Kodin saanut koira : ABU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Abu 1ABU

* n. 3v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

22.9.2015
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa tekee väsymätöntä työtä kunnallisen koiratarhan koirien puolesta Kulkurien yhteistyökumppani, yksityinen eläinsuojelija Cornelia Stan. Cornelia on uurastanut karun koiratarhan olosuhteiden parantamiseksi useita vuosia ja pyrkii samaan tarhalta koiria mahdollisimman paljon pois, jotta niillä olisi vielä joskus mahdollisuus elää rakastettuna perheenjäsenenä. Corneliasta ja Rosiorin massasterilointiprojektista voit lukea lisää täältä. Kulkurien keskeisellä yhteistyökumppanilla, OneVet-klinikalla asustelee jatkuvasti kymmeniä Cornelian joko tarhalta tai kadulta pelastamia koiria. Abu on yksi heistä.

Hurmaava Abu on luonteeltaan iloinen energiapakkaus. Se on utelias ja hyppii ihmisiä vasten saadakseen huomiota. Abun häntä heiluu lakkaamatta ja se vaikuttaakin hyvin ihmisrakkaalta ja kiltiltä pojalta. Abulla on takanaan ikäviä kokemuksia, sillä Rosiorissa rankkurit ovat hakanneet sitä ja sen jalka on loukkaantunut. Jalka on operoitu eikä vaivaa tällä hetkellä Abua millään lailla. Kaiken tämän karmean kohtelun jälkeen on suoranainen ihme, että Abu on säilyttänyt luottamuksensa ihmisiin ja haluaa tutustua vieraisiinkin.

Abu kaipaisi nyt turvallista ja aktiivista kotia, jossa sen ei enää koskaan tarvitsisi pelätä huonoa kohtelua. Abun säyseän ja ihmisystävällisen luonteen vuoksi tuleva koti voisi sijaita lapsiperheessäkin. Tärkeintä on, että perhe on valmis kohtaamaan kaikki eteen tulevat ilot ja surut yhdessä Abun kanssa, kärsivällisesti ja positiivisen vahvistamisen avulla opastaen.

Abun säkäkorkeus on n.30-40cm ja se painaa 10-13kg.

7.10.2015
Onnekas Abu on saanut kotihoitopaikan ulkomailta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Abun yhteyshenkilö on Rosanna.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: