja lempeä nauttien ihmisten, erityisesti miesten, huomiosta. Ziana tulee hienosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa ja sitä voisikin olla omassa kodissa odottamassa koirakaveri. Ziana tottelee romaniankielisiä käskyjä sekä osaa kulkea hienosti hihnassa eli sen edellinen omistaja on selvästi kouluttanut sitä ainakin jonkun verran. Tulevan kodin on kuitenkin syytä varautua opettamaan Zianalle kotikoiran tärkeitä taitoja kuten sisäsiisteyden.

Ziana on noin 55 cm korkea ja painaa noin 22 kiloa tai hieman alle.

Vaikka Ziana ei tietojemme mukaan ole toiminut metsästyskoirana, on sillä todennäköisesti kuitenkin metsästysvietti, sillä se on ulkonäöltään hyvin vahvasti karkeakarvaisen saksanseisojan näköinen. Rotutyypillisesti saksanseisojan metsästyskäytös on erilaista kuten esim. ajokoiralla, sillä saksanseisojan kuuluu pysytellä melko lähellä ihmistä. Jokainen koira on kuitenkin yksilö, joten emme voi allekirjoittaa, että Ziana tulee käyttäytymään samoin kuin rotutyypilliset saksanseisojat.

Ziana luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

26.9.2014
Lisätty uusia kuvia upeasta tytöstä!

2.10.2014
Lisätty 2 uutta kuvaa kaunottaresta. Missä olisi tämän tytön oma rakastava koti?

7.1.2015
Lisätty video ihanasta Zianasta!

16.1.2015
Ilouutisia! Ziana on varattu tänään omaan kotiin Suomeen!

21.2.2015
Ziana matkusti tänään omaan kotiinsa!

Zianan varaajana toimi Niina.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.