Kotia etsivä koira: BRITA (Varlaampennut)

Energiaa, iloa ja tarmoa pursuava Brita tyttö etsii itselleen hyvällä huumorintajulla varustettua koirakokenutta kotia aktiivisesta perheestä.
Syntymäaika: 2/2024
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
Kokoarvio: 50cm/n. 20kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

6.8.2024

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Brita sisaruksineen löytyivät Varlaamin kylästä autotien viereisestä pusikosta harhailemasta ilman emoaan. Onneksi kolmikko pääsi kadulta Ionan ja vapeehtoisten hoiviin Cosoban tarhalle, jossa nämä belgianpaimenkoira malinoisseja muistuttavat pennut asuvat nyt keskenään samassa häkissä. Brita, sisko Beata ja veli Tobbe tulevat tällä hetkellä sopuisasti toimeen keskenään, mutta kovaa vauhtia kasvavien pentujen häkki on jäämässä pian pieneksi ja energiaa pursuaville sekä kipeästi sosiaalistamista kaipaaville nuorille koirille virikkeetön arki häkissä ei tee pidemmän päälle hyvää.

Brita on pentueensa pienin, arviolta jäämässä säkäkorkeudeltaan noin 50cm tienoille, mutta hän on myös sisaruksistaan rohkein ja reippain yksilö. “Maligaattorimaista” energiaa pursuava tyttö tulee epäröimättä tervehtimään ventovieraat hyppien, pusutellen ja pureskellen, jolloin niin housunlahkeet, kengännauhat kuin sormetkin saavat leikkisästi pieniltä naskalihampailta kyytiä. Tämä ihana riiviö tulee tarvitsemaan uudessa kodissaan paljon liikuntaa ja monipuolista aktivointia kuten aivo- ja nenätyöskentelyä, sillä muutoin hän nokkelana tyttönä saattaisi varmasti keksiä tekemistä ihan omatoimisestkin. Vastapainoksi on hyvä kuitenkin myös muistaa, että riittävällä levolla ja rauhoittumisen harjoittelemisella on iso merkitys vilkkaan kotikoiran elämään tottumattoman tarhapennun arjessa. Brita on todennäköisesti niitä pentuja, joilla on leikkiessään vahva taipumus pureskeluun ja suun käyttämiseen, eli Britan tulevassa perheessä olisi oltava ymmärrystä siitä, että neidin on päästävä toteuttamaan itseään ja puruintoa on kärsivällisesti ohjattava kotioloissa leluihin sekä puruluihin. Hammastelun sekä energisyytensä vuoksi häntä ei ensisijaisesti luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Sisaruskolmikolle etsitään koteja rauhallisista asuinympäristöistä. Brita omaa siskonsa ja veljensä tapaan kauniin mustan maskin, suuret korvat sekä vauhdilla viuhtovan hännän.

Tarhalla Brita ei tunnu tukeutuvan sisaruksiinsa, se on varsin itsenäinen ja voisi siis menestyä reippautensa vuoksi myös ainoana koirana perheessä, jolla on kokemusta korkea-energisistä koirista. Hän ei ole häkkiolosuhteissa nahistellut sisarustensa kanssa, sisarukset tarvittaessa väistävät tätä täpäkkää neitiä. Mistä mahtaisi löytyä tälle upealle elämän iloa ja tarmoa pursuavalle tytölle juuri se oikea, ikioma loppuelämän perhe?

Päivitykset

6.8.2024

Brita kurvasi vauhdilla aktiiviemme sydämiin sekä Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa perhettään!

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuutila

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: