Enkelikoira: ALADIN (nyk. Raaka-Arska)

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

31.03.2016
Suloinen papparainen Aladin odottaa tällä hetkellä omaa kotiaan Onevetin koirahoitolassa, joka sijaitsee Cosobassa noin 30 km päässä Bukarestin kaupungista. Dr.Adina, toinen Onevetin perustajista on löytänyt Aladinin sateisena yönä kadulta leipä suusssa.

Rauhallinen Aladin jännittää vieraita ihmisiä jonkin verran ja se on hieman hämmentynyt kaikesta metelistä ja hälinästä, mitä sen ympärillä tapahtuu. Tästä huolimatta lempeä Aladin antaa käsitellä itseään.

Aladin todettiin sydänmadon osalta positiivikseksi ja nyt herra siihen hoitoa. Sydänmadosta voit lukea enemmän tästä.

Painoa tällä herttaisella papalla on arvion mukaan noin 10 kg ja säkäkorkeutta 40 cm.

01.06.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja 6.5 he vierailivat Onevetin koirahoitolassa, jossa monen muun koiran tavoin myös Aladin odottaa omaa kotiaan. Tästä herttaisesta papparaisesta saimme seuraavanlaisia kuulumisia:

Ihastuttava Aladin elää hoitolan pihassa vapaana monen muun koiran kanssa ja herra tuleekin todella hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Tämä rauhallinen papparainen ei suutu edes siitä, kun pikkukoirat repivät sitä turkista. Aladin on luonteeltaan todella kiltti ja säyseä. Hoitolassa herra seurailee ihmisiä rapsutusten ja huomion toivossa ja Aladin onkin todella ihmisrakas ja ystävällinen. Suloisen Aladinin häntä heiluu koko ajan. Herra on nyt saanut tarvittavan hoidon sydänmatoon. Aladinin turkki on melko huonossa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin sitoutua hoitamaan ja pesemään papparaisen komeaa turkkia säännöllisesti. Aladin on aivan valmis omaa kotiaan varten.

Lisätty uusia kuvia Aladinista sekä video.

22.8.2016
Aladin papparainen varattiin tänään omaan kotiinsa, jossa saa viettää ihania ja rentoja eläkeläispäiviä. Kiitos <3

28.8.2016

Aladin on nyt kotona. Pappa saapui 26.8.2016 ja on hiljalleen totutellut uuteen ympäristöön. Oma peti on mieluisa tällä hetkellä.

4.11.2021
Saimme suru-uutisen, sillä Aladin, kotoisasti Raaka-Arska on saateltu eilen sateenkaarisillalle. Raaka-Arska sai elää onnellista elämää kotona reilut viisi vuotta. Kodin kertoman mukaan “Raaka-Arskan elämäntehtävä (omasta mielestään) oli hätistää tonttimme yli lentävien hanhien ja kurkien (tuhansia lintuja) parvet keväisin ja syksyisin. Siinä oli puuhaa iäkkäämälle herralle, tosin tulokset jäivät laihoiksi, mutta yritys oli kova. Toinen mieluinen harrastus oli ns.traktorihommat, eli istutaan liikkumattoman vanhan traktorin alla ja tullaan selkä öljyssä sisälle. Syksyllä 2020 Arskan kunto alkoi heiketä ja hanhijahti ei ollut niin vauhdikasta ja viimeisen vuoden aikana oli vanhuus jo alkanut vaivata. Eläinlääkäri löysi suusta kasvaimen, jonka hoitamiseksi ei juurikaan ollut keinoja ja raskain sydämmin jouduimme päästämään Arskan kivuistaan.” Arskaa jäivät kaipaamaan Kissat Naukkis ja Kalle Palander, koirakaveri Milla ja ihmisystävät!

Myötäelämme läheisten surussa ja toivotamme Arskalle hyvää matkaa sinne, missä kipua ja missä loputtomat hanhi- ja kurkiparvet lentävät taivaalla!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aladin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aladin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aladinin yhteyshenkilö on Mia Takolander.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: