Kodin saanut koira: MISS VIOLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MISS VIOLA

* narttu

* noin 1,5-3-vuotias

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

7.1.2015
Sinä päivänä Viola oli ihmeissään. Se ei ymmärtänyt, miksi se heitettiin autosta ja jätettiin yksin. Kaksi päivää se istui odottaen moottoritien vieressä, mutta ihmiset eivät palanneet. Viola oli hylätty. Onneksi A Doua Sansen Carmen Mandescun ystävä kuuli koirasta, haki pienen tien vierestä kyyhöttämästä ja vei tämän Carmenin luo turvaan.

Pikkuinen Viola on arviolta 1,5-3-vuotias ja siis pienikokoinen koiruus. Painoa sillä on noin 5-6 kiloa ja korkeutta 30cm. Luonteeltaan Viola on varsin lempeä ja hempeä. Se pitää ihmisistä, niin pienistä kuin suuristakin ja nauttii suunnattomasti hellittelystä. Myös koirien kanssa Viola tulee hyvin juttuun, ainoastaan isompia ja raisumpia koiria se hieman varoo aluksi, mutta huomatessaan niidenkin olevan ok-kavereita, relaa pikkuinen myös niiden seurassa. Viola ei ole haukkuvaista sorttia, joten se sopinee niin pien- kuin kerrostaloonkin.

Onneksi Viola pääsi pois kadulta ajoissa, sillä se oli tiineenä. Se olisi joutunut synnyttämään pentunsa enemmän tai vähemmän tappaviin olosuhteisiin, mutta nyt se ehdittiin steriloimaan ajoissa OneVetin klinikalla, jossa tyttönen asustaa tällä hetkellä.

14.1.2015
Missä olisi oikea koti Violalle? Olisi mahtavaa, jos pienelle koiraneidille löytyisi oma syli ja koti ennen saapumistaan Suomeen 30.1.2015 🙂

16.1.2015
Pian viola saa tuntea huolenpitoa, hellyyttä ja rakkautta… Sillä on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! 🙂

30.1.2015
Violalla alkoi tänään uusi elämä kun se matkasi kotiinsa Suomeen.

27.2.2015
Saimme kuulumisia Violan omistajalta:

“Hei!
Terveisiä Violalta Eurasta! Viola on nyt ollut meillä 3 viikkoa ja kaikki sujunut hienosti! Viola on täysin sisäsiisti. Jopa alussa ilmenneen ripulin aikana pyysi ulos. Ripuli oli veristä ja eläinlääkärin kanssa mietimme parvokokeita, mutta koska koiran kunto pysyi hyvänä, kokeilin ensin Tehobact-jauhetta ja vaiva parani.

Ruoka maistuu terveellä tavalla, ei ahmi js kaikki syövät yhdessä samaan aikaan.
Toisten koirien kanssa laumautunut hyvin. Vanhemman uroksen johtajuutta ei ole kyseenalaistanut ja nuoremman kanssa leikkivät taukoamatta, lujaa mennään peräkkäin ja leikisti purraan toista milloi mihinkin.

Kissat kelpaavat myös kaveriksi niin leikkiin kuin sänkyynkin. Lapsien kanssa kiltti, ei tarvitse pelätä että purisi. Hihnan päässä kulkemista harjoitellaan, melko hyvin kulkee. Metsässä olen päästänyt irti, kulkee toisten mukana. Uusia ihmisiä lähestyy varovasti, mutta nopeasti luottamus syntyy eli hyvin terveluonteiselta vaikuttaa. Mielenkiinto Romanian koiria kohtaan vain lisääntynyt, kotihoitajuus nyt mielessäni, aina on vielä tilaa…
T. Sirpa & lapset”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Violan adoptiota hoiti Lilli.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: