Päivitetty 14.12.2015

Kodin saanut koira: ZORIN


Zorin

ZORIN

* n. 3 vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

7.7.2014
Tapasimme Zorin koiran toukokuun lopussa Bukarestin keskustassa toimivassa Onevetin koirahoitolassa. Onevetiin Zorin oli joutunut pienestä romanialaisesta kylästä, jossa se oli eksynyt Corina nimisen naisen pihalle. Tuolloin poika ilmeisesti meinasi että paikka oli niin leppoisa että hän jääkin sinne, eikä halua lähteä pois. Valitettavasti nainen ei voinut pitää koiraa itsellään ja koska hän tiesi Onevetin hoitolan, soitti hän hoitajille ja kysyi voiko tuoda pojan sinne.

Zorin on tiikeriraitainen, makkaramallinen ja tuuheaturkkinen komistus. Uusiin ihmisiin se suhtautuu aluksi mietiskellen mutta aikansa tuumailtuaan päättää että eihän niissä ihmisissä mitään vikaa olekaan ja käy lipaisemassa suukkoja luottamuksen osoittamiseksi.

Nuori poika on samassa tilassa pienikokoisen narttukoiran kanssa ja tulee lajitoverinsa kanssa toimeen muitta mutkitta. Zorinin tulevassa kodissa voisikin hyvin olla lempeä narttu jo valmiina, joka myös auttaisi ja nopeuttaisi Zorinin kotiutumista.

Zorinin säkäkorkeus on n.40 cm ja painoa pojalla on +10 kg. Tuuhea turkki tekee siitä isomman näköisen kun se onkaan 😉

Ohessa myös pieni video pojasta.

12.11.2014
Kulkureiden aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan tapaamaan yhteistyökumppaneita ja satoja koiria lokakuun loppupuolella.

Myös Zorin poika oli matkalaisten tapaamislistalla ja tässä muutama miete matkalaisilta pojasta:
Leikkisä, kaikkia pusutteleva (tutut ja vieraat), iloinen ja hurmaavan värinen poika rokokoojalkoineen. Zorin on varsin hellyydenkipeä, rapsutellessa laittoi sylissä silmät kiinni ja antautui hetken vietäväksi.

Zorin on siis kuukausien aikana rohkaistunut kovasti. Se asustelee Onevetissa ns.”lastentarhassa” pienten pentujen kanssa. Riittääpä pojalla siis pitkää pinnaa vähän vilkkaampaankin perheeseen 😉

Päivitetty pojan ikä.

19.11.2014
Zorinin “rokokoo” etutassut on röntgenkuvattu Romaniassa.
Kuvissa huomattiin vanha murtuma oikeassa kyynerpäässä ja murtumakohtiin kasvanut uusi luuaines on voinut muodostaa sinne luupiikkejä. Jos luuainesta on liikaa tai sitä on väärässä paikassa se voi myös jäykistää koiran niveliä. Oikea jalka tulee varmasti olemaan hauraampi kuin vasen, jäykkyyttä siitä tuskin saa kokonaan poistettua ja kipulääkitys jossain vaiheessa tulee olemaan osa Zorinin arkea.
Tämän vuoksi Zorin on siirretty erityisadoptiossa etsimään omaa kotiaan.

18.3.2015
Reippaat Kulkuri aktiivit vierailivat jälleen Onevetissa tutustuen uusiin koiriin ja jo sivuilla oleviin tuttavuuksiin.

Ohessa uusimpia päivityksiä pojasta:
Zorin on ilonen makkarakoira, joka tykkää kaikista ihmisistä. Pojan häntä vispaa alvariinsa, eikä se arastele tulijoita lainkaan.
Ruuastaan Zorin tosin tuntuu olevan tarkka muiden koirien suhteen. Toisinaan myös tuntui hieman pomotteleva muille koirille, joten tämä tulee huomioida pojan kotia miettiessä, jos siellä on ennestään lajitovereita . Muutoin Zorin on reipas ja jalat ei näytä häntä menossa vaivaavan ollenkaan.

Päivitetty Zorinin ikää ja lisätty video.

20.7.2015
Kulkureiden aktiivit vierailivat Onevetissa heinäkuun alkupuolella. Matkalaiset tapasivat myös somaisen Zorin pojan, joihin pojan sosiaalisuus ja ystävällisyys teki vaikutuksen.
Zorinin häntä heiluu koko ajan, se tulee heti tutustumaan uusiin ihmisiin ja elää sopuisasti suuressa koiralaumassa. Poika suorastaan rakastaakin ihmisiä ja heiltä saamaansa huomiota.

1.8.2015
Kulkureiden aktiivit vierailivat Rosiori de Veden sterilointipäivillä ja kävivät samalla reissulla tapaamassa myös Onevetin hoitolassa Kulkureiden sivuilla kotiaetsiviä koiria. Matkalaiset tapasivat myös Zorinin ja totesivat pojan olevan mahdoton pusuttelija ja kokonaisuudessaan ihan loistava velikulta.

Matkalaiset kuvasivat pojasta myös hauskan videon, jossa Zorinille yritetään suorittaa kampausoperaatiota, leikitään nameilla ja pusutellaan, kannattaa katsoa!

19.9.2015
Kulkureiden aktiivit olivat jälleen edustettuina Onevetin hoitolassa syyskuun reissulla. Matkalaiset tapasit myös kaikkien sydämen pehmentäneen Zorin pojan, ohessa heidän kuulumisia pojasta:

Zorin on suuri persoona ja äärimmäisen valloittava heppu!
Pojan jalat ovat ok eikä hän varo niitä laisinkaan, vaan hyppii ja touhottaa ilman ongelmia. Todella sosiaalinen, eikä todellakaan lainkaan ujo! Poika tuli heti tervehtimään kaikki ihmiset ja pyytämään rapsutuksia ja tutki sitten kaikki tuoleilla olleet reput 😉
Zorin on kovasti namien perään, mutta osaa kuitenkin ottaa namit nätisti kädestä. Todella iloinen ja hauska persoona, sekä melko energinen, vaikka osaa myös rauhoittumisen taidon.
Zorin väisteli kohteliaasti vanhempia koiria kun nämä komensivat sitä. Poika vietiin noin 10 kertaa ulos huoneesta, mutta se livahti aina takaisin häntä iloisesti heiluen. Oli selvästi todella innoissaan ihmisistä ja nameista, eikä millään olisi malttanut pysyä poissa 🙂

Päivitetty Zorinin ikää.

Zorin tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa kastroituna, sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja tautitestattuna ja hän saa myös ikioman EU-passin.
Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan että koiralle ei tule tarjota kotia hetken mielijohteesta!

16.11.2015
Vihdoinkin Zorin on varattu omaan kotiinsa, jonne poika toivottavasti tulee pian matkaamaan!

14.12.2015
Zorin matkasi omaan kotiinsa 12.12.2015

Yhteydenotot Katalle

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.