Päivitetty 16.12.2015

Kodin saanut koira: ABBIE


Abbie1ABBIE

* narttu

* arvioitu syntymävuosi 2011

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

1.11.2015
Syyskuussa 2015 romanialaista eläinsuojelijaa Mihaela Soarea kohtasi jälleen surullinen näky. Keskellä autotietä ja tien penkalla poukkoili järkyttävässä kunnossa oleva koiraa muistuttava karvakasa vaarallisesti. Tämä karvakasa osoittautui tosiaan hylätyksi koiraksi. Yksi hylätty koira, monista. Yksi onnekkaista koirista. Onnekas siksi, että Mihaela sattui kohdalle ja huomasi tämän. Onnekas siksi, että Mihaela välittää ja tekee kaikkensa jotta tämän takkuisen koiran kaltaiset hylätyt koirat saisivat toisen mahdollisuuden elämään.

Tämä koira on Abbie. Mihaelan löytäessä Abbien, Abbie näytti siltä, että sillä olisi ollut vain yksi silmä. Ja vain yhdellä silmällä tyttö näkikin. Abbien turkki oli niin rastoittunut ja takkuinen, että kipuja ja kutinaa on täytynyt esiintyä melko lailla. Ensimmäiseksi Mihaela piti huolen siitä, että Abbie pääsi takkuturkistaan eroon ja vaikka Abbie jännitti tämä toimenpide, se antoi kuitenkin ajaa turkin hienosti. Turkin ajamisen jälkeen Abbie jälleen näkee kahdella silmällä, turkki oli vaan niin pahasti takkuuntunut, että toinen silmä oli muurautunut kiinni turkin alla. Vaikuttaa ihan selvältä, että Abbiella on joskus ollut koti sillä se on suhtautunut alusta lähtien luontevasti ja luotettavasti hoitotoimiin ja kotioloihin.

Abbie on noin 4-vuotias ja kooltaan 40-45cm, 15kg. Abbie voisi sopia myös kerrostaloasumiseen sillä tyttö ei juurikaan hauku.

Abbie viihtyy ulkona ja rakastaa käydä kävelyllä ja juoksemassa ja tytöstä saisikin kivan kaverin lenkeille. Tyttö kävelee hienosti remmissä, toinen asia joka tukee ajatusta siitä, että Abbie on ollut jonkun kotikoirana. Kotioloissa Abbie osaa olla rauhallisesti ja kiltisti mutta on tärkeää, että elämään kuuluu hieman virikkeitä ja tarpeeksi liikuntaa. Toisten koirien kanssa Abbie tulee moitteettomasti toimeen. Abbieta luovutetaan harkitusti lapsiperheeseen. Abbien turkki tulee vaatimaan hieman hoitoa, vähintään säännöllisen harjauksen.

15.11.2015
Abbie odottelee yhä Mihaelan luona sitä omaa kodin löytymistä. Tällä välin Abbie on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä. Voit katsoa videon kävelylenkiltä täältä.

16.12.2015
Tänään saimme tiedot siitä, että Abbie on lähdössä Englantiin josta se oma koti löytyi. kaikkea hyvää Abbielle tulevaisuuteen.

———————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abbie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abbie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Abbien yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.