Päivitetty 07.11.2021

Kodin saanut koira: MISTY KNIGHT, ERITYISADOPTIO (nyk. Persephone)


Syntymäaika: 08/2020
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Ei streiloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
One Rescue Associationin tarha Cosobassa, puolen tunnin matkan päässä Bukarestista, on Kulkurien pitkäaikainen ja vakituinen yhteistyötarha, jota ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladut. Adina on tehnyt väsymätöntä eläinsuojelutyötä eläinlääkärin ammattinsa ohessa yli 20 vuotta ja useat sadat Kulkurien kautta vuosien aikana adoptoidut koirat ovat saaneet elämässään mahdollisuuden Adinan ansiosta. OR:n tarha on suurin yhteistyötarhamme. Siellä majoittuu jatkuvasti noin 350-400 koditonta koiraa, joista pentuja on yleensä yli 150.

Misty Knight tuotiin tarhalle marraskuussa 2020 yhdessä 15 muun koiran kanssa. Koirat tarhalle tuonut henkilö oli aiemmin pitänyt Misty Knightia tontillaan, mutta valitettavasti tämän henkilön talo tontteineen paloi ja niinpä koirat päätyivät tarhalle. Pikkuinen on syntynyt tyngän jalan kanssa, tynkä päätettiin amputoida pois ja tästä syystä hänellä on ainoastaan kolme jalkaa. Tämä ei kuitenkaan Misty Knightin menoa haittaa, vaan hän on iloinen ja vauhdikas pikkukoira. Pikku hurmuri luottaa ihmisiin ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Innostuessaan juoksemisen tai leikin ohessa hieman ynisee äänellä mennessään. Asuu pihalla isossa koiraporukassa ja saattaa haukkua muiden mukana.

Misty Knight on reipas ja hyvin sosiaalinen sekä ihmisläheinen koira. Hän viihtyy sylissäkin selvästi ja painautuu ihmistä vasten. Pikku tytön tuleva koti on koti jossa ollaan valmiita tukemaan tytön rohkaistumista ja kasvua lempeydellä ja koiralähtöisin menetelmin.

Kolmijalkaisen koiran paino jakautuu keholle epätasaisesti ja se voi aiheuttaa lihasjumeja ja esim. nivelrikkoa tai muita ortopedisia vaivoja. Tärkeintä onkin, että tuleva koti sitoutuu Misty Knightin säännölliseen lihashuoltoon, fysioterapiaan ja kehon tarkkailuun ja varautuu tarvittaessa eläinlääkärikuluihin.

Pikkuisella Misty Knightillä on korkeutta noin 25 cm ja painoa noin 6 kg.

Päivitykset

30.10.2021
Misty Knight saapui Suomeen ja pääsi matkustamaan omaan kotiinsa.

12.10.2021
Misty Knight sai ilouutisia: hänet on varattu!

22.9.2021
Misty Knight tulee mukaan adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Misty Knight saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Misty Knight on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:Elina Ruuhinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.