Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: MINI-MIKI


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

 

17.12.2015
Kun ajattelemme Romanialaista koditonta koiraa, mieleemme nousee ensimmäisenä kuva kadulla vaeltavasta, sinne julmasti hylätystä koirasta. Valitettavasti kuva ei ole väärä, vaan karua paikallista todellisuutta. Suhtautuminen koiriin ja käsitys hyvästä eläimenpidosta on Romaniassa täysin toinen kuin meillä Suomessa. Toki ja onneksi maasta löytyy kuitenkin myös toista katsontakantaa edustavia ihmisiä jotka hoitavat eläimensä hyvin ja joille ne ovat rakkaita perheenjäseniä. Yksi näistä, rakastetuista on Mini-Miki, joka on saanut nauttia elämästä omassa kodissa yhdessä viiden muun pikkukoiran kanssa. Hiljattain Mini-Mikiä kuitenkin kohtasi suuri suru, kun sen omistaja, iäkäs nainen kuoli. Naisella ei ollut perhettä, joten koirat jäivät vaille kotia. Kulkureiden yhteistyökumppani, eläinsuojelija Carmen Mandescu kuuli näistä koirista äitinsä ystävältä joka asuu samassa kylässä edesmenneen omistajan kanssa. Carmen ei luonnollisesti voinut jättää koiria oman onnensa nojaan, vaan ajoi 300km Strehaian kylään ja haki koirat turvaan. Tällä hetkellä pikkuiset hännänheiluttajat asuvat Carmenin ystävän luona. Tämä ratkaisu on kuitenkin väliaikainen ja niinpä Mini-Mikin ystävineen (Koko,Dudutu) on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Suloinen Mini-Miki on luonteeltaan ystävällinen ja utelias. Muiden koirien kanssa tämä pikku söpöläinen tulee todella hienosti toimeen ja Mini-Miki nauttiikin todella paljon yhteisestä ajasta parhaan ystävänsä Kokon kanssa.

Ihmisiä kohtaan ihana Mini-Miki on jonkin verran ujo. Yleensä kuitenkin mielenkiinto voittaa Mini-Mikin pelon ja pikkuinen haluaa tehdä tuttavuutta vieraidenkin ihmisten kanssa.

Tämä pieni sydäntenmurskaaja etsii rakastavaa ja sitoutunutta kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa.

Kooltaan Mini-Miki on nimensä mukaan todella pieni noin 5-6kg ja säkäkorkeutta tällä pikku hurmurilla on arvion mukaan noin 30cm. Hoitopaikassa Mini-Miki ei hauku, mutta on tärkeää muistaa, että kotitumisen myötä käytös voi muuttua.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mini-Miki saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mini-Miki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

09.01.2016
Suloinen Mini-Miki on saanut monia potentiaalisia kotiehdokkaita, joiden joukosta varmasti löytyy pikkuisen loppuelämän koti. Pikku hurmurista ei siis tällä hetkellä oteta enempää kotitarjouksia vastaan.

15.01.2016
Ihana Mini-Miki on varattu sille täydelliseen kotiin Suomeen! Onnittelut tulevalle perheelle ja herttaiselle Mini-Mikille <3

25.02.2016
Ihana Mini-Miki on tänään lentänyt Suomeen omaan kotiinsa.

Mini-Mikin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.