Päivitetty 21.03.2022

Kodin saanut koira: ELIJAH (Merlepojut)


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei kastroitu

Elijah on herättänyt paljon mielenkiintoa ja kotitarjouksia on tullut useita, eikä uusia ehdokkaita enää oteta. Kiitos mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
 luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.3.2022
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Mihaelan suojettihin kuuluvat ihastuttavat merlet veljekset Elijah ja Evander.

Molemmat veljekset ovat Mihaelan kuvauksen mukaan aktiivisia ja leikkisiä pentuja. Ne ovat Mihaelalla eläessään oppineet elämään paitsi muiden koirien kanssa, myös kissojen kanssa, joskaan tästä ei voi vetää suoraa johtopäätöstä siitä, että pojat tulisivat automaattisesti, ilman tutustuttamista toimeen myös vieraiden eläinten kanssa. Pojat eivät vaikuta haukkuherkiltä, mutta reagoivat muiden koirien haukkuun vastaamalla, eli haukkumalla takaisin. Ihmisiin pennut suhtautuvat avoimesti ja antavat mm. käsitellä itseään ongelmitta. Kaiken kaikkiaan pojat ovat kivoja peruspentuja, eikä heistä osaa tämänhetkisen käytöksen perusteella olemassa olevilla resursseilla oikein löytää mainittavia luonneeroja.

Tarhapentua adoptoidessa on tärkeää ymmärtää, että koska emme tunne pennun perimää, emme tiedä minkälainen pennusta kasvaa aikuistumisen myötä. Siksi emme osaa vastata siihen onko koiralla riistaviettiä tai tuleeko se toimeen myös aikuisena samaa sukupuolta olevien koirien kanssa. Myös kotiutuminen täysin uudenlaiseen ympäristöön vaikuttaa ja saattaa muuttaa pennun käytöstä. Tarhakoiran adoptoimiseen liittyy aina epävarmuutta ja se on riski, joka adoptoijan on tärkeä huolellisesti harkita ennen adoptiopäätöstä.

Elijah etsii ikiomaksi ihmisekseen 100% sitoutuvaa, ymmärtävää ja kärsivällistä, koiralähtöisesti ajattelevaa tyyppiä, jolla riittää kiinnostusta puuhailla koiran kanssa vielä lenkkeilyn lisäksi. Elijah kasvaa todennäköisesti aktiiviseksi aikuiseksi, joten runsaan liikunnan lisäksi myös muunlainen tekeminen tulee tarpeeseen, sohvaperunaa Elijahista tuskin tulee. Elijahilla on vasta hyvin vähän elämänkokemusta ja välineitä selvitä ihmeellisestä maailmasta, joten tulevan omistajan tehtävä on tukea rakkaudella ja lempeydellä Elijahin kasvua ja harjoittelua hienoksi kotikoiraksi.

Elijah on kaksosista pidempikarvaisempi. Korkeutta pojalla on noin 4 kk iässä 30 cm, ja arvio on, että aikuiskoko tulee olemaan noin 50 – 55 cm. Keskikokoinen koira siis.

Päivitykset
19.3.2022
Elijah matkusti Suomeen ja aloitti uuden elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Elijah ja perhe!

7.2.2022
Elijah on varattu omaan kotiin.

3.1.2022
Elijah on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Elijah tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Elijah saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elijah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.