Enkelikoira: ZITZA (nyk. Siiri)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

ZITZA

* n. 3 v

* Steriloitu narttu

 

 

 

 

 21.11.2012

Yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla asuttaa häkkiään Zitza, n. 3-vuotias steriloitu narttukoira. Zitza on elänyt Glinalla ainakin kaksi vuotta, eikä tytön liikkeistä ennen sitä ole juurikaan informaatiota. Zitza on keskikokoinen n. 45 cm korkea ja painaa n. 12-15 kiloa. Zitza asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin. Zitzalla ei ole mitään syytä olla häkissä yksin, näin on vain päässyt käymään, kun Zitzan häkkikumppani on poistunut Glinan tarhalta joku aika sitten.

Zitza on erittäin hellyydenkipeä ja menee onnesta sekaisin, kun sen häkkiin astuu. Zitza pyörii, pussailee, nojailee ihmisen kylkeen huomiota haluten ja tulee syliin mielellään. Zitza on iloinen, avoin ja reipas narttukoira, jolla energiaa riittää, muttei onneksi liiaksi asti. Zitzaa voisi kuvailla iloiseksi peruskoiraksi kompaktin kokonsa ja hyvän luonteensa puolesta. Yksinolon opettelemiseen pitää kuitenkin varmasti kotiutumisessa panostaa, sillä Zitzan kiintymys ihmiseen voi kotiutuessa kasvaa melko suureksikin.

Zitza tulee muiden koirien kanssa toimeen, ja mukava koirakaveri perheessä voisikin olla ihan mukava idea. Zitza luovutetaan omaan kotiinsa rokotettuna, sirutettuna ja steriloituna. Zitzasta joku saa itselleen mukavan kaverin sohvalle ja lenkeille loppuelämäkseen.

Lisätty kuvia 27.12.2012

23.04.2013

Ihastuttava Zitza odottelee edelleen kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Vähitellen alkaa herätä kysymys, että miksi? Tiedän, Zitza ei ole mikään kaunein, hellyyttävin tai huomiota herättävin tapaus kotia etsimässä, mutta silti.

Kuvista on toki hankala huomata Zitzan luonne. Zitza on ihana, avoin, vauhdikas, reipas, energinen ja rakastaa ihmisiä yli kaiken. Jos Zitzaa arvioisi kouluarvosanoin, saisi Zitza luonteestaan 10 +, tällaista helmeä ei tosiaan kannata ohittaa.

Zitzalla alkoi myös olemaan hyvin tylsää tarhalla ja siksipä Zitza viihdytti itseään karkailemalla häkistään jokin aika sitten. Nyt karkailu on estetty ja Zitzalla on taas tylsää. Toivottavasti odotus pian päättyy ja Zitza pääsee omaan kotiinsa rakastamaan ja hauskuuttamaan omaa perhettään. Tämän likan kanssa nimittäin tuskin tulee tylsää hetkeä olemaan.

 

11.06.2013

Kesä on täydessä käynnissä Romaniassa ja Zitza odottelee edelleen kotiaan Glinan tarhalla. Zitza on edelleen oma, avoin, reipas itsensä ja tytön luonne on edelleen täyden 10 arvoinen. Zitza on energinen ja vauhdikas, mutta osaa kyllä tarvittaessa rauhoittuakin ihmisen syliin ja lähelle. Mistä löytyisi oma koti tälle Glinan tarhan todelliselle ilopillerille?

04.08.2013

Kulkureiden Salla, Jenni ja Nea vierailivat Glinalla Romanian matkallaa heinäkuussa ja tapasivat myös Zitzan. Zitza on edelleen oma vauhdikas, läheisyydenkaipuinen ja reipas itsensä. Zitza viihdyttää itseään tarhan tylsissä rutiineissa  hyppimällä naapurihäkkiin vierailulle. Naapurihäkin Maya ja Radu eivät kuitenkaan tästä häiriinny ja järjestely sopii kaikille mainiosti. Zitza ei säikähtänyt edes kevytpeitteen heiluttelua naaman edessä, kun tytöt yrittivät saada kuumuuteen hieman lisää varjoa.

Zitza voisi olla sinun koirasi, niin mukava ja helppo tapaus tämä tyttönen on. Läheisyyttä, hellyyttä, hyvää ruokaa ja riittävästi liikuntaa, siinäpä resepti Zitzan uudelle kodille.

15.10.2013

Aivan mahtavia uutisia! Zitza on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

29.10.2013

Zitza pääsi omaan kotiinsa Suomeen rakastetuksi perheenjäseneksi 28.10.2013. Onnea Zitzalle ja perheelle!

4.11.2021
Zitzasta eli Siiristä tuli enkelikoira 27.10.2021. Siiri sai elää rakastettuna perheenjäsenenä melkein kahdeksan vuotta.  Siiri Sirpukka Toivonen, Siipukka, Hiipana Hiippailija, Sirppu, Sirpa, tässä muutama hellittelynimi tästä ihanasta mummosta. Otamme osaa Siirin läheisten suruun ja kaipaukseen. Hyvää matkaa Siiri!  Lisätty Siirin kuvia kotoa.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna.

Video Zitzasta Glinalla 07/2013.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: