Päivitetty 01.03.2015

Kodin saanut koira: TUFFY


10711030_10204620101999929_8101841839666018592_nTUFFY

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

5.12.2014
Loppukesä on pentujen hylkäämisen kulta aikaa Romaniassa. Toki pentuja hylätään ympäri vuoden, mutta narttujen kevään juoksujen seurauksena syntyneet sadat pentueet ovat loppukesästä sen ikäisiä, että niistä halutaan päästä jo eroon ja tällöin pentuja tuntuu löytyvän joka kulmalta. Osa pennuista hylätään teiden varsille, katujen kulmiin tai esimerkiksi levähdyspaikoille. Joskus kuitenkin käy niinkin hyvin, että pentujen hylkääjä välittää pennuista sen verran, että huolehtii ne johonkin josta tietää niiden saavan hoitoa ja huolenpitoa.

Juuri näin on käynyt tällekin pienelle pojalle. Tuffy on ilmestynyt eläinsuojelija Luiza Mandrun portin taakse eräänä lokakuisena aamuna. Luiza keräsi pienen ja säikähtäneen pennun talteen ja otti sen kotiinsa turvaan. Poikaa tarkemmin tutkittuaan Luiza huomasi, että kyseinen pentu on hyvin identtinen jo kahden hänen luonaan olevan pennun Chupin ja Yakyn kanssa. Eläinlääkärillä käydessään hän sai myös eläinlääkäriltä saman arvion, pojat ovat hyvin todennäköisesti samaa pentuetta, mutta jostain syystä Tyffy oli hylätty vasta myöhemmin kuin veljensä. Liekö omistaja halunnut pitää yhden pennun, mutta huomannut sitten ettei kykene siitä huolehtimaan, syytä emme tiedä mutta löytyessään Tuffy oli suhteellisen hyvässä kunnossa eli joku on siitä huolehtinut aiemminkin.

Pikkuruiset veljekset ovat asuneet löytymisestään asti Luizan hellässä huomassa hänen kotonaan yhdessä lukuisien muiden koirien ja kissojen keskellä. Chupi ja Yaky matkustivat omiin koteihinsa  marraskuun loppupuolella ja nyt kun Tuffynkin rokotusohjelma on saatu käyntiin on myöskin tälle hurmaavalle pikkumiehelle aika löytää se ikioma koti.

Tuffy on saanut Luizan luona tutustua kaiken ikäisiin ja kokoisiin koiriin ja kissoihin ja siitä on näin ollen kasvanut sosiaalinen ja leikkisä pieni koiran alku. Luonteeltaan Tuffy on iloinen, energinen, hyvin ystävällinen ja ihmisrakas. Se on tottunut jo moniin kodin ääniin ja Tuffyn kanssa on aloitettu hoitotoimenpiteiden harjoittelu.

Kooltaan Tuffy on hieman veljiään suurempi ja sen arvioitu aikuispaino tulee olemaan reilu kymmenen kiloa.

Huomioithan, että vaikka kyseessä on pieni koira, on sillä hyvin samanlaisia tarpeita kuin isommillakin lajitovereillaan ja tulee sekin tarvitsemaan tapakasvatuksen ja riittävästi liikuntaa.

 

28.1.2015
Pikkuinen Tuffy on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

28.2.2015
Tuffy saapui ikiomaan kotiinsa. Onnea yhteiselle taipaleelle.

 

Pennuille etsitään vastuuntuntoisia, motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja, joissa ollaan valmiita ja kykeneväisiä tarjoamaan pennulle tasapainoinen, onnellisen koiran elämä. Pennut tulevat tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta alkaen sisäsiisteyden harjoittelusta ja niiden tulee kuulua elämääsi seuraavan 10-15 vuoden ajan.

Koska pennut tulevat Suomeen niin nuorina, niitä ei kastroida ennen tuloaan. Tulevien perheiden tulee sitoutua leikkauttamaan koirat neljän kuukauden aikana kotiin tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25 %:lla.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseenadoptoitavan koiran terveyteen ja kustannuksiin.

Tuffyn kodin etsinnässä auttaa Tanja

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.