Kotia etsivä koira: QUEEN

Itsenäinen, mutta ystävällinen Queen etsii omaa palvelusväkeä rauhalliselta seudulta aikuistaloudesta.
Syntymäaika: 2023
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: 47 cm / 15-17 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.5.2025

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Tarhan työntekijä on tuonut Queenin Cosobaan steriloitavaksi. Tämän vuoksi Queenilla on korvassa merkki, joka poistetaan ennen adoptioita. Queen on löytynyt kadulta tiineenä ja hänellä on ollut myös syyhypunkki. Se on nyt hoidettu ja Queenin karva on oikein hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä Queen asuu uroskoiran kaverina sopuisasti häkissä.

Queen on luonteeltaan varsin itsenäisen oloinen. Alkuun tarhalla vierailevia aktiiveja Queen vain katselee kuin kysyen, onko vierailla tärkeääkin asiaa. Queen ei ole mikään suuri läheisyyden hakija ja kun yksi aktiiveista ehdottaa Queenille rapsutuksia, hän tulee suoraan eteen kuin sanoen “rapsuta nyt sitten, jos se on sinulle niin tärkeää”.  Queen tykkää kuitenkin saamistaan rapsutuksista ja pian jo pyytääkin niitä lisää eikä lähde enää pois rapsuttajan luota.

Queenin vaikuttaa luonteeltaan shibamaiselta ja sopisi todennäköisesti parhaiten yhden ihmisen koiraksi. Vieraat ovat otaksuttavasti tälle leidille tulevassa kodissa varmaan melko yhdentekeviä. Queen ei vaikuta siis aralta vaan enemmän se on vain välinpitämätön, vaikkakin ystävällinen ihmisiä kohtaan. Queen ei häslää laisinkaan vaan tuntuu olevan aika rauhallinen tyyppi.

Muiden koirien kanssa Queen on kuitenkin täpäkkä ja resurssitarkka. Queen myös haukkuu vähän epävarmuuttaan ja komentaa koiria häkin ulkopuolella – tämä tulevan kodin kannattaa huomioida. Queen ei väistä muita koiria, mutta ei pyri varsinaisesti provosoimaankaan.

Queen sopii parhaiten suhteellisen rauhalliselle alueelle eikä sitä anneta lapsiperheeseen. Queen voisi pärjätä myös ainoana koirana tai sitten sopuisan uroksen kaverina. Tarhakäytöksen perusteella Queen saattaa myös kotona olla aika itsenäinen eli hänestä ei välttämättä koskaan saa kannoilla kulkevaa sylimyyrää. Tulevalla kodilla olisi tärkeää olla ymmärrystä koiran elekielestä, koiralähtöisistä koulutustavoista sekä taitoa toimia itsenäisen koiraluonteen kanssa. Queenin taustoista ei tiedetä sen enempää ja todennäköisesti hänellä ei ole mitään kokemusta kotikoirana elämisestä. Kaikki meille tutut, arkipäiväiset asiat sekä tavat ovat oletettavasti Queenille vieraita ja jännittäviä. Queen tulee tarvitsemaan siis tukea, ymmärrystä ja aikaa oppiakseen kotikoiran tavoille.

 

Päivitykset

7.5.52025

Persoonallinen ja sirorakenteinen Queen tervehtii kotiehdokkaita ja on valmis kuulemaan lisää tarjolla olevista kodeista.

 

 
 
Kuvassa voi olla koira
 
 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: